Då var det dags för status januari 2020. 23 månader in i vårt sparprojekt och det rullar på. Vi har haft några fina vårliknande dagar med fågelsång, värme och sol. Vintergäcken blommar, påskliljor har slagit ut på soliga lägen och jag bara vill ha mer av denna vara. Det är fortfarande januari så jag får ge mig till tåls, men snart så…

status 2020
Vintergäck & sol

Ny bil – Ford C-max 2012

Igår var jag och hämtade vår nya bil ”Kotten” (sonens påfund). Den gamla ”Bamsebilen” är bokad på en sista uthyrning via SnappCar den 28/1 och sedan väntar tvätt och försäljning.

Kotten är försäkrad i ett par veckor från bilhandlaren och sedan är det vår tur att betala. Den bästa offerten på bilförsäkring som trillat in hittills är hel/halv/trafik = 295kr/183kr/141kr per månad. Jag blev förvånad vad billig helförsäkringen var då vi betalade 400kr+ för Bamsebilen förr. Vad hade du valt? Hel, halv eller trafikförsäkring?

Bilen är en 2012:a i fin skick med 7000 mil på mätaren. En ägare, fullservad, nyservad och helt nya sommar och vinterdäck. 65 000 kronor betalade vi för den och det känner jag mig bekväm med.

Ekonomi

Vi fick helt vanliga löner denna månad. Lönen var välbehövlig eftersom vi gått på de ångor som fanns kvar på lönekontot senaste veckan. En familjeutmaning för att se om det gick att gå sista veckan med sub 100 kronor på kontot. Det gick.

Som jag skrev i förra inlägget passerade vi 700 000 kronor och nu har vi adderat ytterligare lite till den summan. Portföljen är nu värd 727 070 kronor. Sparkvoten låg denna månad nära exakt 50% och vår frihetsgrad är nu 12%. Frihetsgrad? Ja det är den % av totala summan som täcker våra utgifter enligt 4% regeln.

Så här har portföljutvecklingen varit hittills:

Status januari 2020
Staplarna representerar många beslut, månadssparande, optimeringar, jomos, utefika, matlådor och side hustles ackumulerat.

Nu börjar det bli dags att packa ihop för dagen. Jag ska hämta IGMR junior på skolan och sedan ska vi handla inför mysfredag. Lönecavan ska inhandlas, tacoingredienser (jag ville annat men fick vika mig för majoriteten) skall införskaffas och sedan bara hem och ta det lugnt.

Vi önskar eder en fin helg. Våra planer är storstädning och att klappa tama höns. Nästa månad har vi tvåårsjubileum på sparprojektet som vi kallar FIRE. Två väldigt fina år som varit glimrande.

Hur gick er januari?

Signatur