Det ljusnar. Jamen det gör verkligen det på många sätt. Förutom att kvällarna blir ljusare så har även vår tillvaro lättats upp de senaste tre dagarna. Jag vågar knappt säga det men vi är friska efter nästan tre veckors helvete. Fy f*n vilken pärs denna sjukdomsperiod har varit men nu är vi igenom den. Hela dagen har spenderats i trädgården och det är verkligen underbart där nu.

Bilen

Utöver att det ljusnar på hälsofronten gick bilen genom besiktningen UA. Bilen hade fått körförbud eftersom jag var för sjuk för att åka in med den i tid. Jag körde in igår kväll och besiktiga den (två symtomfria dagar) eftersom vi annars skulle få låta den stå över påsken.

Pengarna

En annan sak som ljusnar är vår ISK. Trots sjukdom har vi investerat på och pytsat in alla extrapengar, skatteåterbäringen och annat som trillat in. Det och den uppgång vi sett senaste veckan gör att vi bara är 30 000 kr från toppnoteringen som noterades precis innan coronaraset slog till på allvar.

Jag har tänkt mycket börspsykologi och vilken risknivå vi är villig att ha i våra investeringar. Väldigt lägligt kom ChooseFI med ett grymt och angeläget avsnitt om just detta. ”Stay the course” heter det och avhandlar just detta med risk.

Det är viktigt att ha en strategi och filosofi kring hur man skall göra med sina investeringar. Denna skall gärna tänkas ut vid en tidpunkt när inte corona eller världskrig råder utan helst i lugn och ro. Denna skall man sedan helst följa.

Vår haltar lite eftersom den bara säger hur vi ska investera. Det som saknas i skrift är hur vi skall agera när börsen rasar och kanske hur vi ska göra när vi närmar oss FI. Just hur vi skall agera när det rasar har jag haft i huvudet och det har vi lyckats hålla oss till. Inte sälja, fortsätta investera och gärna dra ned på kostnaderna ytterligare för att kunna investera mer. Det har vi gjort och jag är tacksam att det höll. Vi har aldrig varit med om en krasch tidigare så detta var och är ett eldprov för vår strategi och för vår mentala hälsa. En uppdatering av vår Investeringsfilosofi ligger alltså i pipen framöver.

Trädgården

Min favoritplats på jorden. Idag har varit en sådan perfekt dag, faktiskt så perfekt att jag blev tårögd vid ett tillfälle när jag låg och gungade i hängmattan. IGMR junior studsade i studsmattan, Fru IGMR gjorde altanen fin och jag bara njöt av hängmattan, livet, humlorna och att sparrisen var i jorden.

För några dagar sedan la jag en beställning på Odla.nu och köpte trädgårdshallon (sprider sig ej) barrotad sparris, barrotade funkior och barrotade vita rudbeckior. Sparrisen kommer i påsar om fem stycken så vi köpte två. Just att köpa barrotade växter är mycket billigare än att gå till handelsträdgården och köpa dem krukade. 10 sparrisplantor kostade oss 124 kronor (!). Självklart köptes dem med cashback på MyBonus som just nu har 7,5% cashback. Alltså närmar sig totalen 100 kr för 10 sparrisplantor.

Vi passade även på att köpa på oss av Sara Bäckmos ”så hela året” fröer som är ett fantastiskt koncept. Härdiga sorter som tål att sås när som på året. Påsen ger instruktioner för hur man skall göra beroende på säsong. Sara Bäckmo är verkligen inspirerande och hennes Youtubekanal är underbar. Många tutorials och bara ren mystittning.

Vi håller där.

IGMRs önskar eder alla en riktigt fin påsk. Vi håller oss hemma och har det fint i grönskan. Vi har till och med två björkar i närheten som är gröna. Det går fort nu här i söder.

Bilder från långfredagen

Jag brukar alltid tycka det är kul att läsa bloggar med bilder och gärna personliga sådan. Det haltar lite för mig annars. Så here goes.

Det ljusnar - kronärtskocka
Maffig kronärtskocka som övervintrat i en av djupbäddarna. 43:or för skala.
Gubblur i hängmattan
Våren, hängmattan och fåniga/glada strumpor.
Det ljusnar
Här är vi! Sill och laxlunch vilket sköljdes ned med en tvååtta var.
Frugala stolar
Våra dassiga vita stolar på altanen sprayades svarta. 200 kr metallskyddsfärg på Biltema istället för att köpa nytt. Bra blev det å!
Här vilar… nädå. Det är sparrisen som ska i!
Så här kom de barrotade plantorna. En luftad plastpåse med torv.

Signatur