Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Black Friday

Black Friday. Idag är jag på tårna eftersom jag jobbar inom retail/detaljhandeln (ironiskt va?). Vårt största konferensrum har inrättats som arbetscenter / kriscenter för de medarbetare som sitter med onlinehandeln.

Black Friday är en viktig dag för detaljhandeln. Idag skall årets röda siffror vändas till svarta. I princip hela detaljhandeln har röda siffror hela året fram till oktober/november. De sista tre månaderna är alltså otroligt viktiga för att företagen skall gå med vinst. Ofta är det 50% + av hela årets omsättning som sker dessa viktiga tre månader.

Jag kan tycka vad jag vill om Black Friday, singles day och cyber monday. De verkar bara öka och öka i betydelse och populäritet. Ungefär som styggelsen halloween… Det är inte så konstigt i och med det jag skrev ovan. Halloween är en skänk från ovan till detaljhandeln som nu har en “högtid” till där man kan sälja prylar.

Det enda jag kan göra är att via denna kanal uppmana att tänka efter och inte dras med. Gör värdegrundade inköp kopplade till tiden det tagit dig att jobba in dessa surt förvärvade stålar. De jobbar bättre i en ISK än att bytas mot saker på Coolstuff (som också är en styggelse till butik).

Jag kommer handla idag. Någon julklapp till IGMR junior även om han får mest begagnade saker i år. Lite förbrukningsartiklar kommer också inhandlas på det onlineapotek som är billigast för dagen. Kanske har Matsmart något bra erbjudande också så vi kan bunkra upp billig mat? Sista stoppet blir Odla.nu som har 20% på fröer och fri frakt. Sådan är vår tanke.

Två saker bör du tänka på om du ska handla idag. För det första – använd cashback. MyBonus och Refunder har jag bäst erfarenhet av. Två: betala med ett kreditkort som ger bonus. Vårt favoritkort är Komplett som ger 2% cashback på alla onlineköp (utöver cashback från MyBonus och Refunder).

Black Friday
Black Friday

Postar också Flow FI´s morbida länktips från förra året – Black Friday Death Count – vad är det för fel på mänskligheten?

Handlar ni idag?

Läs också: Bör vi lära oss att konsumera?

Signatur

16 kommentarer

 1. The Dividend Story (@Dividend_Story)

  Jag ska handla. Jag har slitit ut ett par löparskor som jag behöver ersätta. Skulle egentligen behövt ha köpt nya för någon månad sedan men har inväntat Black Friday för att köpa dem på rea 🙂 Tänkte också försöka boka in någon weekendresa. I övrigt har jag inget inplanerat på köpfronten.

  • HerrIGMR

   Låter som två goa saker. Fröer, apoteksvaror och lite billig mat blir mitt. Men! Jag har en twist på det hela – har hyrt ut bilen idag och i helgen så går plus. 🙂

 2. Jacke77

  Hej Igmr.
  Jag kommer att handla extra mycket Avanza Global idag! Alltid kul att investera i sig själv för tryggare framtid. Allt annat har jag just nu. Lycka till.
  Mvh. Jacke77

  • HerrIGMR

   Du är som alltid ett föredöme Jacke! 🙂 Trevlig helg på dig!

 3. Flow FI

  Inte planerat att handla något idag! Kan inte komma på några direkta behov. Men det är väl bra om man planerar sina inköp och kan spara en slant på de sina “måste-köp”.

  • HerrIGMR

   Helt enig!

 4. L

  Bunkrar receptfria apoteksvaror, som paracetamol, ibuprofen och nässpray, bra när det är rabatt på sådant vi gör åt med under året i vilket fall!
  /L

  • HerrIGMR

   Great minds 🙂 Jag såg att Haglöfs dubblat sina priser, stängt webshoppen och skänker pengar till Naturskyuddsföreningen (tror jag det var). Coolt.

   • Hea

    Naturkompaniet väljer också att ställa sig utanför detta. De bjuder på fika och vaxning av skor idag.

    • HerrIGMR

     Gjorde de inte även det förra året? Gillart i alla fall.

 5. FruEfficientBadass

  Hinner inte, har deadline på en inlämningsupppgift klockan 17:00. Annars hade jag shoppat mig medvetslös.

  • HerrIGMR

   Det är jag fullkomligt öfvertygad om att du skulle gjort. Kanske även slagit till på en liten leasingbil?

   • HerrIGMR

    Själv slog jag faktiskt till på en Matsmart, apoteksvaror och fröer.

 6. Hea

  Sonen har fått i uppdrag att senast i eftermiddag lämna en önskelista för julklappar Sedan ska vi nog lyckas få julklapparna avklarade under kvällen.

  • Hea

   Det blev ett par trådlösa hörlurar till sonen i julklapp, nedsatta idag med 47%. Gick dessutom förbi mataffären på väg hem och de hade black fridaypriser där också. Så nu har jag delar av julmaten i frysen. Jag känner mig faktiskt nöjd idag.

   • HerrIGMR

    Grymt!

Kommentera