Om mysteryshopping – Att vara enbart beroende av sin lön är riskabelt sägs det. I sann FIRE-anda har jag börjat köra en del extraknäck för att öka sparandet ytterligare. Jag tänkte kort idag beskriva ett av dem, nämligen mysteryshopping.

I korta drag går det ut på att göra besök i affärer, bilhandlare, vaccinationscentral och liknande. Uppdragen skiljer sig något men det kan vara en provkörning av en bil, kontroll av julskyltning, beställa mat på snabbmatsrestaurang, kontroll av städning, provköp av en vara eller att bara fråga om en vara.

Efter avslutat uppdrag fyller man i ett formulär om besöket och skickar in enligt instruktion.

Jag har varit igång i ungefär en månad med detta side hustle och lagt knappa tre timmar av min tid. Fyra uppdrag har avklarats varav två hos bilhandlare. Innan skatt har jag på detta tjänat 960 kr samt bilersättning och en rulle silvertejp som jag fått behålla.

Uppdragen jag tar är bara sådana som ligger i nära anslutning till mitt arbete samt på vägen hem från mitt arbete.  Det skall vara enkelt och inte inkräkta allt för mycket på min fritid.

Biluppdrag

Idag var jag iväg och provkörde en Skoda Octavia samt erhöll offert på denna. 220 000 kr skulle de ha för bilen. 1 366 timmar av mitt liv eller 170 arbetsdagar på kontoret. Mer om detta tankesätt här.
The rule of 72 säger att om jag investerat pengarna och fått 10-8 % årlig avkastning hade pengarna dubblats på 7 – 9 år. Vad är restvärdet på bilen om 7 – 9 år? 40 – 50 000kr?  Nu blev det en tillbakakaka och jag tjänade pengar på dem. Ett litet life hack.

Hur anmäler man sig?

Jag använder numera bara Better Business . Gå in på hemsidan och anmäl dig. Uppdragen kommer sedan via mail eller genom att du med regelbundenhet går in och kollar av vilka uppdrag som finns för stunden.

Mysteryshopping
Lön: 350 kr brutto.
Side hustle
Lön: 400 kr brutto.
Signatur