Vi har lyssnat ganska intensivt på poddar under den senaste tiden. Vid plantering, på promenader, när vi ska somna, eller bara i hängmattan. Jag tänkte i detta inlägg slänga in lite Youtube-tips, blogg- samt poddtips. Helt enkelt sådant vi uppskattat lite mer och som trängt igenom bruset.

Youtube-tips

Sparlegenden Günter Mårder gästar Uppdrag: Mat och levererar en trerätters för dryga 11 kronor inklusive öl. Ölen blandar han till på ett snillrikt sätt. Två bastarder förenas i ljuv harmoni (Sjukommatvåan och en billig 2,8% från Lidl). Mycket roande. Günters del i avsnittet börjar cirkus vid 13:30 minuter in.

Skulle det vara så att man gillar odling kan jag rekommendera Sara Bäckmos kanal. Hon driver ”Skillnadens Trädgård” och är en stor inspiration till att vi började täckodla samt odla i djupbädd.

Är det DIY som är din kopp te Kanske ”HomeMadeModern” eller ”Modern Builds” skulle kunna passa. De har båda inspirerat mig till många snygga DIY-projekt.

Om du skulle känna för lite meditation gillar jag denna. MindfulKBT – ”Acceptans av tankar och känslor”. En meditation som hjälpt mycket efter att jag drabbades av utmattningssyndrom år 2016.

Poddtips

Vi lyssnar mycket på poddar. Ett utmärkt sätt att fylla på med intressanta idéer och att lära.

Reply All – ”The Missing Hit”. En man kommer ihåg en hitlåt från sin ungdom som ingen annan har hört. Den finns inte på internet och en jakt på låten börjar. Väldigt roande och mysigt avsnitt där de bland annat gör en nyinspelning av låten för att se om någon känner igen den.

Philosophize This. En för oss ny podd men som levererar en filosofilektion på cirka en halvtimme. Avsnitt som stått ut under den lilla tid vi lyssnat är ”Henry David Thoreau” samt ”Kirkegaard on Anxiety”.

Hidden Brain – ”The Dramatic Cure” om placebo och hur vår hjärna och kropp är ett.

Barnpsykologerna är också en ny bekantskap. Att vara förälder är inte alltid lätt och det kan vara bra att fylla på med bra idéer. Vi gillade speciellt avsnitt 71. ”Uppmuntra till utmaning”.

Bloggtips

Förutom att gå igenom allt guld som skrivits i denna blogg (höhö) kan jag också rekommendera en genomläsning av ”The Escape Artist”. En britt som producerar mycket matnyttigt och bra innehåll. En av de stora FIRE-bloggarna som kanske ofta inte nämns.

Annat

Jag vet inte vad man ska säga om nedan annat än att jag tycker det är otroligt roligt.

View this post on Instagram

Tjat funkar alltid! ?? w/ @dralbanofficial #viarelli

A post shared by Castor (@ponyhans) on

Och till sist. En fin summering av Herr IGMRs 2020 hittills. NU blickar vi framåt och tar 2020 vid hornen och visar vem som bestämmer.

View this post on Instagram

Livet 2020 ?

A post shared by Castor (@ponyhans) on

Fler tips på poddar finns här eller varför inte surfa vidare till lite boktips här?

Har ni några roliga, bra eller intressanta Youtube-tips eller annat till undertecknad?

Signatur