Vintern

Igår när IGMR junior var nattad låg jag och fru IGMR och glodde på varandra från varsin sida soffan. Två lite halvtrötta människor. Hon har börjat nytt jobb och haft en hel jobb med styrelsearbetet hon engagerar sig i. Jag har inte så mycket att skylla på mer än heltid, hämtning/lämning, mörker och en hel del på jobbet (och nog är väl det).

in i helgen
Nu tar vi helg. Julgransköp och kanske en utflykt.

Vi var ganska överens om att vi inte vill att livet ska se ut just så här över tid. Som heltidsarbetande med barn och något extra åtagande blir det inte mycket tid och energi över. Tid och energi är två icke outsinliga källor, de finns bara i en viss mängd. Det gäller att inte slösa.

Nu vänder snart ljuset och det brukar göra att man får mer energi. Vi måste nog dock göra något för att få mer tid. I och med att Fru IGMRs nya arbete ligger inne i city har hon adderat totalt 40 minuter till sin tidigare enkla cykelpendling. Bara den lilla förändringen känns i vardagen.

Jag ger mig själv och fru IGMR i uppdrag att läsa mitt inlägg på temat hur mycket tid som finns kvar i detta jordeliv och vad man lägger det på. Kanske en av oss bör gå ner i tid.

Annat

Nu ska ni få höra. Vi ser redan toppen på vissa vårlökar här i zon 1. Jag har grävt ner ganska många lökar i vår äng och där börjar det också titta upp lite grönt. Så här är det varje december och sedan stannar det av i kalla januari och februari. Ännu har vi inte haft mer än 3 – 4 frostnätter. Vi skördar fortfarande palmkål och bladpersilja. Citronmelissen har börjat titta upp igen och vi har fortfarande en del blommande blommor i trädgården…

I helgen ska vi ta det lugnt. Jag tänkte åka och köpa gran med unge herr IGMR, något som vi båda ser fram emot. Ett pepparkaksbak och kanske fler saffransbullar lär det också bli. Vi behöver lugn. En vecka till sedan kommer vi ta två och en halv veckas ledigt. Välbehövligt.

Just ja – jag tog influensavaccin igår. Som tidigare sprutfobiker är det en stor seger att gå dit utan dödsångest samt vara tvungen att köra horisontalläge när sprutan administreras. 150 kr i och med att jag tillhör riskgruppen astmakören (piiiiip). Väl värda pengar.

Sprutan tog jag på Min Doktors nya klinik i närheten. En positiv upplevelse. Ingen kö, snabbt och professionellt. Funkar det så här bör de kunna avlasta primärvården och bra är väl det.

Min sista sak att ta upp i detta spretiga inlägg är att Spotify automatiskt sammanställer årets mest spelade låtar – en rolig funktion. Jag tänkte att jag ger er våra mest spelade låtar 2017. 2018 och 2019 kommer senare för de som är intresserade.

Bästa låten på listan är:

Det hele:

Trevlig helg! In i helgen med er nu!

Signatur