Göra egna kort till presenter? Ja, när vi inte tältar på Österlen eller filosoferar om livet i stort träffar vi också ibland människor. Som de frugala själarna vi är lägger vi sällan eller aldrig pengar på att köpa kort till de presenter vi ger bort.

Ni vet. Presenten, vad det än må vara, ska ha ett medföljande kort där man skriver en liten trudelutt om hemskt mycket grattis eller en vänskaplig lyckoönskning till vad det än må vara.

Vi har två go-to idéer för att generera dessa kort. Eller ja- vi och vi. Det är fru IGMR som tillverkar korten och skriver snirkliga grattis- och välgångsönskningar, ivrigt påhejad av mig och junior.

Första idén är tapetprover.

Dessa tapetprover har vi ett gäng av liggandes och fru IGMR klipper oftast ut ett hjärta och fäster med något naturfärgat snöre på paketet/burken/flaskan.

Det kan se ut så här:

Egna kort till presenter
Tyvärr inte till mig…
Egna kort till presenter av tapetprover
Tapetprov, hålslag och en penna
Eget kort
Och så klart – välgångsönskningar.

Andra idén är kaffefilter

Detta har jag ingen bild på tyvärr men metoden är densamma som ovan. Fru IGMR viker kaffefiltret dubbelt och klipper ett halvt hjärta, vecklar ut till ett helt hjärta, hålslag, välgångsönskning med fin penna och ett naturfärgat snöre.

Tänk om våra nära och kära visste hur många gånger vi gett dem hjärtformade utklipp ur Lidls kaffefilter som kort.

Dessa kort blir jättefina på flaskor eller mindre presenter och gåvor. Det ser rustikt ut och mottagaren av gåvan brukar hjula av glädje, minst.

Uppdatering – Herr IGMR steppar upp och tillverkar ett kort.

eget kort till present
Vik ett kaffefilter på mitten.
göra egna kort till present
Klipp ett halvt hjärta
kort till gåbortpresent
Vips! Två kort eller vad man ska kalla det. Förstår inte varför mina hjärtan alltid blir mindre bra.
egna kort
Skriv något fint och välformulerat till mottagaren. Hålslag och knyt fast eller varför inte limma på presentpappret?

Gåbortpresenter

Den eviga frågan. Jag gillar egentligen inte detta med gåbortpresenter men två saker vi gärna har med oss som jag blir glad av att ge bort är vår egen torkade ramslök, bärläder/fruktremmar eller vår egen hemmagjorda äppelmos. Böcker är också en favorit, en subtil murbräcka beroende på vilken titel.

Har ni några kortmakeritips? Hur ställer ni er i frågan om presenter?

Signatur