Dags för månadsuppdatering eller status maj 2020 som jag kallar den.

Maj 2020 är månad 27 i vårt spar- och livsprojekt som kan kallas FI, FIRE eller bara fler möjligheter och mindre tyngd på våra axlar. Återigen noterar vi ett nytt ATH för vårt sparande men för de mjuka värdena måste jag tillstå att våren 2020 har varit dynga.

Vi börjar med pengarna så att vi får det ur världen.

Pengarna!

Vi har eftersläpningar på VAB-pengar och regeringens karenspengar (glöm inte att ni måste ansöka om dem) vilket gör att lönerna inte blir vad de brukar. Vi saknar cirkus 10 000 kr denna månad jämfört med en vanlig lön.

Vårt liv denna månad har jämfört med förr varit billigt trots att vi har haft en del byggprojekt och käkat ute ett par gånger och bunkrat vin via Systembolagets hemleveranstjänst.

Har ni hört talas om Tink?. Det är där vi håller koll på om våra betal- och kreditkort går varma eller ej. Appen är gratis och en viktig del i hur vi fick koll på våra utgifter.

Status maj
Klickar man på ikonerna i appen kan man borra sig djupare ner och då segmenteras kostnaderna ytterligare.

Sparkvoten denna månad hamnar på 55% och medel över alla 27 månader är cirkus 62%. Portföljen klockar in på nästan 850 000 kronor vilket vi är otroligt glada och nöjda med. Något vi inte trodde var ö.h.t. möjligt på dryga 27 månaders sparande.

Utveckling över tid

En annan sak som slog mig när jag loggade in på Lysa och Avanza var att vi nu faktiskt är miljonärer. Adderar man vår kontantbuffert samt barnsparande till ISK så är det faktiskt så. Det visar vad hårt arbete och medvetenhet kan göra över tid. Det trodde vi inte i början på 2018 när vi stod med en kreditkortsskuld och levde upp alla våra pengar. Vi räknar dock inte in buffert och barnspar i vår portfölj så än är vi inte miljonärer officiellt.

Livet

Våren 2020 har bjudit på solglimtar men mest dynga. Coronaskitstormen, mycket på våra jobb, social distansering med allt vad det gör, vi har varit sjuka länge i misstänkt covid-19 och mormor dog nu i maj.

Ja det har inte varit peachy om man säger så. En väldigt prövande vår på alla sätt. Mormors bortgång tog mig och oss hårt både innan det hände och nu efter med saknad och existentiella tankar. Lägg därtill att det blir svårt att göra rätt i coronatider. Begravning, avsked och allt försvåras.

Hälsomässigt har våren 2020 inte heller varit någon hit som sagt. Nu efter vår misstänkta covid-19 är lungorna mos. Jag kunde ganska ledigt springa milen innan vi blev sjuka. Nu har jag kanske två kilometer i kroppen och då med redigt ansträngda lungor. Det har tagit hårt och det kommer ta tid att komma tillbaka i full styrka. Fru IGMR dock klarat sig bättre och är igång med löpningen som förr även om hon numera måste använda min astmaspray för att kunna springa ok. Så var det inte innan vi blev sjuka (hon har icke astma).

Men samtidigt har vi och jag så mycket att vara tacksamma över. Vi har det bra och vi har ett stort stöd i varandra, familj och vänner. Några utomhusträffar med familj och vänner har vi också fått till vilket verkligen är fint. Trädgården prunkar och vi står på en stabil grund. Vi blickar framåt och då ser allt ljusare ut.

Maj 2020 i bilder

Fina dagar i hängmattan med många ”Pappa, varför xxx…”
DIY projekt som kommer upp i bloggen inom kort. Staketribbor blir till en stol.
Mormors gamla räfsa fick nytt träskaft.
Många får matades. Maskros och morötter verkar vara favoriter.
Mormors pall från hennes barndomshem blev ett nytt nattduksbord åt IGMR junior.
Pyssel på skärmfria dagar.
Pizza en masse. Comfort food. Leilas Pizzadeg gjord på Manitoba Cream mjöl och långkokt tomatsås. Ovanpå finns förrymd t.e.x. palmkål hittad i en rabatt.

Fyra veckor kvar till sommarledigheten. Den kommer inte bli som vanligt, det är vi medvetna om. Men, det går att göra mycket som inte går stick i stäv med de restriktioner vi har i Sverige. En lista med saker som vi vill göra är in the making. Fem veckors sammanhängande ledighet tar vi i år och det ska bli skönt.

Signatur