Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

In i helgen

Vintern

Igår när IGMR junior var nattad låg jag och fru IGMR och glodde på varandra från varsin sida soffan. Två lite halvtrötta människor. Hon har börjat nytt jobb och haft en hel jobb med styrelsearbetet hon engagerar sig i. Jag har inte så mycket att skylla på mer än heltid, hämtning/lämning, mörker och en hel del på jobbet (och nog är väl det).

in i helgen
Nu tar vi helg. Julgransköp och kanske en utflykt.

Vi var ganska överens om att vi inte vill att livet ska se ut just så här över tid. Som heltidsarbetande med barn och något extra åtagande blir det inte mycket tid och energi över. Tid och energi är två icke outsinliga källor, de finns bara i en viss mängd. Det gäller att inte slösa.

Nu vänder snart ljuset och det brukar göra att man får mer energi. Vi måste nog dock göra något för att få mer tid. I och med att Fru IGMRs nya arbete ligger inne i city har hon adderat totalt 40 minuter till sin tidigare enkla cykelpendling. Bara den lilla förändringen känns i vardagen.

Jag ger mig själv och fru IGMR i uppdrag att läsa mitt inlägg på temat hur mycket tid som finns kvar i detta jordeliv och vad man lägger det på. Kanske en av oss bör gå ner i tid.

Annat

Nu ska ni få höra. Vi ser redan toppen på vissa vårlökar här i zon 1. Jag har grävt ner ganska många lökar i vår äng och där börjar det också titta upp lite grönt. Så här är det varje december och sedan stannar det av i kalla januari och februari. Ännu har vi inte haft mer än 3 – 4 frostnätter. Vi skördar fortfarande palmkål och bladpersilja. Citronmelissen har börjat titta upp igen och vi har fortfarande en del blommande blommor i trädgården…

I helgen ska vi ta det lugnt. Jag tänkte åka och köpa gran med unge herr IGMR, något som vi båda ser fram emot. Ett pepparkaksbak och kanske fler saffransbullar lär det också bli. Vi behöver lugn. En vecka till sedan kommer vi ta två och en halv veckas ledigt. Välbehövligt.

Just ja – jag tog influensavaccin igår. Som tidigare sprutfobiker är det en stor seger att gå dit utan dödsångest samt vara tvungen att köra horisontalläge när sprutan administreras. 150 kr i och med att jag tillhör riskgruppen astmakören (piiiiip). Väl värda pengar.

Sprutan tog jag på Min Doktors nya klinik i närheten. En positiv upplevelse. Ingen kö, snabbt och professionellt. Funkar det så här bör de kunna avlasta primärvården och bra är väl det.

Min sista sak att ta upp i detta spretiga inlägg är att Spotify automatiskt sammanställer årets mest spelade låtar – en rolig funktion. Jag tänkte att jag ger er våra mest spelade låtar 2017. 2018 och 2019 kommer senare för de som är intresserade.

Bästa låten på listan är:

Det hele:

Trevlig helg! In i helgen med er nu!

Signatur

17 kommentarer

 1. FruEfficientBadass

  “Som tidigare sprutfobiker är det en stor seger att gå dit utan dödsångest samt vara tvungen att köra horisontalläge när sprutan administreras.” Haha ser det framför mig din vekling (själv ÄLSKAR jag sprutor)…ALltså stort tack för Spotifyinspiration! Jag blev så deppig när jag såg att min listan för 2019 såg EXAKT ut som den för 2018. Man har stagnerat.

  • HerrIGMR

   Jag ska faktiskt vara ärlig att säga att detta är första gången i vuxen ålder jag suttit och fått en spruta. Har jobbat hårt med främst acceptans och det har varit nyckeln till detta (och annat).

 2. Hea

  Jag fick min influensaspruta gratis pga min astma. Det var via vårdcentralen, kan det vara så att du fick betala för att det var via min Doktor, eller också är det olika i olika delar av Sverige.

  • HerrIGMR

   Vad konstigt. Jag har fått betala tidigare år också (på min VC) trots att jag är riskgrupp. Kanske regionsbeslut? Dock skulle det kostat 300 kr på min doktor men blev nedsatt 150 kr just på grund av riskgruppstillhörighet.

   • Hea

    Från Folkhälsomyndighetens hemsida: “Många landsting har valt att erbjuda influensavaccination till personer i riskgrupper till ett reducerat pris. Det är beslutsfattarna i landstingen som bestämmer kostnaden. I vissa landsting erbjuds gratis influensavaccination till personer i riskgrupper.”
    Så tydligen beroende på var man bor.

 3. Lisa

  Samma här, influensaspruta är gratis för riskgrupper.

  • HerrIGMR

   Ok måste undersökas nästa år.

 4. Investeringsundersköterskan

  Det stämmer att det är regionsbeslut. I Västra Götaland är priset för influensavaccination den här säsongen reducerat för riskgrupperna. Säsongen 2020/2021 kommer det att vara gratis om man till hör en riskgrupp.

  • HerrIGMR

   Tack för din expertis och bekräftelse av min killgissning. Rimligtvis borde det ju vara samma för alla men icke.

 5. Skogsanna

  Eller så hälsar du på någon i en region där vaccinet är gratis. Det gjorde en bekant till mig och fick gratis vaccin när de vaccinerade sig samtidigt. De är över 65 så de är riskgrupp. Fast då tillkommer resekostnader ??

  Intressant att höra dina reflektioner över tid och energi, fortsätt med det!

  • HerrIGMR

   Tack! Väldigt kul att det jag skriver uppskattas 🙂

 6. Lupinerna

  Gå ned i tid, bara en timme om dan gör stor skillnad. Och gör det båda två.

  Trevlig helg!

  • HerrIGMR

   Tack! Ja detta måste kluras på.

 7. Flow FI

  Vi pratade om orken, lusten, årstiden här hemma också häromkvällen. Jag känner verkligen inte att det är rätt årstid för att driva på med 40h arbetsvecka och alla andra måsten ovanpå under den här årstiden. Det är mörkt. Det här tagit mig två veckor att byta torkararmen på bakrutan på bilen pga att det alltid är mörkt och jag är astrött. Tiden och orken finns inte att lösa småsakerna i vardagen som vi drar med oss i våra sinnens bakgrund. Den här tiden vill jag egentligen vila. Läsa böcker och fixa smågrejer eller ta en promenad under de få timmar ljus som finns. Lysrörens artificiella verklighet tvingar oss till annat dock. Följer inte vår naturliga cykel.

  Har just varit ute i trädgården första gången på rätt länge och städat och fixat lite. Känslan när jag kom ut i ljuset var, “är det så här det ser ut”?

  • HerrIGMR

   Inser att du skrev en variant på dessa klokskaper förra vintern. Lätt att glömma bort och svårt att leva efter i det modäääärna samhället. Ska försöka etsa fast detta i mitt inre så att jag kanske kan chilla lite nästa mörka period. En vecka kvar till julledighet.

 8. The Dividend Story (@Dividend_Story)

  Vilken fin bild! Grymt jobbat med sprutan! Hehe, jag känner igen mycket i mig själv gällande att ta sprutor. Det har mest varit när jag ska vaccinera mig men då börjar jag ibland att “som aldrig förr” svettas efteråt och det känns som att jag typ ska svimma. Så jag är inte heller något av fan av sprutor 🙂
  Trevlig söndag!

  • HerrIGMR

   Tack! Foto är en gammal passion som jag hoppas kunna göra mer av i framtiden när tid finnes. Detta är sonen på en av bryggorna på ”Ribban” i Malmö.

   Sprutorna inte att leka med. Men det blir bättre och bättre.

Kommentera