Vilket sportlov och vilken skön paus från vardagen! En underbar anti-FIRE resa till Berlin där det sprätts pengar så det står härliga till och vi marinerats i familjehäng. Kontrasten att alltid fixa allt själv till hotellfrukost, utemat och hotellpool med saunas X 3 är slående. Nu vill jag inte ha det så jämt men kontrasten är nyckeln till njutningen.

Make it rain
IGMRs i Berlin

Paus

Å andra sidan har det sjunkit in att undertecknad har kört för hårt igen. Jobb, familjeangelägenheter med sjukdom, blogg, side hustles och allmän optimering har blivit för mycket. Inte så att jag trillar i väggen igen men jag mår inte bra av det. Det finns inte luft och helt plötsligt läses det färre böcker och det är färre utflykter och löpturer. Jag måste ta en paus.

I Berlin fick jag ett tufft besked om sjukdom i familjen. Det är inget konstigt i och med att personen är 94 år ung. Men – det är en person som stått mig nära hela livet och som jag sköter om med det praktiska och allt annat.

När vi gick in i FIRE projektet var det för att skapa luft och tid till livet. Det hyvlades friskt och luft skapades. Nu har den ersatts med annat och jag måste återigen skala bort för att må bra i vardagen OCH kunna balansera livet och allt som kommer i ens väg.

Berlin var ett wake up call i och med att vi på något sätt återgick till det vi verkligen vill. Hänga med varandra, läsa, och känna luft. Det fanns inte möjlighet till optimering och side hustles.

Med det sagt kommer jag tagga ner saker och ting. Har sms-ledes bollat tankegångarna med FIREvänner och förstås tjötat hål i huvudet på Fru IGMR. Konklusionen är att jag får återgå till att vara nöjd med att vi optimerat livet som vi gjort och att sparandet är på autopilot. Jag behöver skala bort annat.

Så nu trycker jag på paus eller kanske reset vad gäller alla side hustles och extra åtaganden och fokuserar på vad jag och vi verkligen värderar. Resan och livet ska fungera.

Bloggen

Gällande bloggen har jag också trillat in i optimeringshetsen. SEO, Google Analytics och mätbarhet.

Blir lätt så när man är av den målorienterade typen.

Flow fi via sms

Så bloggen ska jag försöka ta tillbaka till som det var förr när jag bloggade på blogspot och inte kunde mäta eller optimera in absurdum. Att titta på siffror som förändrar sig åt ena eller andra hållet här inte så givande. Det är skrivandet och interaktionen som är det.

Med det sagt ska vi packa in oss i bilen och åka till min syster och hälsa på en nykomling i familjen. Två veckor gammal och enligt bilderna väldigt gullig. IGMR juniors nya kusin mao.

En present ska hon få – vi startar ett sparande åt henne. En liten peng sätts, från och med nu, månadsvis in på Avanza Global & Spiltan Investmentbolag i fördelningen 50/50.

Ha en fin helg!

Paus i bilkörandet på Berlinresan
IGMR Junior på Rostok – Gedser färjan. Havet var vredgat och vågorna small i båtskrovet.
Tropical Island
Tropical Hell Hole (Island). 1300 kr spenderade på dagsbiljett. Vi drog efter en timme.
Bordershop
Milslukaren på Bordershop. (AS)nöjd med nya bilen.
Sportlov
Så här ser det ut i skrivande stund på vårt sportlovsbord. KAOZ
DIY hets
Stereoinstallation har jag också hunnit med. Det blev #FAIL på den tyvärr. Tillbaks till ritbordet.
Signatur