Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Egna kort till presenter

Göra egna kort till presenter? Ja, när vi inte tältar på Österlen eller filosoferar om livet i stort träffar vi också ibland människor. Som de frugala själarna vi är lägger vi sällan eller aldrig pengar på att köpa kort till de presenter vi ger bort.

Ni vet. Presenten, vad det än må vara, ska ha ett medföljande kort där man skriver en liten trudelutt om hemskt mycket grattis eller en vänskaplig lyckoönskning till vad det än må vara.

Vi har två go-to idéer för att generera dessa kort. Eller ja- vi och vi. Det är fru IGMR som tillverkar korten och skriver snirkliga grattis- och välgångsönskningar, ivrigt påhejad av mig och junior.

Första idén är tapetprover.

Dessa tapetprover har vi ett gäng av liggandes och fru IGMR klipper oftast ut ett hjärta och fäster med något naturfärgat snöre på paketet/burken/flaskan.

Det kan se ut så här:

Egna kort till presenter
Tyvärr inte till mig…
Egna kort till presenter av tapetprover
Tapetprov, hålslag och en penna
Eget kort
Och så klart – välgångsönskningar.

Andra idén är kaffefilter

Detta har jag ingen bild på tyvärr men metoden är densamma som ovan. Fru IGMR viker kaffefiltret dubbelt och klipper ett halvt hjärta, vecklar ut till ett helt hjärta, hålslag, välgångsönskning med fin penna och ett naturfärgat snöre.

Tänk om våra nära och kära visste hur många gånger vi gett dem hjärtformade utklipp ur Lidls kaffefilter som kort.

Dessa kort blir jättefina på flaskor eller mindre presenter och gåvor. Det ser rustikt ut och mottagaren av gåvan brukar hjula av glädje, minst.

Uppdatering – Herr IGMR steppar upp och tillverkar ett kort.

eget kort till present
Vik ett kaffefilter på mitten.
göra egna kort till present
Klipp ett halvt hjärta
kort till gåbortpresent
Vips! Två kort eller vad man ska kalla det. Förstår inte varför mina hjärtan alltid blir mindre bra.
egna kort
Skriv något fint och välformulerat till mottagaren. Hålslag och knyt fast eller varför inte limma på presentpappret?

Gåbortpresenter

Den eviga frågan. Jag gillar egentligen inte detta med gåbortpresenter men två saker vi gärna har med oss som jag blir glad av att ge bort är vår egen torkade ramslök, bärläder/fruktremmar eller vår egen hemmagjorda äppelmos. Böcker är också en favorit, en subtil murbräcka beroende på vilken titel.

Har ni några kortmakeritips? Hur ställer ni er i frågan om presenter?

Signatur

11 kommentarer

 1. http://litenbruksort.blogspot.se

  Jag är fräck nog att behålla framsidan av ett dubbel grattiskort jag själv erhållit. Om där inget är skrivet använder jag det igen till nästa jubilar. Får dock försöka komma ihåg att inte ge det i retur till densamme.

  • Herr IGMR

   Bra där och ja – både kort och presenter som ges vidare måste man vara noga med 🙂

   (har faktiskt varit ännu fräckare och behållit Röda Korsets kort som de skickar för att få en att donera igen. Vi byter ibland organisation som vi ger pengar till men bland annat RK fortsätter skicka julkort etc).

 2. Utdelningsbagaren

  Vi har börjat med att ge bort hembakat bröd i kökshandduk/bakduk (IKEA 5kr). Ett annat tips är hemmagjord sylt i ikeas KORKEN 15kr burk, lite mer pricy men billigare än en flaska vin på bolaget.

  • HerrIGMR

   Snyggt – det tipsen tar jag till mig. När jag bryggde öl var det också en uppskattad present.

 3. bananacosmicgirl

  Dottern brukar rita våra kort, eftersom det allt som oftast är till familjen kortet ska (eller till en av hennes kompisar). Angående presenter så är det i princip uteslutande egengjort – en korg med en kombo av en sylt/gelé, saft, och egenbakt bröd. Det brukar vara otroligt uppskattat.

  /Cosmonomics.se

  • HerrIGMR

   Barnteckningen – en klassiker. Jag och fru EB brukar ju tom använda ungarna till att rita posters och annat till event.

   Tycker också det egengjorda smäller högt. Det ligger tid och omtanke bakom.

 4. K

  Åh, kan man få önska bild på kaffefilter-kortet. Ni kan kanske göra ett i förväg… ?
  Ser inte det framför mig, ska sömmen vara med eller ej liksom, varför dubbel? Behöver bild till denna för förslaget lät SÅ bra.

  • HerrIGMR

   Klart man kan få önska sig! Jag gjorde ett kort ovan och la till bilder. Förstår dock inte varför mina hjärtan alltid blir mindre bra än min frus. Får inte till formen 🙂

   • K

    Tack!! ?
    Tyckte det var perfekt form! ?

 5. K

  Sparar också en sida av dubbelkort som familjen fått. Så trist när folk fyllt i “fel sida”. Har haft lång diskussion med min man för måååånga år sedan hur man skriver i kort. “Som en bok, man tar nästa lediga sida, dvs vänstra sidan i uppslaget”. Åh, suck, vilka minnen. ?

  För barnkalas skriver/ritar vi direkt på paketet, efter ett utomhuskalas där alla korten fladdrade iväg. ?

  • HerrIGMR

   Haha – Bra där 🙂 Skriva på paket gör vi å ibland. Poscapennor eller chalky markers gör det läsbart om det är ett rörigt mönster på presentpappret.

Kommentera