Idag har jag ägnat mig åt rehab och som grädde på moset haft en helt underbar löpupplevelse. Jag och sonen är ensamma hemma i dagarna två eftersom Fru IGMR är på inspirationsresa i ett grannland.

Vi har tagit en riktigt lugn förmiddag med lugn musik i bakgrunden. Han har ritat och jag har ålat omkring på golvet och gjort mina rehabövningar. Varför rehab? Jo jag har haft problem med mina knän och dessutom stukat foten riktigt rejält. Sjukgymnasten identifierade att jag har pinsamt svaga höfter vilket gör att knäna vill vika sig inåt när jag böjer knät. Obalans och så kan vi inte ha det. Läs mer här.

Rehab har gått bra och jag har gjort övningarna varje dag. Jag har dock alternerat övningarna lite för att inte bara nöta på samma. Allt känns bättre och jag har de senaste två, tre dagarna varit smärtfri i knäna.

Idag kände jag mig peppad på att testa knäna och om min stukade fot går att springa med. Ett problem – jag är ensam med en sexåring hemma. Jag pitchade idén för honom att han följer med på rundan medelst cykel och det var inga problem (efter lite dividerande kring vilken runda vi skulle ta).

rehab
MItt rehab kit. Foamroller, yogamatta, gummiband och balansbräda.

Så vi tog oss en tur på 3-4 kilometer och jag kände mig lätt och helt smärtfri i både knän och fot. Ännu roligare var det att ha med sonen på cykel. Han kommenterade hela rundan TV-kommentator style och verkade ha en fin stund han också. Nu är vi tillbaka hemma värmer oss framför brasan. Hoppas jag kan få med honom på fler löpturer, det var väldigt mysigt.

Vill återigen slå ett slag för att söka sjukgymnast om ni har ont. Min erfarenhet är att det mesta går att mildra eller kanske till och med bli av med. Spännande att se om jag kommer upp på längre distanser igen.

Jag vill också slå ett slag för balansbrädan. Jag köpte vår på Biltema för en dryg hundring och den har hjälpt mig med både höft och att börja få upp stabiliteten i foten igen.

Ps. Vill också pusha för gårdagens inlägg om konsumtion som jag är väldigt nöjd med. Har du inte läst det hade jag uppskattat om du gjorde det. Lämna gärna en kommentar om du tycker att jag är något på spåret eller är helt ute och cyklar.