Inatt trillade det in pengar på kontot och därför är det dags för vår månatliga antibudget och uppdatering av status november 2019.

Ingen har kanske missat månadens gråväder? Just idag verkar det inte riktigt bli dag här i sydsverige.

Månaden har varit ganska händelserik. Svärmor har nollat, fru IGMR har börjat sitt nya jobb, fru IGMR har varit i Helsingfors på inspirationsresa med en förening hon styrelsearbetar för, IGMR junior har outsourcats och sovit borta ensam för tredje gången i sitt sexåriga liv, vi har umgåtts med vänner och IGMR junior har hängt med sin farfar.

Den senaste begivenheten skedde natten till söndag då IGMR junior drabbades av magsjuka och spred sina gracer över väggar, golv, biblioteksböcker, mattor och andra ytor. Gårdagen gick därför i ultrarapid för oss alla och idag vabbar jag. Ömsom vin och ömsom vatten denna mörka månad.

Ekonomiskt har vårt liv kostat 26500 kronor denna månad. Det som sticker ut kostnadsmässigt är resan till Helsingfors och att bilen kostat oss en tusenlapp mer än vanligt.

Lönerna var ungefär lika gråa som vädret ute. Jag har haft en vanlig lön men fru IGMR har fått minuslön(!) p.g.a. att hon tagit ut obetald semester som hon inte hunnit jobba in. Jobbytet ställer till det liste för oss alltså. Därför har vi denna månad har vi alltså bara en inkomst. Nästa månad får hon en och en halv lön från nya jobbet så det kompenserar.

Nu ska jag inte klaga. Trots en halv lön sparar vi pengar och amorterar på bolån och CSN. Detta är fantamej en av de stora fördelarna med FIRE. Vi har anpassat vår kostnadsmassa till att kunna dras runt på bara en lön. Månader som denna är det extra tydligt att det är rätt val.

Pengarna?

21 månader in i vårt sparprojekt som vi kallar FIRE har vi 589 000 kronor i portföljen. Räknar man in det vi sparat till IGMR Junior och till fjärrvärmepannan som vi behöver byta, närmar vi oss 700 000 kr. Vi började på minus 30 000 kronor.

Sparkvoten denna månad är 34% men den är inte jämförbar med vanliga månader eftersom inkomsten är hälften av det normala.

Frihetsgraden närmar sig 10% (9,8%) av det belopp vi anser oss behöva för att täcka kostnaderna till vårt liv.

Nettoförmögenheten har tickat upp till 2 422 000 kronor från 1 624 000 kronor som var vår startpunkt. Här räknar vi inte in barnspar och det gör vi inte i sparkvot eller portfölj heller.

Nu ska jag fortsätta mitt vabbande. IGMR Junior är rätt pigg så vi tänkte oss ut på ett museum och sedan ska vi fylla på förrådet av Hamapärlor på vår närmaste pysselbutik.

Personligen går jag och väntar på boken Strong Towns som både MMM och Enkelboning rekommenderat. Hoppas på leverans av denna i brevlådan just idag.

Har ni lika grått?

Signatur