Click&Boat – som ni vet gillar vi delningsekonomi och vi gillar att kunna tjäna extra pengar genom att hyra ut våra prylar och vår bil. Vår förra bil gick vi under en period plus på, inklusive vår egen körning bara genom att hyra ut den.

Men det stannar inte där. Istället för att köpa en pryl eller att bo på hotell hyr vi gärna via gärna via de många olika sajter för som finns. Det är ett bra sätt att gynna det lokala men också för att knyta nya kontakter och få lokala tips. Man behöver inte äga alla prylar och gör man det – då kan man tjäna pengar på att hyra ut dem.

Click&Boat – tjäna pengar på att hyra ut din båt

Att äga en båt är dyrt och precis som med bilar är nyttjandegraden ofta väldigt låg. Kostnaden per använd timme eller dag är ofta så hög att den är svår att motivera. Båten ska servas, den ska tas i och ur sjön/havet, båten ska vinterförvaras, underhållas, båtplatsen kostar och så vidare. Det är klart att man kan kapa många kostnader här genom att ha en egen brygga eller serva den själv. Men för många båtägare läggs kostnader på hög. Värdeminskningen ska vi inte tala om…

Jag trillade över en för mig ny tjänst inom delningsekonomin som jag vill tipsa om – Click&Boat. Detta är en tjänst där man som privatperson kan hyra ut sin båt och tjäna extra pengar eller bara göra sitt båtägande lite billigare.

Förfarandet är som så att man registrerar sin båt, sätter ett pris och sedan kan intresserade ta kontakt samt boka båten. Efter tillbakalämnandet kan man sätta betyg på hyrestagaren och den kan sätta betyg på ens båt. Båten är försäkrad och man kan själv välja graden av försäkring.

Click&Boat – hyr en båt utan att behöva äga en

På samma sätt som man kan tjäna pengar på att hyra ut sin båt så kan man spara pengar på att inte behöva äga en båt när båtbehov finns. Vill man så kan man dessutom hyra båt i utlandet när man är på semester vilket är trevligt.

När jag tar en koll på båtar här i Malmö och närområdet dyker det upp ganska många olika. Allt från segelbåtar till en möjlighet att få åka med i en Stridsbåt 90.

Click&Boat
Båtliv

Delningsekonomi

Vi är väldigt stora fans av delningsekonomin och de möjligheter den ger. Av de saker vi själva hyr ut är en lasermätare den mest populära prylen. I sommar har vi hyrt ett hus privat i Ängelholm med pool för att (förhoppningsvis) göra vår son mer vattenvan och kanske simkunnig. I Kroatien hyrde vi en del av ett hus som var helt underbart och till ett väldigt bra pris. Förra helgen hyrde jag och fru IGMR mountainbikes och åkte på en väldigt fin tur i Genarp. The list goes on…

Delningsekonomin fungerar åt båda hållen och gör att vi totalt sett behöver mindre prylar och blir mer flexibla.

Signatur