Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Youtube-tips, blogg- och poddtips

Vi har lyssnat ganska intensivt på poddar under den senaste tiden. Vid plantering, på promenader, när vi ska somna, eller bara i hängmattan. Jag tänkte i detta inlägg slänga in lite Youtube-tips, blogg- samt poddtips. Helt enkelt sådant vi uppskattat lite mer och som trängt igenom bruset.

Youtube-tips

Sparlegenden Günter Mårder gästar Uppdrag: Mat och levererar en trerätters för dryga 11 kronor inklusive öl. Ölen blandar han till på ett snillrikt sätt. Två bastarder förenas i ljuv harmoni (Sjukommatvåan och en billig 2,8% från Lidl). Mycket roande. Günters del i avsnittet börjar cirkus vid 13:30 minuter in.

Skulle det vara så att man gillar odling kan jag rekommendera Sara Bäckmos kanal. Hon driver “Skillnadens Trädgård” och är en stor inspiration till att vi började täckodla samt odla i djupbädd.

Är det DIY som är din kopp te Kanske “HomeMadeModern” eller “Modern Builds” skulle kunna passa. De har båda inspirerat mig till många snygga DIY-projekt.

Om du skulle känna för lite meditation gillar jag denna. MindfulKBT – “Acceptans av tankar och känslor“. En meditation som hjälpt mycket efter att jag drabbades av utmattningssyndrom år 2016.

Poddtips

Vi lyssnar mycket på poddar. Ett utmärkt sätt att fylla på med intressanta idéer och att lära.

Reply All – “The Missing Hit“. En man kommer ihåg en hitlåt från sin ungdom som ingen annan har hört. Den finns inte på internet och en jakt på låten börjar. Väldigt roande och mysigt avsnitt där de bland annat gör en nyinspelning av låten för att se om någon känner igen den.

Philosophize This. En för oss ny podd men som levererar en filosofilektion på cirka en halvtimme. Avsnitt som stått ut under den lilla tid vi lyssnat är “Henry David Thoreau” samt “Kirkegaard on Anxiety“.

Hidden Brain – “The Dramatic Cure” om placebo och hur vår hjärna och kropp är ett.

Barnpsykologerna är också en ny bekantskap. Att vara förälder är inte alltid lätt och det kan vara bra att fylla på med bra idéer. Vi gillade speciellt avsnitt 71. “Uppmuntra till utmaning“.

Bloggtips

Förutom att gå igenom allt guld som skrivits i denna blogg (höhö) kan jag också rekommendera en genomläsning av “The Escape Artist“. En britt som producerar mycket matnyttigt och bra innehåll. En av de stora FIRE-bloggarna som kanske ofta inte nämns.

Annat

Jag vet inte vad man ska säga om nedan annat än att jag tycker det är otroligt roligt.

Och till sist. En fin summering av Herr IGMRs 2020 hittills. NU blickar vi framåt och tar 2020 vid hornen och visar vem som bestämmer.

View this post on Instagram

Livet 2020 🎉

A post shared by Castor (@ponyhans) on

Fler tips på poddar finns här eller varför inte surfa vidare till lite boktips här?

Har ni några roliga, bra eller intressanta Youtube-tips eller annat till undertecknad?

Signatur

9 kommentarer

 1. The Dividend Story

  Hej!

  Haha, såg Youtube-klippet om Mårder i helgen – galet grym han är 🙂 Gällande någon av de andra i klippet tycker jag man t ex borde skippa saltet i gröten om man går hardcore cost savings.

  Förutom ekonomipoddar brukar jag t ex lyssna på SpringSnyggt-podden och P3 Dystopia 🙂

  Ha en fin dag!

  • HerrIGMR

   Ja Mårder är verkligen en sparlegend. Det går många historier om den mannen. Kaxigt att vara VD för Företagarna och köra en bil som jag knappt skulle vilja ha om de gav den till mig.

   Som ung student levde jag väldigt, väldigt snålt eftersom jag hade heldagar på universitetet och skulle av något anledning prompt ha bil. Detta med en ganska dyr hyra och inga extrainkomster. Jag kommer ihåg att jag och en kompis ibland satt hela den 24:e med noll kronor på kontot och inväntade tolvslaget. Då gick vi och köpte falafel (15 kr i Malmö på den tiden).

   Det är ganska enkelt att komma under 10 kr för en portion om man äter vegetariskt. Undertian.com är en enkel genväg till detta tänk och gott är det. Men att leverera en trerätters för strax norr om 10 kr inklusive dryck är en bedrift.

   Tack för poddtips. *noterar*

 2. Anna Sundström

  Tack för många tips.

  En av mina favoriter sedan länge är podden “Drömmen om Målajord” där Maria Estling Vannestål utanför Växjö intervjuar både kända och okända om den riktning de har valt i livet. På köpet (gratis) får man både blogg, podd och meditationer på “Insight timer”.

  Snart har hon poddat 100 avsnitt och det är ganska olika karaktär på dem under åren så gör nerslag lite här och där i hennes långa lista.

  På Youtube är redan “Landsbygdsdröm” en favorit efter bara ett avsnitt!

  Lyssnar man på “Ekonomi på riktigt med Charlie och Mathias” så får man en massa både ekonomiska och filosofiska tips som man har nytta av.

  • HerrIGMR

   Många fina tips här som jag ivrigt noterar. Tack!

 3. eriksjos

  Poddar är bra, blir lätt för många i listan bara. Jag gillar staycheappodden och deras sajter/bok portionenundertian. Inte för att jag är så tränings- eller dietintresserad, men jag lyssnar ändå på Tungre träning med Jacob Gudiol, han är grymt bra, mycket vetenskap och lite hittepå. Lyssnar även på dietistpodden, också bra.

  • HerrIGMR

   Just ja – Staycheappodden har jag sett men inte adderat. Ska göra det. Tyngre träning var intressant. Tog en koll på deras sida och det känns ju verkligen som något jag skulle gilla. Taco!

 4. Lupinerna

  Tack för bra tips!
  Barnpsykologerna räddade min dag.
  Gunther Mårder-klippet var ju pure joy.
  Rekommenderar precis som personen ovan Tyngre Träningssnack men också Tyngre rubriker.

  • HerrIGMR

   Barnpsykologerna var verkligen bra. Det är fasen inte lätt att vara förälder ibland 🙂

   Tar till mig de andra tipsen och visst – Günterklippet var för jäkla mysigt. Gillade programledaren också, skön personlighet.

Kommentera