Så var gränsen 700 000 kronor också passerad endast en månad och fyra dagar efter att vi passerade 600 000 kronor.

Som jag skrev i det inlägget är en stor bidragande orsak att vi fått två och en halv lön på grund av att fru IGMR bytt jobb. Den fina börsutvecklingen har också gjort sitt.

Jag vill bara beröra detta med månadssparande och ränta på ränta – vilken kraft det faktiskt har.

Så här ser vår utveckling ut:

  • 18 månader från minus 30 000 kronor till 500 000 kronor
  • 22 månader från minus 30 000 kronor till 600 000 kronor
  • 23 månader från minus 30 000 kronor till 700 000 kronor

Vi har slitit hårt för detta men som jag missionerat för tidigare gör vi inte avkall på det som är viktigt i livet – vi gör mer av de sakerna. Den stora skillnaden är att vi inte gör något, eller väldigt lite av, det som inte betyder så mycket. Förr gjorde vi mycket av allt.

Vi tjänar bra men vi har verkligen inga fantasilöner och ingen av oss når upp till brytpunkten för statlig skatt. Däremot har vi blivit extremt bra på att skapa tid mellan impuls och beslut, skapa goda vanor samt att ställa oss de viktiga frågorna – ”är detta något jag värderar” och ”vad är detta värt i tid”.

72timmarsregeln
Ett sätt att skapa distans mellan impuls och köp 😉

Ett spartips

Jag tänkte lämna er med ett eller två spartips gällande mat som jag trillade över idag. Man kan göra det på två sätt så here goes:

Vi är stora fans av Hanna Olvenmark som driver undertian.com. Jag kollade in hennes sida idag och den har genomgått en större uppdatering. Bland annat är recepten mycket bättre placerade och lättåtkomliga.

Hon släppte nyss en bok om sina 300-hundrakronorsveckor. Recepten i snålveckorna har vi tagit mycket inspiration av när vi sänkt våra matkostnader från 7 – 11 000 kronor till mellan 2 500 – 3 500 kronor / månad. Matlådorna är lite av Hannas signum – grymma, goda och billiga matlådor. Tips ett är således att låna hem boken eller kolla in 300-kronorsveckorna och/eller recepten på hennes sida.

Tips två står Hanna för själv. Går man in på hennes sida och senaste bloginlägget kan man klicka hem ingredienserna till januaris 300-kronorsvecka från mat.se. Nu kommer inte varukorgen bli 300 kronor eftersom man kommer få ingredienser över. Korgen landar på 750 kronor cirkus men hon har en rabattkod som ger 200 kronor på köpet och 100 kronor på de två nästkommande. Det går klart att handla dessa ingredienser själv billigare (det gör vi på Willys / Lidl) men det blir nog inte billigare än erbjudandet från mat.se med rabatt. En bra tröskelsänkare om du vill testa att sänka matkostnaderna. Hanna får också en liten slant antar jag vilket jag unnar henne.

Hanna har också varit med i P1 Meny. Lyssna på det här. Rekommenderas varmt!

Ps. På nyår och när fru IGMR fyllde 40 lagade vi recept från Hannas ”10 recept för cheap bjudmiddag”. Otroligt gott och prisvärt. Våra gäster var mycket nöjda och vi också. Trots att vi har huserat julen med släkt, nyår med vänner, fru IGMRs 40-årsbjudning för de närmst sörjande och haft gäster har vi bara handlat för 4 600 kr denna månad. Mycket tack vara Hanna.

Stay cheap!

Signatur