Idag är det sex år sedan vi gjorde vår första insättning och började spara. Jag ser att vi gjorde tre insättningar i ganska snabb takt om ca 10 000 kr för att sedan göra ett uppehåll och beta av skulder och bygga buffert.

Jag sålde min fina skivsamling med en massa rariteter för att betala en kreditkortsskuld på 30 000 kr +. Det var ekonomiskt smart men svider fortfarande. Utöver det körde jag på med massor av mysteryshopping och cashback för att få bollen i rullning. Och i rullning kom den…

Sex år sedan vi gjorde vår första insättning
Det har hänt en del på dessa sex år… Varje grön plupp är en investering. Nu nära 100% Lysa förutom bufferten och ett sparande på Länsförsäkringar för att få ner kostnaden på försäkringarna.

I augusti samma år startade denna blogg med buller och bång med vårt första inlägg och en presentation av oss.

Jag blir rörd av att titta tillbaka på bloggen och se vår ekonomiska resa och livsresa. Mycket har hänt och mycket är samma.

Startskottet för detta sparprojekt kom ur mitt utmattningssyndrom som jag drog på mig 2016 efter en period av stark stress och chefande. Hus skulle renoveras samtidigt som jobbet och småbarn tog tid. Lägg därtill ekonomisk stress med nyköpt hus och inga marginaler – det var väldigt jobbigt och dörren för att göra annorlunda stod på vid gavel.

Vi vandrar fortsatt på den väg vi vek av på 2018 även om livet och prioriteringarna ändrats något. Då drevs jag av stark vilja att bli helt fri NU vilket jag inte gör nu i samma utsträckning. Istället har jag skapat en hel del frihet i den situation jag är i nu och trivs tillräckligt bra för att kunna fortsätta så här till ytterligare frihet kan adderas.

Idag är det alltså sex år sedan vi gjorde vår första insättning och vi fortsätter vår ekonomiska resa. Jag hoppas att ovan graf och denna blogg kan inspirera andra att se att det är möjligt.

Signatur