Update 12/10 efter träffen.

Vill bara säga TACK till alla som kom (långväga dessutom! Oslo, GBG, Skövde med mera) Vilken grym träff och vad många som kom! 40+ st?

Att få befinna sig i ett rum där i princip alla vet vem MMM och 4% regeln är. Diskussionerna, energin och tipsen.

Tack Fru EB för en fin presentation, Bagarn för bullarna, Fri2032 för det goda humöret och Ansi för klokskaperna.

Nu ett glas vin med familjen och EB och smälta intrycken.

Camp FI Süd
Camp FI Süd 12/10 2019

Nästa helg är det dags för FIRE träff i Malmö!

Fredag och äntligen helg. Jag var tvungen att gå upp tidigt idag för att iordningställa bilen för helgens uthyrning på SnappCar. Bilen far iväg vid idag 13-tiden och kommer tillbaka på söndag kväll. En fredagsmorgon i en FIRE-ivrares liv.

I och med att jag inte är hemma när de ska hämta bilen har jag fått gömma nyckeln och incheckning via appen kommer inte ske, som sig bör, genom att träffas. Nu är personen som hyr bilen känd för mig sedan tidigare då han har hyrt den vid två tillfällen tidigare. Därför känner jag mig trygg med att göra så här. Annars bör man kontrollera körkort o.s.v.

Sedan vi började hyra ut bilen försöker jag hålla den lite renare invändigt för att lägg kunna fixa till den inför en uthyrning. Det jag behöver göra nu är att tömma golvmattorna, några drag med såpvatten och mikrofiberduk, ta ur bilstol, kolla spolarvätskan och slutligen åka och fylla tanken. Därefter är den klar för uthyrning. Utvändigt tvättar jag den om den är väldigt skitig.

Det är klart att det är en trade off att hyra ut bilen en vacker helg i oktober men man får se fördelarna och vara påhittig. Fördelarna är främst att vi sedan början av sommaren har gått plus på vårt bilägande, även om man räknar in våra egna kostnader såsom bränsle, försäkring och annat. Dessutom är det klart gött att någon annan kan utnyttja en hyffsat ountnyttjad resurs som vår bil är. Kanske används den 1-2% av dygnets timmar totalt?

Nackdelarna är klart att det inte blir någon supersmidig skogsutflykt utan det krävs planering. Ett litet pris att betala enligt mig.

Vad ska ni göra i helgen?

Camp FI Süd

Camp FIRE süd
Rida på ett får bland molnen. Sonens tolkning av FIRE.

Nästa helg är det dags för FIRE-träff i Malmö. Nästa lördag den 12 oktober mellan 14-18 ses vi på Norra Skolgatan 10B. Detaljer finns i länken ovan.

Vill skicka en påminnelse och samtidigt sondera terrängen för hur många som kommer. Jag vet att frågan har gått ut på ChooseFI Local gruppen Scandinavia och att det kommer ett gäng därifrån. Om ni kommer får ni gärna skriva det i kommentarsfältet.