Första inlägget – presentation av oss – Välkommen till bloggens första inlägg och en kort presentation av oss!

2016 kulminerade en ohållbar situation och drabbades Herr IGMR av en utmattningsdepression. Chefande, renoverande, barn, konstanta förkylningar, krav, press, prestation. Efter den akuta fasen började något att gro hos oss.

I februari 2018 började fröet som grott under några år att växa till något konkret. Vi är ett hårt arbetande par som hunnit få barn, få personalansvar, sparat till hus, köpt hus, renoverat, gått i väggen, nästan gått i väggen, fått alla barnsjukdomar som finns, levt från lön till lön och ökat våra levnadsomkostnader i takt med att lönerna växt. 

I februari 2018 började renoveringarna avta och funderingarna tillta. Vi trillade över bloggar som MMM, Rikatillsammans, Onkel Tom och saker och ting började så smått falla på plats. Någonting skavde rätt rejält och vår livsstil kändes inte hållbar varken för miljön, sinnet eller plånboken. Vi bestämde oss för att göra något åt saken – spara och dra ner på konsumtion. 

Vi fick ganska snart koll på var våra pengar gick med hjälp av en smidig app. Kändes det verkligen värt att köpa barnfilmer på iTunes för dryga 5 000 sek / år? Borde vår matkostnad verkligen ligga på 7 – 8 000 sek för en familj på tre (uteluncher EJ inkluderat)? Vi (främst mannen) plöjde igenom blogginlägg och poddar. Boken ”Your Money or Your Life” var en riktig ögonöppnare.

Vi har gått från att inte spara en krona (mer än barnbidraget till vår son) till att ligga på en 50% sparkvot i snitt sedan mars 2018 då vårt sparande började.

Villka är familjen IGMR?

Jo, vi är ett heltidsarbetande, gift par i snart 40 års åldern med ett barn i förskoleålder. Radhuset vi bor i ligger i södra delarna av landet. Vi njuter av trädgård, pyssel, musik, träning, mat, böcker, vänner, familj, natur och att sitta framför brasan och glo.

Framöver, förutom att följa vår finansiella resa, kommer vi presentera hur vi gjort för att på några månader gå från noll till 50% sparkvot.

Välkommen!

Signatur