Börsen, fredag och Omicron – Så var det snart helg igen och det ser vi alla i familjen IGMR fram emot. Det känns som om covid är överallt just nu. Flera klasser i IGMR juniors skola har hemundervisning, grannen fick just covid och en kollega som satt och hostade på kontoret konstaterades senare den dagen med covid. Julfesten är inställd och mer hemmajobb är önskvärt från arbetsgivarens håll.

Jag vaknade lite förkyld idag så det blev in drive in testning. Vi får se vad det blir av det.

Lyssnade förövrigt på This Week in Virology och de var inte jätteoroade över nya varianten Omicron. Man har framställt ”värre” varianter på lab för att se hur mutationer påverkar livskraft och förmåga att undvika immuniförsvaret. De har alla kunna neutraliserats av antikroppar. Smittad kan man dock bli men troligtvis ger de vaccin vi har skydd mot allvarlig sjukdom och sjukhusinläggning. För den intresserade (två! timmar långt) kommer länk här.

Lugn

Det händer inte överdrivet mycket annat än jobb, simskola och återhämtning/familjemys. Jag och IGMR junior har ett episkt Minecraftbygge som nu fått en vitamininjektion i och med att Minecraft version 1.18 släppts. Det är verkligen himla kul att ägna några timmar tillsammans med att bygga, lösa problem och marineras i samvaro.

Börsen, Lysa och Avanza

Vad ska man säga? Upp och ner, hit och dit. SEK har tappat rätt kraftigt mot USD den senaste tiden. Det har gjort att Lysa har hämtat in OMX30 GIs försprång. Nedan bild visar vår utveckling från första insättning 28/2 2018 till dagens datum. Lysa går jämnare med både lägre toppar och dalar. I mars när vi nådde miljonen på Lysa hade OMX30 GI ett 5-6% försprång. Grön prick är insättning. Vi månadssparar men som synes fräste vi in lite extra flis när skiten träffade fläkten mars 2020.

Börsen, fredag och Omicron

Avanzadelen av vår sparande har gått betydligt bättre och där tillskriver jag Spiltan Investmentbolag hela vår framgång. Hade vi haft hela vårt kapital placerat som nedan hade vi haft en betydligt större summa totalt. Dock är jag inte villig att ta den risken om jag ska sova gott om natten. Avanzadelen ligger på nära 520K varav 150K är LFB Global Indexnära och resten är Spiltan Investmentbolag.

Börsen, fredag och Omicron

Vill du veta tankarna bakom fördelningen Lysa & Avanza så finns allt nedskrivet i vår investeringsfilosofi.

Julen

Snart är det jul och jag vill passa på att damma av ett par inlägg om Piff och Puff. Vår son är nu åtta år och han är fortfarande tämligen övertygad om att vi har haft Piff och Puff boendes i julgranen ett par jular. Julen är en magisk tid i barnens ögon (och kan bli det för vuxna beroende på vilken ambitionsnivå man har). Länk till ”Piff och Puff flyttar in”. Tips till alla er föräldrar.

Nu ska jag återigen lyssna igenom Aldous Harding live på KEXP. I mars 2022 har vi biljetter till hennes konsert på Vega i Köpenhamn. Hoppas, hoppas det kan bli av.

Lämnar er med min, enligt Spotify, lyssnade låt 2021. Underbar.

… och med samma Katie Crutchfield aka ”Waxahatchee” i fästmannens Kevin Morbys låt ”Wander”. Jag är så sugen på en pick up eller cabriolet och bara dra 🙂

Ha fina helgen!

PS. Ett tips till alla er som behöver/vill ta TBE vaccin. Jag har mysteryshoppat på Betterbusiness och tagit uppdrag på Min Doktor. Där har jag nu fått två av tre TBE sprutor gratis som mysteryshopper. För 400 kr sprutan som det vanligtvis kostar så spar man rätt mycket pengar.

Signatur