Status april 2019 – 13 månader in i detta nya och förbättrade liv. I mars firade vi ett år och jag känner fortsatt en stor tacksamhet att vi har valt att styra om livet och slå in på denna väg.

I april har vi haft många fina dagar i trädgården, tillsammans runt matbordet och med diverse småprojekt. Två nya djupbäddar har grävts. Den ena huserar sättpotatis som vi fick av en snäll granne (som hade förköpt sig) och i den andra djupbädden kommer butternutpumporna bo.

Status april 2019 – extraknäck

Jag har sidehustlat ganska flitigt denna månad. Ett antal mysteryshoppinguppdrag har hunnits med och jag har hittat en ny uppdragsgivare för mysteryshopping. Tidigare har jag bara tagit uppdrag via Daymaker och Better Business varav jag föredrar den senare. Better Business har fler och mer varierade uppdrag.

Min nya uppdragsgivare heter Notifind och jag har hittills gjort två uppdrag för dem. Båda var biluppdrag och jag fick betalt för fyra timmar per uppdrag. Lönen är 119 kr / timmen + semesterersättning. Inte strålande men med tanke på att uppdraget tar ungefär en och en halv timme att utföra och dokumentera är jag nöjd. Jag såg till att göra uppdragen på en långlunch då bilhandlarna låg i närheten av mitt arbete. Win!

Status april 2019
400 000 kr ville Volvo ha för denna drömbil. Vad de inte säger är att du knyter en kvarnsten kring halsen. 4 400 kr i månaden under sju år med kontantinsats 75 000 kr. 

I övrigt har jag gjort uppdrag på Inet och på stadens två Bauhaus. Jag försöker vara selektiv med mina uppdrag. Jag vill gärna göra uppdrag som ligger nära mig geografiskt och om möjligt vill jag ha ett verkligt ärende dit. På Inet kunde jag köpa en datormus som jag behövde och på Bauhaus köpte jag lite planteringsjord som jag behövde till trädgården.

Mysteryshopping lönar sig

Jag gjorde en sammanräkning på hur många mysteryshoppinguppdrag jag utfört under detta år och det landade på dryga 30 st. Ungefär 10 utav dem har varit biluppdrag (de mest välbetalda). Vi har varit på tre fina och betalda familjekvällar med mat och dryck för hela familjen (en i Köpenhamn). I övrigt har det varit Gateau, Jula, Systembolaget, Inet, Bauhaus, Apoteket Hjärtat + några mer. Det är ett fint side hustle om man är selektiv med uppdragen. Pengarna jag får in går oavkortat in i en separat ISK som jag har för alla extrainkomster. Det ger en extra sporre att se den växa.

Status april 2019 – pengarna

Jag brukar pesentera siffror på hur månaden har gått och hur mycket vi har sparat. Vårt upplägg för sparandet har under det senaste året varit som så att på den 25:e sätter vi oss ner innan lönecavan och planerar månaden. Vi går igenom inkomsterna och förväntade utgifter under månaden. Det mesta är känt (räkningar) och sedan lägger vi till pengar för kläder, om vi ska på utflykter, ha gäster, klippning och annat som är utöver. Mat och transport har vi en målsumma för. När vi räknat ihop räkningar, mat och annat drar vi av det från lönen och sparar det som blir kvar.

I och med att vi gör det den 25:e har vi ganska lite pengar kvar på lönekontot resten av månaden och vi kan inte sväva ut. Vi håller oss till planen och rättar oss efter pengarna som finns. Hittills har vi bara behövt ta av bufferten en månad. Jag tror att detta upplägg gjort att sparandet har gått så bra för oss från början.

Denna månad då? Jo vi ska åka till Kroatien den 30 april. Vi har haft svårt att uppskatta utgifterna under resan och därför sparade vi ”bara” 25% av lönen den 25:e. Resten får stå kvar på lönekontot och vi gör en ny avstämning när vi kommer hem. Jag kan dock skvallra om att börsen har varit god mot oss och vi har nu dryga 350 000 kr sparade.

Nästa månad kommer bli en fin månad inkomstmässigt. Pengarna för mysteryshoppinguppdragen kommer trilla in och jag får en tillfällig löneförhöjning på 5 000 kr under fyra månader för att jag täcker upp ett hål som uppstått i organisationen.

Signatur