Ja ni. Jag är helt ledbruten. Idag hyrde jag en textilvårdsmaskin för att fixa en fläck på hallmattan. 08:00 imorse hämtade jag den och nu är klockan 18:30 och jag har precis lämnat tillbaka den efter non stop flow arbete. Jobbigt och roligt på samma gång.

Maskinen hyrde vi från ett sådant där företag som möjliggör att man hyr saker från privatpersoner – Hygglo. Jag har inte pratat om Hygglo är på bloggen utan tror bara jag har nämnt dem i förbifarten på min tips om att tjäna pengar sida. Hygglo är alltså en sida där man hyr prylar av andra privatpersoner. Typ som SnappCar fast för prylar alltså.

Mitt mål för dagen var hyra och fixa en fläck hemma på hallmattan En bra textilvårdsmaskin kostar ganska mycket pengar att köpa. Den jag hyrde idag går loss på nästan 10 000 kronor. MEN! Att hyra den en dag av en trevlig man kostade bara 300 kronor. Hyr man slipper man dessutom att förvara och äga den. Tid, headspace, underhåll och utrymme.

Hygglo

Hygglo fungerar så att man laddar hem appen eller registrerar sig via deras hemsida, identifierar sig med Bank-ID och sedan kan man göra bokningsförfrågningar på de saker som man önskar hyra. Betalningen går via Swish och allt är väldigt enkelt. Det finns en chattfunktion under bokningen så att man kan avtala upphämtningsadress och tider och dylikt med uthyraren. Friktionsfritt och enkelt måste jag säga.

Fläcken & IGMRs textilier.

Fläcken gick inte bort. Det är ingen smutsfläck utan vår hallmatta i sisal har reagerat med klorvatten från en poolbadning och fläcken är tyvärr permanent – dyra maskinen till trots. Detta tog inte lång tid att utröna så där stod jag krumryggad med en textilvårdsmaskin och en fläck vid min sida.

Så för att hämta upp detta nederlag vände jag blicken mot vår soffa. När den var städad och klar körde jag vår och IGMR juniors sängar + sänggavel OCH fyra stora mattor. Jag hade också hunnit ringa hit min far för lite coronaanpassat utomhusumgänge som gick ut på att jag tvättade hans bilklädsel. Så för trehundra pengar körde jag igenom alla våra stora textilier och min fars bil fick en minirekond. Prisvärt.

Måndagsskoj

Smutsvattnet

Alltså ni vet när man dammsuger ett smutsigt golv och det rasslar till i slangen. Det är ett ljuvligt ljud (om man scannat av golvet först för legobitar och annat) och man känner sig himla duktig. Att få tömma ut smutsvattnet ur textilvårdsmaskinen var denna känsla gånger tio. Ni anar inte nyanserna av brunt man kan få från textilier som är till synes rena. Jag vill inte gå in på några detaljer men jag kan kan rekommendera att ni hyr en textilvårdsmaskin och kör en runda över era bäddmadrasser.

textilvårdsmaskin
En till synes ren matta som julstädades för sub en vecka sedan.
textilvårdsmaskin
Hur är detta möjligt från ovan matta?

Tjäna pengar på Hygglo?

Mannen jag hyrde denna av verkar ha en maskinpark som mer eller mindre än inköpt för att hyras ut privat. Med tanke på alla hans goda recensioner hyr han ut dem väldigt frekvent. Hygglo tar 20% och hyrestagaren får betala en boknings/försäkringsavgift på 15 kronor vid bokning. Skattar gör man själv via deklarationen.

Jag har själv en hel del bra verktyg ståendes. Nu ska jag ju inte hålla på med extraknäck har jag tänkt men jag lekte med tanken på att bygga ett skåp på uppfarten som har ett kodlås. Gjorde man så skulle man inte behöva fysiskt lämna ifrån eller ta emot från hyrestagaren. En passiv inkomst… Jag funderar…

Slutknorr

Jag ville mest bara dela min positiva upplevelse av Hygglo men också av att hyra en sådan här maskin. Att hyra istället för att köpa är bra för alla och miljön. Just textilvårdsmaskinen kommer jag troligtvis hyra vid fler tillfällen när det behövs – kanske dra igenom textilierna vartannat år månne?

Tips på biltvätt

Så till ett annat tips och denna gång gäller det biltvätt. Jag blev värvad av en vän till Glimra gör det självtvätt och fick 100 kronor gratis att tvätta för. Vill därför tipsa om detta till er. Glimra finns mer eller mindre i hela landet och är en sådan där ”åka in i ett bås tvätt”. Klicka här så får du 100 kronor att tvätta bilen för vid genomförd registrering.

Signatur