Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Digital närvaro eller digital frånvaro. IGMR på liten paus.

Det är inte ni – det är jag. Så skulle jag kunna inleda detta inlägg om just digital närvaro och / eller digital frånvaro.

Det familjen IGMR startade för knappa tre år sedan är inte bara ett sparande utan det är en genomgående förändring av våra liv och hur vi vill att vår tillvaro ska vara framöver.

Jag känner mer och mer tydligt att jag vill tillbringa mer tid i den fysiska världen och inte i den digitala världen. Med det sagt vill jag heller inte släppa min digitala närvaro då bloggen, skrivandet och detta community är en av de roligare saker som hänt mig.

Balansen är lite knepig men jag känner att jag måste strukturera upp min digitala närvaro ytterligare och testa på olika förhållningssätt.

Digital frånvaro

Jag har tagit ett beslut att jag en månad framöver skall ta en paus från det digitala helt och hållet – på min fritid då. På jobbet måste jag fortsatt fräsa runt i cyberspejs.

Bloggen hamnar då i skottlinjen och jag vill göra ett test att inte vara aktiv eller skriva på en månad. Jag vill skapa mer tid för mig själv, friluftsliv, läsande, familjen och se hur det känns. Jag vill ta vara på hösten och färgerna. Lite FI(RE), FIRE lajvande helt enkelt.

Något annat jag också vill satsa lite mer på löpningen nu när mitt knä är bra igen. Faktum är att Fru IGMR piskade mig ordentligt på 7 km slingan i bokskogen igår. Jag måste skärpa till mig.

Annat jag helt lägger ner kommande månad är mina extraknäck. Ingen biluthyrning och ingen mysteryshopping, cashbackerbjudanden eller annat.

Skala, skala, skala och se hur det känns.

När är jag åter?

Jamen räkna med att jag är åter 14 eller 15 november. Då har jag nyheter att berätta. Det kommer till exempel planeras inför en fasadrenovering och takomläggning + stå en sprillans ny, ny bil på vår uppfart (!?).

Hur kan det komma sig? Jo vår nuvarande bil verkar inte gå att laga och nu är orken och kärleken till den slut. Insikten att värdera sin tid, fokus och energi lite mer har smugit sig på och då inte bara räknat i pengar och arbetad tid.

digital frånvaro
No love.

Vi ses om en månad! Vi får se om detta landar i att gå full amish eller om någon annan insikt / erfarenhet fastnar och är värd att ta med sig in i det framtida livet.

Nu ska jag gå till bibblan och låna Mark Mansons “Everything is F*cked, a book about hope” Kram på er!

Ps. Får ni allvarlig IGMR abstinens rekommenderar jag läsning av bloggen “Raptitude“, Cal Newports blogg eller “The Escape Artist

16 kommentarer

 1. Frihetsmamman

  Det låter skönt ändå. Förstår att du är less på er bil, det är till och med jag nämligen. Tänker på den typ varje gång jag kör min egen (vilket iofs bara är varannan vecka eller så). Ha en skön paus så ses vi förhoppningsvis sen!

  • Lena- frugala hedonisten

   Klokt beslut! Ser jag fram emot att få höra om vad det gav. Njut av friheten!
   /Frugala hedonisten

   • HerrIGMR

    Tack! I´m back imorgon!

  • HerrIGMR

   Tack FM! Imorgon är jag tebax!

 2. Kristoffer

  Underbart initiativ – blir verkligen spännande att se vad du gör dig för reflektioner efter denna månaden.

  Stort lycka till!

  • Kristoffer

   Nu kommer snart ett spännande inlägg med alla reflektionerna du har gjort – ser fram emot det!

   • HerrIGMR

    06:10 imorgon måndag 🙂

 3. F-lediga läraren!

  Ha en trevlig månad! Kommer saknar dina inlägg men förstår helt! Njut av höstfärgerna och lycka till med nya bilen!

  • HerrIGMR

   Tack! Nu nyss skrivit nytt inlägg som kommer imorgon. Lite ringrostig efter att inte suttit vid datorn och skrivit på en månad 🙂

   13-14 grader i skåneland och därmed utedag idag. Sprang i t-shirt och shorts. Ur led är tiden.

 4. Alice

  Å vad skönt det låter! Det ska verkligen bli intressant att få läsa efteråt hur det blev. De enda sociala medier jag tar del av är ekonomibloggar och liknande, vägrar Facebook, Twitter o.dyl. Sitter dock vid datorn större delen av dagarna i alla fall eftersom min hobby finns där. Känner precis som du att jag egentligen borde leva mer i den verkliga världen, ut och röra på mig osv. Får se om jag också tar en sån där avskalad månad när jag läst hur det gick med din 🙂

  • HerrIGMR

   Ja jag vägrar också de sociala medierna och känner faktiskt att jag kan få nog av större delen av ekonomibloggarna också. Inte för att de är dåliga, ofta tvärtom. Mer bara att det är ytterligare info och brus (ofta iaf). Nytt inlägg imorgon så får vi se om jag blivit klokare eller skippat FIRE?

 5. Skogsanna

  Ha så mysigt men du kommer att sakna oss!!!
  Däremot kommer du inte att sakna biluthyrning och shoppande som bara kostar energi!

  Kram!

  • HerrIGMR

   Nej det kommer jag inte göra (dvs sakna extraknäck) men er saknade jag förstås. Mer ingående kommer imorgon 🙂

 6. Carl

  Hej!

  Blir lite chockad över det här med bilen. Vad har hänt? Varför kan man inte laga den längre? Känns ju som du har lagat många saker/pengar/reparationer på den så skulle kännas trist att behöva skrota den nu. Kan du inte berätta lite grundligt vad som har hänt med bilen. Tack

  • HerrIGMR

   Hallå Carl. Det har varit problem med EGR-ventilen och den har bytts två gånger och problemet att den stod öppen (och därmed att motorn dog) fortsatte trots kalibrering av just EGR:en. Till slut verkar det som att det är något el-fel och det kan bli ännu dyrare. Lägg därtill all tid jag ägnat åt bilen och alla saker jag och vi varit tvugna att ställa in. Sedan osäkerheten med en bil som kan dö under omkörning… Nej jag fick nog och bytte in den när vi köpte nya. Fick inga jättepengar för den och det verkade som att bilfirman fick hålla på ett tag för att få rätt på den.

   Håller med – det är tråkigt. Pengar, svett och kärlek har investerats i en bil jag verkligen gillade och som hade rätt historik. Men samtidigt fick jag som sagt nog och morgondagens inlägg förklarar det lite närmre.

 7. FruEfficientBadass

  Helt rätt beslut. Ser fram emot återkoppling. Jag kommer ändå att hacka ditt system genom analoga sms.

Kommentera