Tåg till Berlin. Då var det dags igen för familjen IGMR att återigen ge sig ut på rälsen söderöver neråt Europa. Denna gång är det ingen lång resa som förra gången då vi tågade till Kroatien. Vi håller oss i norra Europa och besöker denna gång just Berlin. Tidpunkten för denna resa är under sportlovet eftersom unge herr numera IGMR omfattas av skolplikten. Många väljer skidsemester men för oss var det mer prisvärt och roligare att göra annat.

Förra resan gick som sagt till Kroatien och det var en resa som vi verkligen tyckte om, hela familjen. Själva tågresandet, äventyret (sovkupé) över Alperna och slutligen fina Kroatien. Vill du läsa mitt lite mer omfattande inlägg om just den resan kan du klicka här.

Tåg till Kroatien
Öresundsbron. Porten till Europa.

Tåg

Precis som förra gången bokade jag biljetterna själv. I och med att vi bara rör oss inom Danmark och Tyskland kunde jag boka allt via Deutsche Bahn. Jag kastade också ett getöga på Trainline.se och konstaterade att den sidan har blivit mycket bättre sedan vi reste till Kroatien i maj förra året. Det är ett bra ställe att börja titta då den tjänsten också spänner över landsgränser.

3 000 kronor kostar tågbiljetterna för oss tre tur och retur. Det tycker jag är ett bra pris för tre, speciellt i och med att vi har platsbiljetter hela resan och egen kupé en del av resan. Det hade kunnat bli ännu billigare om inte vår SEK hade stått så lågt jmf EUR.

Hotell

Vi bokade in oss på ett riktigt fint hotell via Hotels.com. Bokningen gjorde vi genom Mybonus.com vilket gav 250 kr bonus om jag inte missminner mig. Komplettkortet betalar vi med vilket också ger någon hundralapp i bonus. En gratis middag en av kvällarna bara på en att gå in på Hotels.com via Mybonus och att sedan betala med Komplettkortet

7 500 kronor betalar vi för fyra nätter, inklusive frukost, i ett familjerum a.k.a. ”junior suite”. Just hotell är något vi gärna lägger extra pengar på och de får väldigt gärna också ha en pool. Hela familjen men främst fru IGMR gillar att ”ligga i blöt” som hon själv brukar säga. Det är också väldigt skönt att ha en aktivitet att ta till på hotellet när man har barn.

Totalt dryga 10 000 kronor för tåg och bra hotell i fyra nätter. Det känns överkomligt och väl värda pengar.

Saker att göra i Berlin

Vi har varit i Berlin en gång tidigare och kryssat av de flesta uppenbara och gängse sevärdheter. Denna gång är vi ganska oplanerade och därför vänder jag mig till er. Vad får vi inte missa? Är det något vi bör undvika? Ge oss gärna tips så är jag (och vi) mycket tacksamma! Vi gillar konst, arkitektur, musik, djur, museér (gärna dinosaurier eller natur) och sådant.

Boktips & Facebookgruppen ”Tågsemester”

Om du är intresserad av tågsemester tycker jag du ska låna dessa böcker på lokala biblioteket. Finns de inte kan du köpa dem genom att klicka på bilderna nedan (affiliatelänkar). Just boken ”Tågsemester” är ett samarbete med Facebookgruppen ”Tågsemester” som resulterade i denna grymma bok.

Passa också på att gå med i Facebookgruppen ”Tågsemester”. Där kan man ställa frågor och få tips av vana tågresenärer. Vi hade stor hjälp av den gruppen inför vår Kroatienresa och det var där vi hittade boken.

Ps. Drömresan (herr IGMR) är att resa USA kust till kust med California Zephyr. Kanske kombinerat med containerbåt över Atlanten? Vilken resa!

Jay Farrar (Son Volt & Uncle Tupelo) och Benjamin Gibbard (Death Cab for Cutie, The Postal Service & Pedro The Lion) har gjort en jättefin skiva om just California Zephyr. Jag nöjer mig med att lyssna på den så länge. Nån gång dock…

Signatur