Nu tar vi helg! Jag ser mycket fram emot helgen som stundar. Imorgon ska familjen styra kosan mot Österlen och tomten vi köpt. Kommunen har mätt in alla träd åt oss och nu ska vi mäta in trädkronorna själva. Detta för att kunna placera in huset och fundera på avstyckning.

Väderprognosen säger sol och jag ska fixa korvgrillning samt ordna sittplatser så man kan hänga. Fru IGMR sköter inmätning då hon är i branschen och van. Jag gillar att elda så då gör jag det.

Motorsågskurs

Annars tuffar livet på. Motorsågskörkortskursen som jag och Utdelningsbagaren går är verkligen en ljuspunkt i livet. Det är SÅ kul och kul att hänga med Bagarn. Nästa vecka väntar sågning och uppkörning på A-delen. B-delen (trädfällning) sker mot slutet av maj.

Motorsågskörkort
Motorsågskörkort. Min nya Stihl MS 241 i förgrunden. Go maskin.

Vi kommer behöva fälla lite träd på tomten. Inga stora men stora nog att jag lätt skulle kunna ta livet av mig. Med min skadebenägenhet känns motorsågskörkort som rätt väg att gå. Dessutom öppnar det för extraknäckmöjligheter… Nästa grej jag och Bagarn funderar på är svetskurs. Det hade varit roligt och användbart.

Musik

Det har släppt så mycket ny och bra musik. Kurt Vile, Aldous Harding, Windowspeak, Alex Cameron. Jag bara njuter! Många timmar i hörlurar, för högt på i bilen och meditativt lyssnande i soffan.

Favoritlåtarna so far:

”Passion Babe” av Aldous Harding. ”Passion must play, or passion won´t stay” är en go textrad.

”The Drive” av Windowspeak. Så drömskt och skönt att vistas i deras värld.

”Flyin (like a fast train) av Kurt Vile. ”Flying like a fast train. I don´t feel a thing. Til´ when I pull into my station I just crash and burn”. Så känns ofta livet.

Hela skivan är rätt magisk. Inte alls lika catchy som tidigare skivor men man bjuds in i den kreativa processen. Texterna är alldagliga och reflekterande. Texter om minfulnessmeditationer där han besöker sitt yngre jag, funderingar på att sänka en öl, funderingar kring sitt låtskrivande och annat mys. En textlyssningsskiva.

”End Song | We’re All Going to the World’s Fair (Original Soundtrack)” av Alex G. Egentligen filmmusik av en av mina absoluta favoritartister. Magisk, drömmig och försvinner ut i ett melodiöskt malande.

”K Hole” av Alex Cameron. Hans nya album ”Oxy Music” handlar om opioidepidemin i USA. Finns många pärlor på skivan men denna gillar jag mest.

Låtarna finns även på min spellista ”Tända av” där jag lägger in allt nytt och lugnt. ”Tända av #2” är egentligen en nedbantad version av ”Tända av” skapad för er. Lite vassare låtar over all.

Nu tar vi helg! Ha nu fina helgen. Tomt, trädgård, träning för mig. De tre T:na.

Signatur