Black Friday. Idag är jag på tårna eftersom jag jobbar inom retail/detaljhandeln (ironiskt va?). Vårt största konferensrum har inrättats som arbetscenter / kriscenter för de medarbetare som sitter med onlinehandeln.

Black Friday är en viktig dag för detaljhandeln. Idag skall årets röda siffror vändas till svarta. I princip hela detaljhandeln har röda siffror hela året fram till oktober/november. De sista tre månaderna är alltså otroligt viktiga för att företagen skall gå med vinst. Ofta är det 50% + av hela årets omsättning som sker dessa viktiga tre månader.

Jag kan tycka vad jag vill om Black Friday, singles day och cyber monday. De verkar bara öka och öka i betydelse och populäritet. Ungefär som styggelsen halloween… Det är inte så konstigt i och med det jag skrev ovan. Halloween är en skänk från ovan till detaljhandeln som nu har en ”högtid” till där man kan sälja prylar.

Det enda jag kan göra är att via denna kanal uppmana att tänka efter och inte dras med. Gör värdegrundade inköp kopplade till tiden det tagit dig att jobba in dessa surt förvärvade stålar. De jobbar bättre i en ISK än att bytas mot saker på Coolstuff (som också är en styggelse till butik).

Jag kommer handla idag. Någon julklapp till IGMR junior även om han får mest begagnade saker i år. Lite förbrukningsartiklar kommer också inhandlas på det onlineapotek som är billigast för dagen. Kanske har Matsmart något bra erbjudande också så vi kan bunkra upp billig mat? Sista stoppet blir Odla.nu som har 20% på fröer och fri frakt. Sådan är vår tanke.

Två saker bör du tänka på om du ska handla idag. För det första – använd cashback. Refunder har jag bäst erfarenhet av. Två: betala med ett kreditkort som ger bonus. Vårt favoritkort är Komplett som ger 2% cashback på alla onlineköp (utöver cashback från Refunder).

Black Friday
Black Friday

Postar också Flow FI´s morbida länktips från förra året – Black Friday Death Count – vad är det för fel på mänskligheten?

Handlar ni idag?

Läs också: Bör vi lära oss att konsumera?

Signatur