Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Shopping, Singles day – orka.

Singles day öppnade med dunder och brak. Taylor Swift inledde Alibabas öppningsfest och när dammet lagt sig hade de sålt för 223 miljarder kronor. På en dag för ett företag. Det är mer än kostnaden för Sveriges sjukvård, försvar och rättsväsende 2019 (källa).

Hade vi inte nått peak stuff, peak crap?

Av Chrionexfleckeri1350 - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36604656
O R K A

Singles day är världens största shoppingdag online. Ursprungligen var det något som firades av singlar på Nanjings Universitet men det har växt online till något helt annat än vad det var.

Jag tänker inte gå djupare in på det eftersom det bara gör mig matt att tänka på all skit som konsumeras. Vill ni veta mer – Googla. Annars rekommenderar jag att dels läsa mitt inlägg om att räkna ut din timpenning och förändra ditt förhållningssätt till pengar. Det ger ett konkret verktyg att värdera om en pryl är värd att konsumeras. Du vet, pengar är den tid av ditt liv du lagt på jobbet. Slösar du med dem, slösar du med ditt liv.

Fru EBs inlägg om att motstå impulsshopping är också ett lästips, speciellt Fugalwoods 72-timmarsregel.

Signatur

8 kommentarer

 1. Hea

  Publicerade själv ett inlägg alldeles nyss om detta. Men just singlesday har faktiskt tidigare gått mig helt förbi, först idag jag uppmärksammat denna dag. Är i och för sig inte singel så kanske därför : ). Black friday däremot har jag faktiskt utnyttjat några gånger.

  • HerrIGMR

   Black Friday och en dag som denna kan vara grym som ett verktyg om man behöver inhandla något. Lite som att hacka systemet eller vrida det till sin egen fördel. Kombinera rean med cashback, ikanokortet och sådant. Då kan man göra en riktig win!

   Man skall dock inte glömma att det alltid är Singles Day och Black Friday på Tradera, din lokala fejsbookgrupp och Blocket 🙂

 2. Investeringsundersköterskan

  Jag komner att utnyttja ett erbjudande för att köpa något som jag ändå hade planerat att köpa, men köper självklart inget bara pga rabatten 🙂

  • HerrIGMR

   Det är så en slipsten skall dras! 🙂

 3. Flow FI

  Det är 100% rabatt på det man inte köper!

  • HerrIGMR

   Sant men inte ränta på ränta 🙁

 4. Skogsanna

  Det blev en laddning från Apoteket.se till 25% rabatt. Det blir nog dyrt ändå för en typ med känslig hud så alla tillfällen till rabatt mottages tacksamt!

  • HerrIGMR

   Jamen det är ju inte dumt. Sånt får man köpa 🙂

Kommentera