Status december 2018 – December 2018 läggs till handlingarna och det är dags att se hur denna månad gick  

Omorganisation

Månaden har inneburit högt tryck på våra lönearbete för både mig och fru IGMR. Omorganisationer har också hunnits med på båda våra arbeten. Förhandlingarna är i princip klara och kollegor har fått sluta. Jag kan återigen glädjas åt att vi lever på det sättet vi gör med hög sparkvot och fokus på det viktiga. Flera av mina kollegor som har fått gå sitter i en situation där de inte klarar sina kostnader på bara A-kassa. Några av dem har dessutom inte varit med i facket (ingen inkomstförsäkring därmed) och fått anlita egna jurister som företrätt dem i förhandlingarna. Kostsamt för plånbok och sinne. Resultatet har inte blivit vad de önskat, dvs de har ändå fått sluta och har nu en faktura från juristen att vänta.  

De två kollegor som är värst ute är ensamstående och har båda precis köpt hus. En av dem kör dessutom omkring i en riktigt fräsig och ny Audi. Jag hoppas de reder ut det. En uppmaning till dig som läsare – se om ditt hus. Arbetsmarknaden är i förändring så se till att inte leva över dina medel. Ha en buffert och dra inte på dig kostnader som gör att du inte klarar att bli av med ditt arbete eller om du/partner blir sjuk. Det är övertydligt för mig nu när dammet lagt sig.   

Status december 2018 – pengarna

Så till månadens siffror. Renoveringen av tvättstugan har inte gjort kaos med vår sparkvot – den är fortfarande hög.  I denna statusuppdatering lägger jag till en ny mätpunkt – frihetsgrad. Vi siktar på att göra patron ur vid 6,5 miljoner i ISKn. Obs! Patron ur betyder inte att sluta arbeta. Patron ur betyder att vi har valmöjligheter.  

Status december 2018
Årets pepparkakshus. Nyhet för i år – home made deg. 

Värt att notera är att portföljen har tappat i värde och med börsnedgången. Vårt nysparande väger upp så att värdet, trots det, ökar.   

Sparkvot: 46%Frihetsgrad: 3,8% 

Vår portfölj steg från 228 560 kr till 246 713 kr. En ökning på 18 153 kr. Vår nettoförmögenhet steg från 1 898 861 kr till 1 922 205 kr. En ökning på 23 344 kr.

Nu ser familjen IGMR fram emot en lugn och skön jul.

Fler månadsrapporter hittar du här.

Signatur