Playing with FIRE – The Documentary – I början av nästa år släpps en, för mig, efterlängtad dokumentär av Scott Rieckens och Travis Shakespeare.  Playing with FIRE följer 35-årige Scott Rieckens, hans fru Taylor och deras dotter Jovie när de ställer om sitt liv och påbörjar en årslång resa för att anamma F.I.R.E (Financial Independence Retire Early). Under resan träffar de många många av de inflytelserika människorna i FIRE rörelsen (du hittar de flesta i min blogglista och bland mina poddtips).

Det är när Scott lyssnar på Tim Ferris podcast som just detta avsnitt gästas av den fantastiske MMM, Mr. Money Mustasche(FIRE guru) som ett ljus går upp för honom – han lever sitt liv fel.

Ett vanligt amerikanskt, och även ett svenskt, vuxenliv ser ungefär ut så här:

Gå till college/högre utbildning, ta ett större studielån, RES (YOLO!!!), köp en ny bil för lånade pengar, köp en lägenhet och sedan hus, köp en till bil och mer crap du inte behöver, jobba sedan i 40 + år för att kunna betala för allt samtidigt som du inte hinner njuta av det. Ekorrhjulet bara snurrar. Om du har tur kan du kanske gå i pension vid 65 år utan att behöva äta kattmat. Problemen med denna livsföring är många. Konsumtionssamhället våldför sig på vår miljö och främjar inte verklig lycka. Vi människor är helt enkelt hårdkodade att vänja oss vid det mesta. Köper vi en ny pryl går lyckonivåerna snabbt ner till set point och vi måste köpa mer och mer och mer och mer.  

Jag är väldigt glad att denna film kommer ut nu och hoppas att den kan bli en game changer. Kan vi bara nå fler med fler med detta budskap är mycket vunnet (underförstått – spread the word).

Anmäl er till Playing With FIRE nyhetsbrev så får ni veta när den släpps och annat gött. Ännu mer intresserad? Jag kan med gott samvete rekommendera nedan podavsnitt:

  • ChooseFI intervjuade Scott i avsnitt 37 – lyssna här
  • The Mad Fientist intervjuade Travis i podavsnitt 47 – lyssna här

Recension av dokumentären ”Playing with FIRE”

Filmen har nu haft premiär och du kan läsa min recension av den här samt att jag listar var du kan se den.

Signatur