Projekt tvättstuga. Herr IGMR är rätt mör i kroppen efter ett 13 timmars pass i tvättstugan igår – det känns nästan som semester att sitta här på lönejobbet.

För er som är nytillkomna  – i början av november fick jag feeling  och rev vår tvättstuga. Tanken var att fram två putsade väggar men slutade i en helrenovering med brunnsbyte och det hele. Den panel som satt dolde en hel del ej fackmannamässigt utförda el- och vattendragningar. Vi visste sedan tidigare att panelen mot källarväggen var en ”riskkonstruktion” och så även den röda plastmattan.

Tvättstugan rensades på allt ner till betongen och jag utförde det första svåra momentet brunnsbyte. Tanken med detta projekt är dels, att utmana mig att göra så mycket som möjligt själv och dels att göra det på en budget. Jag vill anamma vårt FIRE tänk och därmed vill vi varken ta av våra sparpengar eller, gud förbjude, lån. Sparkvoten skall gärna hållas hyffsat hög. En hel del köps begagnat (ofta nybegagnat, dvs oanvänt) och en del bitar köps med rabatt, cashback och allt vad det heter.

Första delen av renoveringen bekostades av att jag hittade ett litet pensionshack. Vi har sedan tillfört 15 000 kr till och de är inte förbrukade än trots att vi köpt det mesta förutom garderober och bänkskiva. Det ser ut som om vi kommer landa någonstans kring 40 – 45 000 kr totalt men det innebär att jag måste sätta kakel och lägga golvmosaiken själv. Det blir att läsa på plattsättning under julledigheten.

Andra svåra moment som är avklarade är:

  • Bytt golvbrunnen – förvånansvärt lätt.
  • Bytt fönstret – tungt och halvklurigt. En granne fick komma springande i strumplästen och rädda mig och fru IGMR ur en knivig situation.
  • Fräst spår i väggen för vatten och el – tungt och dammigt
  • Dragit vattenrör och elkablar i väggen – flexrör är märkligt oflexibla.
  • Putsat väggar – väldigt tungt och svåraste momentet hittils.

Ska vi ta en titt på pengarna? Ja, det ska vi. 26 185 kronor i skrivande stund. 10 kvm kakel, 20 kvm mosaik, badrumsfläkt, badkar, fönster med mera – jag tycker vi har fått mycket för pengarna.

Kostnader, renoveringskostnader.

Pics or it ain´t happened som de säger på diverse fora:

klart för kakel
Lilla väggen snart klar för 15×15 kakel i vitaste vitt.
Stora väggen snart färdigputsad inför kakling. Klockan började närma sig midnatt.
Färdigputsat för denna gång. Kakel nästa.

Plattsättningstips på putsad vägg någon?

Signatur