Status mars 2023. Det är fredag och det är lön. Lönecavan är på kylning och jag har redan hunnit tanka bilen som var på rött rött samt handla lax på Willyserbjudande. Kontot ekade tomt med 19 kronor igår. Måndagen klockade kontot in på 200 kronor. En självpåtagen fattig sista vecka men bufferten skall ej nallas på om inte a b s o l u t nödvändigt. Man kan nog säga att denna månad slog vår antibudget fel och då fick vi ha det lite torftigt månadens sista vecka.

Det är månad 61 i vårt sparprojekt som kallas FIRE.

Status mars 2023 – hälsa

En riktigt bra hälsomånad. Ryggen håller bättre och bättre. Förra helgen sprang jag sex kilometer och gick sedan sju + rehabtränade. Det höll!

Jag skrev förra månadsuppdateringen om att jag gått upp 5-6 kilo under mina månader med ryggproblem. Jag har tagit tag i detta denna månad och vågen visar – 3,5 kilo mindre. Snart har jag nått min match- & trivselvikt igen alltså. Två saker har jag testat varav den ena har fungerat bättre. Periodisk fasta eller bara begränsa maten till tre mål (samt bara alkohol på helgen).

Periodisk fasta mår jag bra av men jag har svårt att inte ”äta ikapp” på kvällarna. Det blir helt enkelt ingen viktnedgång eftersom jag blir hungrigare och äter mer. Samtidigt blir det ingen viktuppgång heller. Det som fungerat är alltså tre mål mat varav frukosten är havregrynsgröt. Röra på sig lite mer och that´s it. Inga snacks, inget godis – inget. Det roliga jag har är ett gott vin eller en trevlig öl.

Och till sist är jag en vecka in i min sensibilisering för min kvalsterallergi. Första dagen var jobbig. Det är en hästdos allergen man ska sätta i sig varje dag och innan kroppen vänjer sig är det icke kul. Men det tog faktiskt bara ett par dagar och nu känner jag inte av att jag tar tabletten. Hoppas, hoppas det fungerar bra för mig och allergin lugnar sig (eller kanske försvinner). Om tre år vet jag men kan börja se positiva resultat redan efter 1-2 månader.

Status mars 2023 – ekonomi

En ok månad men med inflation samt att jag fick en mindre lön pga. obetald semester så blev sparandet lite mindre. 43% sparkvot hamnade det dock på vilket jag är väldigt nöjd med. Portföljen och nettoförmögenheten backar något då det svajat på börsen och USD/SEK har blivit försämrats. 2 179 950 kr noterar jag denna månad vilket är en nedgång med 35 000 kronor trots nysparande.

Mars 2023 i bilder

Freetrailer
Hämtade virke med en Freetrailer till en DIY sänggavel. Inlägg om sänggavel kommer.
Status mars 2023
Lite sol och hängmattehäng. Trädgårdsinlägg kommer imorgon lördag.
hundallergi
Lungmottagen i Lund. Start på sensibilisering och upptäckt av hundallergi vilket lite omkullkastar våra hunddrömmar.
självnivellerande korslaser
Sänggavel på gång. Älskar självnivellerande korslaser. Det blir en sänggavel i trä. Insåg att för en kvalsterallergiker är en stoppad sänggavel ej bra. Gamla började se sonkig ut.

Övrigt

IGMRs avslutar månaden med en konsert på Vega i Köpenhamn som jag sett fram emot väldigt länge – Alex G. Det finns vissa artister som gör musik som slår an en ton i en. Alex G är en sådan för mig. Jag känner mig direkt ”hemma” det är bara så bra. Vega är också en fantastisk konsertlokal och min favorit. Vi har sett så mycket bra där genom åren.

I påsk ska vi se Aldous Harding på samma ställe. En konsert som blivit inställd två gånger pga. covid. Äntligen, äntligen blir det av. Denna gång följer också IGMR junior med. Jag är så glad att han uppskattar konserter och bra musik. Glad är jag också för att vi bor så nära Köpenhamn där man inte har åldersgränser på samma sätt. Nio år gammal kan man få hänga med på världens upplevelse. Älska musik.

Hur har er mars varit?

Signatur