Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Fredag & Camp FI Süd 12 oktober.

Update 12/10 efter träffen.

Vill bara säga TACK till alla som kom (långväga dessutom! Oslo, GBG, Skövde med mera) Vilken grym träff och vad många som kom! 40+ st?

Att få befinna sig i ett rum där i princip alla vet vem MMM och 4% regeln är. Diskussionerna, energin och tipsen.

Tack Fru EB för en fin presentation, Bagarn för bullarna, Fri2032 för det goda humöret och Ansi för klokskaperna.

Nu ett glas vin med familjen och EB och smälta intrycken.

Camp FI Süd
Camp FI Süd 12/10 2019

Nästa helg är det dags för FIRE träff i Malmö!

Fredag och äntligen helg. Jag var tvungen att gå upp tidigt idag för att iordningställa bilen för helgens uthyrning på SnappCar. Bilen far iväg vid idag 13-tiden och kommer tillbaka på söndag kväll. En fredagsmorgon i en FIRE-ivrares liv.

I och med att jag inte är hemma när de ska hämta bilen har jag fått gömma nyckeln och incheckning via appen kommer inte ske, som sig bör, genom att träffas. Nu är personen som hyr bilen känd för mig sedan tidigare då han har hyrt den vid två tillfällen tidigare. Därför känner jag mig trygg med att göra så här. Annars bör man kontrollera körkort o.s.v.

Sedan vi började hyra ut bilen försöker jag hålla den lite renare invändigt för att lägg kunna fixa till den inför en uthyrning. Det jag behöver göra nu är att tömma golvmattorna, några drag med såpvatten och mikrofiberduk, ta ur bilstol, kolla spolarvätskan och slutligen åka och fylla tanken. Därefter är den klar för uthyrning. Utvändigt tvättar jag den om den är väldigt skitig.

Det är klart att det är en trade off att hyra ut bilen en vacker helg i oktober men man får se fördelarna och vara påhittig. Fördelarna är främst att vi sedan början av sommaren har gått plus på vårt bilägande, även om man räknar in våra egna kostnader såsom bränsle, försäkring och annat. Dessutom är det klart gött att någon annan kan utnyttja en hyffsat ountnyttjad resurs som vår bil är. Kanske används den 1-2% av dygnets timmar totalt?

Nackdelarna är klart att det inte blir någon supersmidig skogsutflykt utan det krävs planering. Ett litet pris att betala enligt mig.

Vad ska ni göra i helgen?

Camp FI Süd

Camp FIRE süd
Rida på ett får bland molnen. Sonens tolkning av FIRE.

Nästa helg är det dags för FIRE-träff i Malmö. Nästa lördag den 12 oktober mellan 14-18 ses vi på Norra Skolgatan 10B. Detaljer finns i länken ovan.

Vill skicka en påminnelse och samtidigt sondera terrängen för hur många som kommer. Jag vet att frågan har gått ut på ChooseFI Local gruppen Scandinavia och att det kommer ett gäng därifrån. Om ni kommer får ni gärna skriva det i kommentarsfältet.

34 kommentarer

 1. Maria

  Å vad jag önskar jag bodde nära så jag kunde hyra er bil. Där jag bor finns 4 för uthyrning i Snappcar och alla känns lite suspekta och saknar recensioner. Sunfleet börjar bli dyrt tyvärr.

  • HerrIGMR

   Suspekta biluthyrare ska man passa sig för. Att de har betyg är nog a och o om man inte ser att de bor i området och man har hyffsad koll.

   När jag var bilfri körde jag Hertz på helgen om vi skulle iväg och Sunfleet för mindre saker. Billigare än att äga en bil men det sved allt ibland.

 2. Lupinerna

  Jag hoppas det blir skogen igen. Vi brukar ta bussen till Torup när bil inte finns tillgänglig, men så bor vi rätt nära också. Jag håller med om att det är smidigare med bil, en väldig frihet att komma längre från stan.

  Jag funderar på det här med träffen, nyfiken men lite blyg. Hehe.

  • HerrIGMR

   Jamen kom! Jag känner precis likadant men samtidigt har det gett så mycket de gånger jag har träffat FIRE-fölk.

   Troup har varit mitt andningshål sedan jag flyttade ner 2004. Underbart ställe.

 3. The Dividend Story

  Jag är inte hemma nästa helg så kan tyvärr inte komma. Hade verkligen varit roligt att ses. Jag var på FIRE-träffen på Djurgården på nationaldagen, det var verkligt en supertrevlig dag!

  Hoppas ni får det fantastiskt!

  • HerrIGMR

   Ah trist men det kommer fler tåg. Huserar du neråt landet?

   • The Dividend Story

    Jag håller till i Stockholm så är inte jättemycket i de södra delarna av landet tyvärr. Är du i Stockholm något?

    • HerrIGMR

     Ah! Jag och vänder norröver till STHLM några gånger om året. Vi har ett gäng gamla vänner och ett gäng nya FI vänner där uppe 🙂

 4. Tinga

  Vi kommer! Definitivt 2 vuxna & därutöver 0, 1 eller 3 barn; beror på om vi kan utlokalisera dem på annat håll.

  • HerrIGMR

   Gött! Jag tror jag tar med mig familjen också. Sonen & fru är nock också med. Jag kan ta med pennor till di små så att de har något att sysselsätta sig med.

   • Tinga

    Toppen; alla 3 kommer med härifrån!

    • HerrIGMR

     Kul!

 5. Evelina

  Jag tänkte komma, ska försöka övervinna min blyghet som Lupinerna ovan.

 6. Ibland gör man rätt

  Kul! Jag är ingen extrovert person som kommer hjula in på stället, tvärtom. MEN! Lite vila efteråt så är man fine and dandy tänker jag.

 7. Ida

  Jag kommer också. Jag lyckades inte samla tillräckligt med mod för att komma på träffen i Stockholm (trots att jag bor där) men nu har jag sett till att boka in ett helgbesök hos en kompis i Malmö som jag inte träffat på länge så nu finns inga ursäkter 😉 Ska verkligen bli kul även om jag samtidigt känner mig lite blyg.

  • HerrIGMR

   Yay! Bra att skapa ett inga ursäkter scenario 🙂

 8. Kryddisen

  Osäker in i det sista – flera inbjudningar har lyckats landa hos mig en och samma helg. Dyker eventuellt upp!
  /kryddpåfyllaren

  • HerrIGMR

   Du är välkommen om du väljer att trilla in 🙂

 9. Anonym-m

  God morgon!

  Kommer med familj bestående av mig, fru och son.

  Mvh Anonym-m

  • HerrIGMR

   Vad kul! Tror vi kan bli en del. Det har som sagts nämts i ChooseFI Scandinavia också och vi väntar ev 15 pers därifrån åsså.

 10. Anonym

  Hej!
  Överväger att komma, nyfiken och intresserad men lite försiktig. Hade varit kul att träffa fler med samma intresse.

  • HerrIGMR

   Jag tyckte det gav otroligt mycket när jag träffade likasinnade även om det klart var pulshöjande 🙂

 11. Madde

  Jag kommer gärna! Ska bli väldigt spännande och kul!?

  • HerrIGMR

   Kul! EB kommer hålla en dragning och sedan tänker vi att beroende på om folk står och skrapar med fötterna eller ej kan vi köra lite mindre grupper och sitta att prata i.

 12. Björn

  Hej, det här låter intressant. Jag kommer!

  • HerrIGMR

   Gött! Det ser ut som om det ev blir ståplats (galet kul) men the more the merrier!

 13. Horsewood9

  Lite sen på bollen, men här är 2 till. Skrivit tidigare på FruEB sida att jag kommer. Ska bli skoj! / Horsewood9

  • HerrIGMR

   Yay!

 14. Tina

  Jag tycker också att det låter spännande och intressant, kommer gärna!

  • HerrIGMR

   Kul! Bara att svänga förbi 🙂

 15. Bärnt

  Hej! +1 här, som i skrivande stund reser “hem” till Sverige bara för att gå på denna träff! Mvh Bärnt

  • HerrIGMR

   Gött! Ses!

 16. Mina

  Hej, vi är 2 vuxna o 2 barn som kommer. Börjat följa din blogg nyligen och är inspirerade. Ser fram emot Fire mötet

  • HerrIGMR

   Kul! Vi ses!

Kommentera