I och med att jag skaffade en egen domän och flyttade bloggen har jag fått börja det stora arbetet att gå igenom alla mina 200 inlägg och redigera om dem för att de ska visas ok för er läsare. Vissa inlägg har jag helt glömt bort och det är lite synd i och med att de är (enligt mig) rätt bra. Ett av dem är mitt inlägg från 29 oktober 2018 om aggregation of marginal gains.

Det handlar om hur till synes små förbättringar ackumuleras och hur till exempel en friidrottare eller cyklist kan gå från medelmåttig till världsmästare. Man kan också vända på det till aggregation of marginal losses. Det fungerar på samma sätt. En rad av små och till synes obetydliga fast negativa beslut som att äta osunt eller ströshopping kan få en ur kurs över tid och in i överviktighet eller finansiella problem.

Det fina med detta är också att man behöver inte göra stora förändringar till det positiva. Man kan börja smått och hålla i. Ett månadssparande, en lunchpromenad varje dag, se till att ringa två vänner varje vecka eller vad som. Alla de sakerna kommer på sikt att påverka livet i en positiv riktning.

Vår side hustle – ISK.

Jag kom att tänka på vår ISK för side hustlepengar. Den är nu efter dryga året värd 42 300 kronor. Den största insättningen är 1400 kronor och den står ut. De flesta är på 100 – 200 kronor (det är många insättningar). Små obetydliga insättningar blir till slut en summa som är ganska stor.

Mysteryshopping
Ett mysteryshoppinguppdrag. Lön på ungefär 600 kronor brutto.

Jag har kanaliserat alla sidehustlepengar från cashback, Tradera, mysteryshopping och annat till just detta konto. Hos dessa tjänster och arbetsgivare anger jag alltid mitt kontonummer hos Avanza om möjligt. Därför ser jag sällan dessa pengar på mitt eget lönekonto.

42 300 kr innebär nästan tre snåla månadsomkostnader för mig. Jag har köpt mig tid för en hundring i taget, pengar som många inte tycker är lönt att jaga. Det kallar jag aggregation of marginal gains!

Signatur