Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Bokrecension – Design Your Future

För ett par månader sedan klickade jag hem boken “Design your future” av Dominick Quartuccio. Innan hemklicket hade jag försökt att få biblioteket att ta hem boken men icke. Faktum är att de inte tagit hem ett enda av mina inköpsförslag. *snyft*

Varför köpte jag denna bok? Jo Dominick har gästat ChooseFI samt andra poddar jag lyssnar på. Jag har gillat vad jag hört och speciellt när han pratar om “drifting” och att ta kommando över livet. Från att driva omkring och låta saker ske till att gå mot ett medvetet och målinriktat liv. Allt gott så långt.

Boken kom hem och framsidan var väl inte så där supertilltalande, men okej.

Blått är flott?

Jag öppnade boken och fick veta att jag troligtvis var en superlyckad “high achiever” som saknar något i mitt liv. Nu skulle jag få lösningen. Väldigt Amerikanskt och väldigt mycket.

“But the problem – for high – achievers in particular – is that when you think you understand something intellectually , you think your work is done . But if you know something intellectually , and your behavior doesn’t change , then what good is it?”

Ja detta är ju sant men hur ska vi åstadkomma detta? Det är här hans idé om “drifting” kommer in. Vi gör det mesta i vår vardag utan att tänka djupare. 95% av våra beteenden är hyfsat automatiserade och det är dessa vi måste ta kontroll över.

“Change is HARD . That’s why an awakening requires you to surrender . A true awakening must overpower 95% of your unconscious behavior”

Gott så.

“Seemingly , it’s the negative experiences that shake us deeper , harder and more often.”

Det han vill komma till är att man skall förekomma en negativ upplevelse som tvingar en till förändring. Personlig konkurs? Ett brustet förhållande? Utmattningsdepression (som jag)?

Dominick erbjuder en 90-dagarsplan för att ordna detta och åt en.

“If you’re currently carrying the “ I suck at finishing things ” bag , put it down . The new story becomes “ I’m learning how to sustain and complete the things I take on.” 

Ja ni hör ju. Det är hyperamerikanskt och floskeltätt. För Dominicks egen del tar han boken som ett exempel på en ny historia och ett nytt personligt narrativ.

“The book you’re reading is littered with so much imperfection it makes me cringe. But guess what ? I’ve got a book.” 

Boken saknar inte poäng men den är för kort, floskeltät och konstigt redigerad och vänder sig till en för smal grupp. Den riktar sig främst till de som är lyckade rent materiellt sett men nu söker en djupare mening.

Hans metod är enkel att förstå och han har lånat en helt del från annan självhjälpslitteratur och metoder.

Om du har ett par, tre timmar över (ja den är inte lång och det är lite text på varje sida) kan det vara underhållande läsning. Hitta din inre styrka underliggande motivation till förändring och använd den som en katalysator till en god framtid.

Dominick är inte enbart intresserad av läsarens framtida framgång, utan även sin egen. Kul att IGMRs kan bidra till detta!

“This book gives me authority, it raises my speaking fees and gives me the prestigious title of author”.

Så om du lessnat lite på ditt jobb men inte söker en djupare mening kanske detta är boken för dig. Om du vill gå djupare finns det andra och mycket bättre böcker att söka råd från.

Jag rekommenderar hellre dig att lyssna på när han medverkar i ChooseFI avsnitt 033 eller 096.

Vill du vinna boken?

Ska vi inte ta en utlottning av boken? Jo det ska vi. Om du vill vinna boken kommenterar du nedan och svarar på nedan fråga.

Hur många mystery shopping uppdrag har Herr IGMR utfört under senaste året?

IGMR Junior bestämmer enväldigt vinnaren om två svarar samma (och rätt). Glöm inte att lägga med din mailadress (i fältet mailadress i kommentarsboxen nedan) så att jag kan kontakta dig med det superglädjande beskedet.

Signatur

14 kommentarer

 1. Skogsanna

  Nej jag vill inte vinna boken men du kan väl recensera filmen ”Playing With Fire” ?

  • HerrIGMR

   Självklart ska jag det. Vi såg den igår och imorgon kommer en recension 🙂

 2. Flow FI

  Ord som “high achiever” ger mig allergiska utslag! Du behöver inte skicka boken till mig. 😉

  • HerrIGMR

   Du kan se det som exponering!

  • HerrIGMR

   Hörru FF. Jag har ju din adress sedan förr. Om inte någon annan vill vinna komma jag skicka den till dig 😉

 3. Wimsey

  Roligt att läsa en recension av en sån plattitydpamflett. Skicka den inte till mig.

  • HerrIGMR

   När Fru EB sov över hos oss i samband med Camp FI Süd la jag boken i gästrummet. Den var fantemej helt orörd när hon åkte. Det är som att den är pestsmittad 🙂

 4. HerrIGMR

  Men herregud peeps! Vill ingen ha denna ”fantastiska” bok?

  • Halvan

   Får ta min kommentarsoskuld på IGMR-bloggen 🙂

   Tror inte du sålde in den så bra, men alltid kul att läsa böcker i ämnet, så jag chansar på 37 mystery shoppings under senaste året.

   Passar också på att tacka så mycket för en mycket trevlig blogg!

   • HerrIGMR

    Det var som tusan vad nära du var – och tack för kommentaren!

    39 uppdrag totalt men fem av dem skedde i oktober 2018 och räknas ej. 34 uppdrag vilka fördelar sig ganska jämnt mellan Daymaker och Better Business. 3 uppdrag har jag dock gjort för Notifind.

    Du är vinnaren och jag skickar dig ett mail strax.

    Nu har jag kanske skrivit ner boken mer än nödvändigt. Den har sina poänger och jag läste ut den. Det gör man inte med något som är totalt värdelöst 🙂

 5. Gurkan

  Var det en recension eller en kraftigt tillbakahållen roast? 😀

  • HerrIGMR

   Det var nog en modererad roast med en förhoppning att bli av med boken 🙂

 6. Annica Nilsson

  Chansar väl på 5 .

 7. Eva A

  17

Kommentera