Månadsrapport oktober 2023. Nu har bloggen varit igång i dryga fem år och det är väldigt kul att plöja gamla månadsrapporter för att se vad man hittade på. För fyra år sedan var det FIRE-träff här i Malmö. Väldigt rolig träff men det känns också väldigt längesedan.

IGMR junior fixade fin bild till träffen. Nu är han inte fem utan tio år.

Jag kan också se att vi är upp 1000%+ på vår portfölj sedan oktober 2018. Mycket har hänt samtidigt som väldigt mycket är likadant. Den grund vi la då med sparande och bra vanor håller i sig och är så rotat att man inte tänker på det i vardagen. Därför är det fint att läsa de gamla inläggen och se vilken resa vi faktiskt gjort.

Utöver det praktiska har det skett mycket innanför pannbenet på mig. Någon gång 2018/2019 skrev jag om att jag ville återupprätta den gamla Herr IGMR och inte bara vara mitt jobb-jag som jag då blivit. Nu när jag läser de inläggen kan jag glädjas åt att jag faktiskt tagit många steg på den vägen. Gamla intressen har återupplivats och nya har tillkommit. Fokus har skiftats till lekfullhet, familj och det mjuka utan att tumma speciellt mycket på vad jag levererar på jobbet. Jag kan vara jag på jobbet och det accepteras.

Mest kanske man ser det på min uppenbarelse där corporatefrillan har fått växa ut, och förbi, forna tiders hårlängder. Det är också billigt att vara långhårig med fru som klipper en. Två flugor!

2023
Lumpen strax innan milleniet. Jag var riktare på Haubits 77B. Kom tvåa på kompaniskyttetävling med min AK5:a.

Oktober – pengarna

Oktobers börshumör var inte jättekul. Vår portfölj backade nära 100 000 kronor men den har nu i november (när jag skriver detta) hämtat sig. Nettoförmögenheten backade knappa 90 000 kronor då det har amorterats dryga 10 000 kr under månaden. Knappa 2,4 msek visade portföljen och knappa 4,7 msek var nettoförmögenheten.

Månadsrapport oktober 2023

I och med att Fru IGMR är halvtidsarbetslös nu så är det lite klurigt med pengaflödet. Hon får sin halvtidslön den 25:e varje månad. A-kassan betalar ut ungefär 2000 kronor varje torsdag och inkomstförsäkringen betalar ut 600 kr varje tisdag. Det blir lite slagigt och konstigt men vi vänjer oss vid det också. Det märks dock att det är några tusenlappar mindre in varje månad.

Status – det mjuka

Jag har nästan varje höst sedan urminnes tider haft ont i huvudet och ögonen varje höst och vår. Det har varit illa och sedan gått över men aldrig blivit helt bra. Bäst har det varit på senare vår och sommar. Detta har inte inträffat i höst och jag inser att det måste vara min ryggrehab och ryggträning som jag kör. Bubblan och den frånkopplade känslan är borta och jag känner mig mer som mitt unga jag. Det är magiskt. Jag tänker att det är stillasittandet på hösten och den ökade aktivitetsnivån på våren som ryggen protesterat mot. Jag får nästan tacka förra höstens riktigt jobbiga ryggskott, rehab och min kiropraktor för detta.

I övrigt har det varit en ganska lugn månad med träning, röjning och eldning på fritidshustomten, kommunikation med Lantmäteriet / Stadsbyggnadskontoret om vår avstyckning, bakning, utomhus när det går och ett återupptaget Minecraftprojekt som jag och IGMR junior jobbar hårt på. Jag på XBox och han på datorn.

Oktober i bilder

Hygglo
Hyrde mig en vedklyv på Hygglo och fixade vinterns ved. Ved från ax till limpa.
Lönecava
Vi drack en klassisk lönecava.
Klippa sig själv
Fru IGMR klippte mina toppar
Grytbröd
Ett av många bröd jag bakat sedan i somras. Detta var ett lyckat grytbröd och surdegsexperiment.
Eldningstunna
Det är vansinnigt vad effektiv en eldningstunna är. När den väl har fått fart kan man elda blöt och nyfällt.

Länk till eldningstunnan och hur du gör den själv här.

Med det sagt stänger jag nu denna månadsrapport för oktober 2023

Signatur