Fredag – vi tar helg

Det är återigen fredag och jag och familjen ser fram emot en skön fredagkväll. Planerna är spikade. Fisk och potatis (IGMR juniors favoriträtt, gärna sill eller varmrökt lax), lite snacks och en film. Maten skall intas framför TV:n för extra mysfaktor enligt junior. På fredagar går vi honom till mötes.

Helgen kommer bli lugn. Fru IGMR har avverkat första veckan på nya jobbet och är mätt på nya intryck. Jag behöver byta till vinterdäck eftersom det snart är förbjudet att sladda runt på sommarsulorna. Bilen är dessutom bokad för uthyrning nästa helg och jag vill inte att de skall åka olagligt (även om det är 9+ i här i söder just nu).

Annat som vi tänkt göra i helgen är att kanske ta en tur till svärföräldrarna samt se om vi kan bli klara med det 1000 bitarspussel vi började på i veckan. Tycker att det räcker med planer där.

Tävlingen är avgjord.

I övrigt kan jag meddela att tävlingen om boken ”Design Your Future” är avgjord.

Frågan som ställdes var ”Hur många mysteryshoppinguppdrag har Herr IGMR gjort under det senaste året?”.

Rätt svar var 34. Halvan kom närmast med sin gissning på 37 st. Vinnaren är underrättad och boken läggs snart på brevlådan.

Veckans dumhet

Fru IGMR fick punktering på sin nya cykel. Jag åkte till Biltema och köpte en slang som inte fungerade. Dimensionen var rätt men jag behövde en slang med prestaventil. En sådan slang beställdes, levererades och installerades av mig. Hon kom en kilometer och sedan var det samma skit igen, punktering.

Här någonstans tröttnade vi båda på mig och mina lagningsförsök och vi YOLO lämnade in cykeln för lagning. 299 kr (!) tog de för ett slangbyte. Tutti har det kostat oss närmare 400 kronor att få punkteringen åtgärdad. Vi sätter upp dem på lärokontot.

Lästips

Fredag Happiness is the Only Logical Pursuit

Jag kommer lämna er med ett lästips för helgen. I dokumentären ”Playing With Fire” nämnde de ett av mina favoritinlägg av MMM: ”Happiness is the Only Logical Pursuit”. Hur slår konsumtionssamhället mot Maslows behovspyramid? LÄS!

Ha en skön fredag och en skön helg!

Signatur

Publicerat

i

av

Etiketter:

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lupinerna
Lupinerna
4 years ago

Hehe, jag har stångat mig blodig för att byta däck och slang. Inser att det inte lönar sig i en stad med en cykelhandlare i varje hörn.

Lupinerna
Lupinerna
4 years ago
Reply to  HerrIGMR

Vi hade samma problem med ett barnvagnsdäck. Slutade med att vi råkade tappa hjulet och fick köpa nytt. Så dråpligt.

I kvarteret jag bor så får man nytt däck och slang för ca 200 kr. Jag tror jag gick back förra gången jag själv bytte, även om jag är nöjd med att det är del av mitt skillset, eller vad kallades det, talent stack? Vi gillar killen som är cykelreparatör i vårt kvarter så brukar låta honom få vår business. Jag har svårt att släppa effektivitetstänket när det kommer till att göra saker själv.

Trevlig helg!!

Hea
Hea
4 years ago

Nu är nya vinterdäcken på cykeln påsatta, bra med en händig make. Nu ska det vintercyklas för första gången någonsin.

Hea
Hea
4 years ago
Reply to  HerrIGMR

Har 3 km till jobbet så det är verkligen cykelavstånd. Vi får se hur jobbigt det blir när snön kommer men nu borde inte halkrisken .hindra mig iallafall. Mörker, kyla och snö men frisk luft och gratis motion.

Lily
Lily
4 years ago

Låter som en bra plan för helgen! Själv ska jag spendera en del av helgen i ishallen – barnen tränar och tävlar. Tack o lov så är tävlingen på hemmaplan och jag slipper köra landet runt.

Angående cykel så tröttnade jag på punkteringar när jag cyklade 7km enkel väg till jobbet (dagligen). Lät en lokal cykelhandlare byta till punkteringsfria däck efter att min andra hälft bytte slang x antal gånger själv. Nu var det ett par år sedan så jag minns inte kostnaden, men jag har varit nöjd och har inte behövt ställa cykeln mer pga punka. Dock har jag inga vinterdäck till cykeln och har sladdat runt med den i slask, snö o halka – inte så bra.

Trevlig helg!

The Dividend Story (@Dividend_Story)

Det låter som härliga helgplaner. Nice med sill som favoriträtt, det tog typ närmare 30 år innan jag lärde mig äta sill 🙂

I vårt hushåll ska vi bland annat titta på Playing with FIRE under helgen, det ser jag framemot.

Kul med bokutlottning och stort grattis till Halvan!

Trevlig helg!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x