Månadsrapport maj 2024 – månad 75 i vårt sparprojekt. Återigen dags att summera pengarna, det mjuka och allt annat som hänt denna favoritmånad.

Om förra månaden var en musikmånad har denna varit en fritidshustomtmånad. Det v e r k a r som om Lantmäteriet snart fått fingrarna ur och godkänt vår avstyckning. Kommunen har varit ute och mätt in/markerat de nya tomtgränserna och vi har därmed kunnat börja utforma väg och ta in offerter på detta.

Detta gör också att vi snart är redo att sälja tomt tre. En bokskogsdröm om 2400 kvm nära sjö, skog och hav. Allt detta på vackra Österlen, Simrishamns kommun. Nu låter jag som en mäklarannons men faktum är att jag har pratat med två mäklare idag och börjat sprida ordet om denna tomt. Vi vill helst att alla tre tomter har liknande utformning, dvs skog, orört och trähus på plintar.

Tomt tre för någon månad sedan. En vacker bokskogsbacke med STORA bokar.

Fågellivet är ganska magiskt här. Jag både såg och hörde Sommargylling nu i maj månad. Vilken upplevelse! Taltrast, Svarthätta, Lövsångare, Gök och Gulsparv för att nämna några. På tomten har jag sett skogsödla, fasan, rådjur, grodor samt någon padda. Jag trivs så bra här.

Det är nog det som är det stora temat förr maj månad. Tomten och allt jobb som blivit gjort där med att ta ner tysklönn, planera och röja för väg. Njuta och bara få vara. Faktum är att så fort jag är hemma längtar jag bara till tomten för jobb och njut.

Månadsrapport maj 2024 – ekonomi

Ömsom vin, ömsom vatten. Vardagsekonomin är drabbad av fru IGMRs sjukskrivning. Försäkringskassan har tagit två månader på sig att utreda hennes SGI och nu fick vi meddelande att om inga invändningar så fastslås den om TVÅ veckor… Vi klarar oss men det måste vara tufft för de utan buffert.

Portföljen är dock desto muntrare. Nytt ATH på knappa 2,7 msek och en nettoförmögenhet på knappa 5,5 msek. Nysparandet är dock tyvärr nära noll just nu även om en liten summa sätts in för syns skull.

En oväntad utgift denna månad var att spishällen gav upp. En platta har gett upp sedan länge och nu ville inte den stora plattan heller vara med. En bevakning på Blocket startades och snart fick jag napp på en sprillans ny induktionshäll för 2000 kronor. En man hade köpt en nyrenoverad lägenhet och rev nu ut det renoverade… Ja, ja – någon annan tog i alla fall smällen på 5000 kronor som är skillnaden mellan nypris och vad jag gav. Elektrikern ville ha dryga 800 kronor efter installationen och jag är mycket nöjd. 2800 kr tutti + lite bensin.

Månadsrapport maj 2024 – det mjuka

Vi hade gäster några nätter över Kristi himmelsfärd. Otroligt fint häng med långpromenader, löpning med hela gänget, besök på Louisiana Museum of Modern Art, god mat och gott vin.

Älskar för övrigt verkligen Louisiana. Huset, konsten och trädgården. Vi tog kustvägen och sedan genom Köpenhamn hem igen. Det är något visst med Danmark.

Själv håller jag nu en renlevnadsperiod med sikte på många steg, tre mål mat om dagen med inga snacks. Ingen alkohol samt träning och så lite skärm det går. Jag har blivit starkare och tyngre med allt jobb på tomten, löpning och all rehab. Nu vill jag vrida upp temperaturen lite och bli ännu lite bättre och fastare i hullet. Mina 77 kilo får gärna bli 74-75.

I övrigt är vi bara så otroligt redo för semester – hela familjen. IGMR junior är skoltrött och de vuxna är jobbtrötta.

Nu ska jag snart in på möte så vi går direkt på bilderna.

Månadsrapport maj 2024 – pics or it ain´t happened

Tidig maj runt Torup/Bara.
Louisiana. Sverige skymtar långt bort.
Kommunen ordnade fixpunkt i ena hörnet där vårt fritidshus ska ligga.
Jag och junior ordnade ett par slystaket för att främja djurliv och bli av med grenar. Hoppas på hasselmus.
IGMR junior med spett och tofflor – suboptimalt.
Motorsågen fick sig en service. Den har jobbat hårt och bra. Så himla nöjd med min Stihl.
Vattenutkastaren gick inte att stänga av. Ny inhandlades och installerades. Under 300 kr och sub fem minuter. Röris ville ha 1000 kr för besväret.
Säsong för Vallmo i trädgården. Denna är vacker och STOR.
Fölklapp på väg till badplatsen vid tomten. Någon minut senare ropade mamma att det var dags att dia. Då var jag inte intressant längre.
Kvällspromme med junior häromkvällen. Man pratar bäst på promenad.
En liten igelkott på besök hemma.
Signatur