Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

På allmän begäran två – cashbackerbjudanden

Mer cashbackerbjudanden? Samma läsare som tvingade till sig (frågade snällt via e-mail) detta inlägg om cashback har nu hört av sig igen. Finns det inte fler cashbackerbjudanden att kapitalisera på?

IGMRs rungande svar är att – det gör det alltid! Om än i varierande grad och attraktivitet.

Cashback är en av våra små inkomstströmmar som kanaliseras in i vårt sparande. Vi använder främst Mybonus och Refunder. Dock är Mybonus de vi nöter på mest och varför får du veta längre ned i texten.

Hur funkar det?

Först och främst är cashback precis som det låter. Pengar tillbaka. Går du in via en cashbacksajt och klickar dig vidare till den butik du ska handla i kommer du få tillbaka lite pengar. Ofta som en procentsats av totalsumman du handlar för. Cashbacksajter har också ibland erbjudanden där du får pengar tillbaka om du tecknar dig för en tjänst. Dessa kan du avsluta sedan (kolla villkoren) eller behålla om det är en bra tjänst. Vi gör både och.

MyBonus fungerar som så att du kan tipsa vänner och annat löst folk via en tipslänk. Du får då 10% av deras bonus under ett år. Har du en vän, sambo, KK eller annat spännande kan du regga dig och sedan värva dem. Länken ovan är min värvningslänk och du får 50 kr om du registrerar dig via den. Sedan kan du som sagt själv bjuda in kreti och pleti och ge dem 50 kr i värvningsbonus.

Vi använder cashback när vi köper linser, vid renovering, apotek, klädinköp, fröer till trädgården med mera.

cashback badrumsgolv cashbackerbjudanden
Mosaikgolv till tvättstugan. Köpt med cashback via Golvpoolens hemsida.

Cashbackerbjudanden i detta nu:

 • Fortum 300 kr – en favorit som vi utnyttjat två gånger då vi skrev över elabonnemanget på fru IGMR för att kunna göra just detta. Dessutom 500 kr i rabatt på Fortums faktura och bra elpris.
 • Fixael.nu 300 kr – vårt kommande elabonnemang som vi tecknat oss för men kör igång om ett par månader. Detta för att Fortums 500 kr skall kunna utnyttjas.
 • Hedvig hemförsäkring 300 kr – Vi bytte från Länsförsäkringar till Hedvig och har inte ångrat oss. Förutom cashback sparar vi knapp 100 kr i månaden till bättre villkor.
 • Brocc 250 kr – Öppna ett investerarkonto på Brocc och få 250 kr. Detta har både jag och Fru IGMR gjort. Vi har inte investerat en krona ännu.
 • Ownit 150 kr – Vi byter abonnemang på internet ganska ofta för att spara pengar och nyttja erbjudanden. Via tjänsten Bredbandsval hittade vi Ownit men tecknade oss via Mybonus istället för cashback.
 • Larm.se 66 kr – Få en offert på larm utan att förbinda dig att köpa.
 • Miljonlotteriet 149 kr + 200 kr superpresentkort – Du måste köpa lotter för 150 kr för att få cashbacken och presentkortet. Vill du inte ha mer måste du säga upp tjänsten.
 • Hayu 35 kr – Prova Hayu som är streaming av realityserier gratis. Säg upp om du inte gillar.
 • Wype 35 kr – Få tillgång till alla Bonniers tidningar. Samma om Hayu, säg upp om du inte gillar. Gratis provperiod.
 • Illustrerad Vetenskap Digital 35 kr – Som ovan. Gratis provperiod som du sedan kan säga upp.
 • DN + DI ger vardera 65 kr men är knixiga att säga upp. Använd appen/tjänsten “Mina tjänster” för att säga upp dem enklare.

Slutknorr

Vill du själv hålla koll går du in på Mybonus kampanjsida då och då (så gör jag) eller på butikssidan och sorterar på högst återbäring.

10% av all insamlad cashback under maj månad skänks till Radiohjälpens insamling för utsatta covid-19 grupper av Mybonus. Alltid trevligt med sådana initiativ.

Nu ska jag åter göra det jag borde, nämligen nöta på tangentbordet för att dra in pengar till min arbetsgifvare.

Ha en fin helg alla. Vi tänkte ta oss ut på utflykt bland rapsfält och kanske kolla in Fulltofta. Det har legat på vår to do ända sedan Erik från Kajak.nu tipsade om det i kommentarsfältet.

Signatur
>

14 kommentarer

 1. Anonym

  Tack för alla bra tips! Jag har tidigare nyttjat flera av de cashbackerbjudanden som du tipsat om. På Reward Network kan man få 400 kr för att investera på Brocc, vet inte om man måste investera eller om det räcker att öppna konto. Jag investerade i februari men har fortfarande inte kunnat ta ut pengarna så det är lite trist. På Cashbacker får man 325 kr.

  • Herr IGMR

   Snyggt och tack för tips. Reward Network – har du fått ut pengar av dem? Jag har lite innestående där som dröjer väldigt lång tid för att få ut. Få också lite pyramidspelsvibbar av deras upplägg med värvningar. Har bäst erfarenhet av MyBonus och Refunder men det finns ju många som sagt.

   • Anonym

    Nej, hittills har jag haft för lite innestående hos dem för att kunna göra något uttag, så jag vet inte om det brukar funka. Det var dessa 400 som jag såg fram emot att kunna ta ut, men det dröjer som sagt. De blev inte automatiskt bokförda som inkommande heller, inte förrän jag påpekat det och fått skicka in bevis på min investering. Nu säger de att det kan ta längre tid eftersom det ¨”inte spårades rätt från början”, och att det varit extra långa tider pga Corona. De säger att Brocc ska betala dem senast 30 maj, får väl se om det blir nåt därefter då.

 2. Koll på kontot

  Tjenare IGMR.
  Tack för bra tips, jag har inte använt cashback tidigare men nu ska jag smyga mig in i den världen. Har just signat upp med din kod på Mybonus så du borde få lite kickback där.
  En fråga, kreditkortet från Komplett bank, visst går det att ställa in det så att den totala summan dras från kontot i slutet på månaden så att man inte handlar på kredit? För om man betalar 21,4% ränta på köp försvinner ju hela grejen med att få 1% tillbaka kan man säga:)

  God avkastning på er.

  / K

  • IGMR

   Hallå där. Betalar du bara fakturan från komplett i sin helhet blir det ingen ränta. Det är först när du delbetalar som den ej betalade delen går över i ”ränteläge” och börjat kosta.

   Gött att komma in i denna cashbackvärld. Vi har tjänat många sköna tusenlappar de senaste två åren.

   • Pappa Betalar

    Det går också att sätta in pengar på komplettkortet innan du handlar. Alltså att använda det som ett debitkort.
    Har du 30 000kr i kredit kan du föra över upp till 30 000kr på ditt komplettkort.

    Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

    • IGMR

     Supertips- det visste jag inte! Tack

     • Pappa Betalar

      Varsågod!

 3. The Dividend Story

  Hej!

  Stort tack för all kunskap kring dessa tips och trix du erbjuder! Helt fantastiskt vad bra du är på att hitta alla dessa saker 🙂

  Ha en fin helg!

  • IGMR

   Tack DS – ha en superhelg du också. 🙂

 4. Anonym

  Tjena IGMR! Det du skrev angående brocc, räcker det att jag blir medlem så ska jag få 250kr? Behöver jag göra nån insättning?

  Mvh
  Byggpengamaskin

  • HerrIGMR

   Hejsan! Jag har inte satt in en krona och fick återbäring. Det var dock för några månader sedan men jag ser inte att villkoren ändrats. “Återbäring erhålls per godkänt investerarkonto samt på det belopp du lånar ut”. Alltså 250 kr per godkänt konto och % på det du sedan lånar ut som jag tolkar det.

   • Byggpengamaskin

    Tack för svar! Provade att registrera mig och hoppas att få 250kr. 🙂 Fick du rapportera in det i efterhand?

    • HerrIGMR

     Hallå, nej det behövde jag inte men jag har fått mail från läsare som behövde göra det. Spara bara registreringsmail etc så löser Mybonus alles om du behöver efterregistrera. Det har jag behövt göra ett par gånger när vi bokat hotell etc. Smidig process.

Kommentera