April 2020 är månad 26 i vårt sparprojekt som började med att radera en kreditkortsskuld på 30 loppor. Vi noterar ett nytt ATH och lönecavan ligger redan på kylning.

En flaska cava på löning är obligatorisk för oss. Varför? Ta en paus från oss och läs Fru EBs inlägg i ämnet här. Fortsätt sedan nedan.

Vi öppnar cavan, fräser på stereon och sätter oss framför Danske Bank, Lysa, Avanza och vårt stora excelark. Tillsammans sammanställer vi allt, funderar över månadens utgifter samt där och då sparar undan de pengar vi kan undvara.

Lönecava kombinerat med vår strategi antibudget är kraftfull. Dels blir det festligt att spara vilket i sin tur gör det till en vana eller kanske rättare sagt en ritual. Antibudget är att man sparar innan man konsumerar. Vi fastställer vårt konsumtionsutrymme redan den 25:e och sparar undan resten. ”Tyvärr” går detta nästan alltid fel eftersom vi får pengar över och kan spara lite till. Oh poor me.

Status april – pengarna

Som vi skrev i förra månadens status har vi fått in extrapengar väldigt lägligt till den stora börsnedgången. 17 000 kr i skatteåterbäring (fru IGMRs tidigare arbetsgivare hade tabbat sig på något sätt), fru IGMR extraknäck, försäljningar på Tradera, Sellpy och Marketplace samt väldigt låga omkostnader så här i coronatider.

Som jag tidigare nämnt har vi också ansökt om coronaamorteringsfrihet på vårt bolån och nu fått det beviljat från och med 30/4. Det gör att vi kan investera 3000 kr extra i månaden under de 17 månader vi fått amorteringsfritt. Alla med bolån kan ansöka om amorteringsfritt oavsett inkomst.

Ovan kombinerat med en stark börs den senaste tiden gör att vi just idag går över 800 000 kronor och därmed noterar ett nytt ATH, ål tajm haj eller all time high.

Utvecklingen över tid ser ut som nedan:

Månad 25 var vårt första hack i kurvan.

April har bjudit på historiskt låga omkostnader. 1 500 kostade maten, bilen har knappt körts och vädret + bytet av fjärrvärmepannan gör att värmekostnaderna gått ner markant.

Status livet

Jag ska inte sticka under stolen med att månaden som gått varit prövningens tid. Ni som följer bloggen vet att vi har varit sjuka, redigt sjuka. Vi är på benen igen och jobbar även om det sker mestadels hemifrån.

Sjukdomsperioden sitter fortfarande i och det är fortfarande återhämtning som gäller. Jag har en märklig, och tidigare ej upplevd, huvudvärk och ögonvärk som kommer och går, speciellt om jag gjort något ansträngande. Paracetamol biter inte vilket är ganska psykande bitvis. Fru IGMR har haft samma huvudvärk men är sedan 3-4 dagar befriad från denna. Utöver detta börjar lungorna repa sig och jag känner mig frisk. Idag är det exakt en månad sedan jag kände de första symptomen.

Helt still har vi dock inte varit. Det har frästs runt ganska ordentligt i trädgården ändå. Alla djupbäddar är planterade och merparten av pallkragarna. Några DIY-projekt har hunnits med och fler är på planeringsstadiet.

Corona sätter dock fortsatt käppar i hjulen för att kunna träffa nära och kära. Det är trist men vad göra? Vi sitter alla i samma båt. I helgen ska vi dock göra ett försök att ta en promenad och kanske hänga lite i trädgården med föräldrarna på flera armlängds avstånd.

Övrigt

Jag vill återigen poängtera hur viktigt det är att ha en buffert. Även om den inte används är det den bästa huvudkudden. Återigen vill jag också trycka på vilket guldläge det är att starta ett sparande nu. Jag skriver mer om detta här.

Inlägget lider mot sitt slut och jag lämnar er med några spridda bilder (jag gillar själv bloggar med bilder) och en fantastisk låt med aktuell text. Ha en riktigt fin helg och ta hand om er och de nära.

Vi har köpt en begagnad Kitchen Aid och bakat massor av Flow Fi bröd. Recept här!
Vi är i princip redan självförsörjande på grönt. Denna lunchsallad bestod av maché, övervintrad palmkål, citronmeliss, bladpersilja, späda blad från svartvinbär och eventuellt någon kirskål.
Det är torrt ute. Ställ gärna fram vatten åt insekter och fåglar. Lägg i några stenar så att bin och humlor kan sitta och dricka & kan komma upp om de ramlar i.

Så till musiken. Jag ger er ”Satisfied Mind” med Jeff Buckley. Låten och texten, WOW! Youtube eller Spotify länkar nedan.

Signatur