Status mars 2022 – Så var det dags att lägga mars månad till handlingarna. En månad som har bjudit på vackert väder, förfasan över Rysslands krig och förbrytelser mot Ukraina, trädgård, försäljning av diverse samt mycket jobb.

Status mars 2022 – hälsa

En bra månad träningsmässigt men min axel spökar väldans mycket. Just nu går jag till sjukgymnasten två gånger i veckan för att bygga upp stabilitet och få akupunktur. Trapeziusmuskeln är som en fiolsträng och det får goa följdeffekter med spänningshuvudvärk och nackont. Kroppen är inställd på att skydda axeln och spänner sig. Träning, rörlighet och meditation/avslappning hoppas jag kommer avhjälpa. Akupunktur är rätt knarkigt när man har ont. Endorfinskjutsen är go.

Mentalt har det varit upp och ner. Jag tar väldigt illa vid mig och känner för det Ukraina och det Ukrainska folket. Orden räcker inte till för att beskriva Rysslands och Putins grymhet. Jag försöker ta in lagom mycket. Nyheter kanske någon gång om dagen och en titt in på Cornucopias dagsuppdatering. Slava Ukraini!

Status mars 2022 – ekonomin

Något man kanske inte alltid pratar om är att som sparare / investerare blir en händelse likt Ukraina dubbel. Man måste balansera det mänskliga samt att det får en sådan direkt påverkan på portföljen. Jag har på min korta sparperiod om dryga fyra år varit igenom en del skit. Det kan kännas illa att sitta och snegla på sina siffror när folk dör.

Det är då väldigt bra att ha en process och en investeringsfilosofi. Det frikopplar en på något sätt och ökar sannolikheten att man följer sin plan. Vår investeringsfilosofi hittar du här. Som alltid när börsen går ner försöker vi pyttsa in mer pengar än vanligt och säljer INTE.

Så hur har det gått?

Status mars 2022

Jag är glad att vi är så diversifierade som vi är. Vi har inte sett så stora nedgångar i portföljen i samband med detta krig. 1 946 223 kr ligger portföljen på nu. 57% sparkvot och en nettoförmögenhet på 4 846 059 kr.

Status mars 2022

Status mars 2022 tomten

Vi har ju köpt en tomt på Österlen. I samband med tomtköp blir det en del kostnader. Finansieringen av själva köpet gjordes genom att utöka vårt huslån. Handpenningen betalades ur vår buffert och likaså pantbrev samt lagfart (totalt 183 000 kronor).

I skrivande stund har vi utökat våra lån med 1 200 000 kr och dessa är bundna i tre år till 1,27% ränta. Helt ok.

Vi ligger just nu i processen att mäta in hela tomten för att titta på avstyckningsmöjligheter samt rätt placering av fritidshuset. Utöver det har vi haft ett par arbetsdagar för att röja sly, kojbygge samt korvgrillning.

Jag har tänkt att sköta slyröjningen samt nedtagning av mindre träd själv och därför går jag och Utdelningsbagaren nu en motorsågskurs tillsammans. Väldigt kul!

Tomt österlen
IGMR junior på väg mot kojstället.

Vi får se när vi sätter spaden i marken. 1-2 år?

Övrigt

Vår fina trend med hushållselen håller i sig. 304 kWh förbrukade denna månad för ett radhus med tre snålisar i. 1650 kWh fjärrvärme förbrukade vilket är 400 kWh mindre än förra året. Då var det också kallare i år. Ska inte tjata om Tado smarta termostater och Tibber timavtal på elen. Fjärrvärmen har vi sparat in dryga 1500 kWh på tre månader jmf förra året. Det blir pengar. Elen likaså – vi försöker förbruka när det är billigt (udda tider och helger).

Prepping
25 + 25 L vattendunkar står nu i källaren. Roteras var 6 månad.
Akleja
Aklejor och annat på uppdrivning inför kommande växtloppis.
Sättlök Lidl
Sättlök från Lidl satta.
Status mars 2022
Vår!
Byta takfönster
Offert på att lägga om vårt papptak och byta takfönster är på gång. Jag förstår inte att detta håller tätt…

That´s it!

Mars mest lästa blogginlägg var min guide till att rekonda däck och fälg. Tätt följt av inlägget om hur man hanterar att allt blir dyrare.

Signatur