Vi har köpt tomt på Österlen! God jul på er! Hösten har varit prövningens tid men allt börjar lätta rätt rejält nu. Väggkänningen i höstas är under kontroll och de flesta dagar känns som vanliga och goa dagar. Axeln som gick ur led för ungefär en vecka sedan har blivit mycket bättre på kort tid. Jag är ur mitellan och kan lyfta armen över huvudet – så har det inte varit de andra gångerna. Faktum är att igår kunde jag springa en halvmil utan större mankemang. Och sedan då vårt passion project – tomtköpet som gått i lås.

Tomt på Österlen

Vi har alltså köpt tomt på Österlen!

Jag har hintat om detta under en tid. ”Att något ska hända” eller att vi är beredda att ta ett kliv framåt och allt vad det heter. Under en tid (ganska lång tid) har vi letat fritidshus eller en tomt på max 1h och 30 min från vår dörr. Allt som varit attraktivt har gått snabbt och för dyrt. Få ställen har känts bra i magen och det har på senaste tiden funderats på om vi inte bara ska lägga ner.

Men så för ett tag sedan dök en fantastiskt fin tomt upp på Österlen. Nära allt det fina Österlenska vi verkligen gillar. Mitt i naturen och nära till bad och vatten. Vi har haft tur, väldig tur som fick denna tomt. Krånglig och lång budgivning med tvära kast och förändrade förutsättningar. Men så till slut satt vi där på ett mäklarkontor någonstans på Österlen och signerade.

Boom!
Skål min älskade fru IGMR.

Jag nämner detta kort nu eftersom det upptar en stor del av min tankekraft och fokus. Vi har under lång tid velat bygga ett hus men de ekonomiska krafterna som krävs har inte funnits. Men sparande, amortering och värdeökning på huset har låst upp en hel del möjligheter som jag kunde titta mig i r*ven efter förr. Mer om finansiering, ekonomiska möjligheter och det mjuka kommer i inlägg nästa år.

God jul!

Jag skriver som vanligt när inspirationen och lusten slår till. Idag är det julafton och vi har en lugn och seg morgon. En kopp kaffe i vardera ben, brasan knastrar och IGMR junior är fullt upptagen med sina pysselböcker han fick när han sprätte upp vid sjuhugget.

Timmar av förströelse för en åttaåring som älskar djur.

Julafton firas hemma men tyvärr blir det en begränsad skara som firar på grund av smittorisk. Det känns tråkigt men det är bara att gilla läget. Det viktigaste är gemenskap och det har vi blivit berövade under två år – två viktiga år.

God mat, vit jul, många julklappar och fina minnen från tidigare jular. Även i år pryds granen med släktens smällkarameller från 20- och 40- talet. Tomtarna som står här och där är från mormor. Det känns fint.

Jag, och vi, önskar er en riktigt god och skön jul samt ledighet.

Två tips:

Om man vill kan man titta in på inspirationsmappen till husbygget på Pinterest.

Jag har med stort nöje lyssnat på podden ”Bad Blood” om Theranos. En Silicon Valley start up som lovade vått och höll torrt. Deras revolutionerande maskin skulle kunna göra 200 olika sorters blodanalyser genom ett stick i fingret. Så var löftet och investerarpitchen. Verkligheten var en annan.

God jul på er!

Just ja – kolla hur det ser ut i vår Skåneträdgård… Krokus och tulpan om jag inte är helt ute och cyklar.

Signatur