Vardagsäventyr. Denna helg blev en utomhushelg eller kanske en friluftshelg om man så vill. Både jag och Fru IGMR har utomhusabstinens efter sommaren och denna helg såg vi till att besöka två favoritställen. Först ut var bokskogen och sedan förärades Haväng på Österlen med ett besök av IGMRs.

Helgens vardagsäventyr

I lördags tog vi en enkel tur ut till bokskogen. Ryggsäcken fylld med en superenkel lunch bestående av pinnbröd, korv, Lidl 2,8:or och saft till di små. För unge herr IGMRs skull tog vi med en av hans kompisar och de roade sig kungligt med kojbyggen, eldstirr (även barn får visst det av en levande eld), små egna utflykter och diverse andra lekar.

Det krävs inte mer än en lugn glänta, stenar i en ring att elda i, lite mat och naturen. Fin dag för oss alla.

Gläntan i bokskogen.

I söndags styrde vi kosan mot Österlen och Haväng. Trangiakökslunch på stranden, mys under en filt och glo på havet + att bara vara. I bilen hem lyssnade vi på barnspökhistorier från en SR podd. IGMR junior satt hela tiden beredd att stoppa fingrarna i öronen om det blev för läskigt.

Korv & mos på stranden.
Guldkant för tre å femti.
Djurmatning är mumma för själen.

En skön helg men kanske inte så mycket att orda om eller egentligen att blogga om. Men det är det som är det fina med dessa vardagsäventyr. Det är enkelt att ta sig iväg och det ger så mycket.

Förenkla vardagsäventyren

Vi har alltid vistats ganska mycket i naturen och då främst på dagsutflykter. I sommar köpte vi dock på oss lite mer utrustning för att kunna laga mat och äta utomhus. Ja, ett tält och det där köpte vi också men just tältandet räknar jag inte in i begreppet vardagsäventyr.

Det kan vara lite bökigt att ta sig iväg även på dessa små vardagsäventyr så därför tänkte jag berätta hur vi gör för att göra det smidigt.

Vardagsäventyr – checklista

  1. Ha alltid en väska packad med kök, bestick, tallrikar, kåsor och liknande.
  2. Ha väskan stående lättillgängligt.
  3. Planera lite dagen innan och ställ klockan.
  4. Ha ett litet lager av enkel utemat. Vi har pulvermos, korv i frysen e.t.c.
  5. Har du småbarn eller om det ser ut att bli regn. Ha lite extrakläder förberedda i väskan.
  6. Om det är kyligt. Ta med ett förstärkningsplagg att ta på när man kommer fram.
  7. Sänk kraven. Även en liten utflykt i närområdet är fina grejer.

Tilläggas skall att vi har en extra uppsättning tallrik, bestick och kåsa ifall någon vill hänga med ut. Det gör allting mycket enklare.

Tallrikar vardagsäventyr
Kit till vardagsäventyr. Salt, diskmedel och rotborste utöver ätverktygen.
Kit till vardagsäventyr
Allt får plats i en liten påse som lätt kan hängas utanpå ryggsäcken med en karbinhake.
Dett i en väska är en bra start på vardagsäventyr.
Hela härligheten. Säkerhetsflaska, trangiakök och påsen med tallrikar och bestick e.t.c.

Velvet ropes och red carpets

Tidigare har jag skrivit om velvet ropes och red carpets. I korthet går det ut på att försvåra dåliga beteenden och att förenkla beteenden och saker som vi gärna vill ägna oss åt. I mitt fall kan det vara att ta bort webläsaren och mail från telefonen för att försvåra att jag fastnar i den. Den färdigpackade väskan eller för den delen att lägga fram löparkläderna på kvällen gör vardagsäventyret eller morgonens löptur mer sannolik.

Den färdigpackade väskan är en klockren red carpet eller friktionsminskare. Sannolikheten för att vardagsäventyren skall bli av ökar exponentiellt.

Vill du ha mer bra tips rekommenderar jag Portionen Under Tians podd, Stay cheap podden, som tar upp bland annat bra mat att laga ute.

Och kom ihåg – man behöver inte vara kittad till tänderna för att ta sig ut. En termos med kaffe under armen är egentligen allt som behövs. Ute är gött och gör gott oavsett.

Har ni några bra tips på att ta sig ut på vardagsäventyr?

Signatur