Status juni 2019 – snart semester

Status juni 2019 – Sköna juni. Varma dagar i trädgården, sköna kvällar på altanen, musiklyssning, pyssel, utflykter, familjehäng, side hustlande, framtidsfunderingar, DIY Projekt. Sparandet går på autopilot och vi låter livet vara i centrum.

Varje dag skördar vi i trädgården. Ärtor, morötter, citronmeliss, sallad, kål, örter, smultron och annat. Jag och IGMR junior har haft span på ett gäng smultron som blivit stora men de har inte blivit röda. Igår smakade jag på ett av de vita smultronen och visst- det var moget. Jag trodde inte att det fanns vita smultron och jag kan inte minnas att vi haft vita smultron i trädgården innan. Märkligt.

Semester

Förra helgen satte vi oss och grovplanerade vår sommarsemester. Alla planer och önskningar för sommaren skrevs upp på en lista. Denna lista kommer vi beta av allt eftersom beroende på väder och annat. Vi har inte ett enda datum planerat för vår semester annat än när den börjar och slutar. Vi kommer hitta på mycket men inte jagas av känslan av saker som skall bockas av i kalendern. Ett försök att återskapa forna tiders och förra sommarens sommarlovskänsla.

Fint när bin hittar till blommorna jag sått för deras skull.

Arbete

Både jag och Fru IGMR har haft det ganska intensivt på våra arbeten under våren. Fru IGMRs arbete håller alltid ett högt tempo med tajta deadlines. För min del har jag axlat ytterligare en roll under fyra månader för att brygga glappet mellan en kollega som slutat till att vår nyrekryterade kollega börjar efter sommaren. Jag blir fint kompenserad för detta rent lönemässigt men det tär att jobba dubbelt över tid. Ett par dagar har jag känt att utmattningssyndromet jag drabbades av 2016 har stått och vinkat med en varningsskylt. Har balanserat det med att jobba hemma mer och dragit ned på aktiviteter. Det ska bli skönt med semester.

Pengar och sparande – status juni 2019

Juni har bjudit på en hel del side hustlande. Jag har mysteryshoppat, skördat cashbackerbjudanden, sålt saker på facebook och varit med i en livepanel. Hyrt ut bilen via SnappCar har jag också hunnit att göra. Allt som allt har detta gett knappa 3 000 kronor netto. Det i sin tur har gjort att min side hustle portfölj på Avanza har tickat över 30 000 kronor.

Ser ni den lille igelkotten som ligger och sover? Vy från vår entrétrappa.

Sparandet då? En bra inkomstmånad för oss båda samt sidehustlepengar gör att vi hamnar på en sparkvot på 62%. Portföljen är nu uppe i 435 226 kronor, en ökning på 45 897 kronor från förra månaden.

Status juni 2019
Sparandet går norröver.

Jag måste återigen nypa mig i armen. 435 000 kronor på 16 månader. Under denna tid har vi varit på tågsemester till Kroatien, betalat av en kredit på 30 000 kr, amorterat 80 000 kronor på CSN + bolån OCH renoverat tvättstugan. Inte illa för två människor som levt från lön till lön under hela sitt liv.

Hälsomässigt är vi båda igång bra med löpningen och båda två cyklar till jobbet så det känns bra även här. Jag kör vidare på periodisk fasta och har i princip mer eller mindre skippat frukosten på jobbet nu. Ätafönstret är nu ungefär mellan klockan 12:00 till 19:30. Jag märker att jag inte alls är lika påverkad av blodsockerfall som jag var förr och det känns bra.

V.27 går vi på fem respektive sju veckors skön semester.

Signatur

Publicerat

i

av

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
FruEfficientBadass
5 years ago

Å vilket härligt inlägg! "Det i sin tur har gjort att min side hustle portfölj på Avanza har tickat över 30 000 kronor." Jag har missat det, att du har en särskild portfölj för dina side hustles, smart. Du är en stor inspiration vad gäller affiliate och jag kan meddela att min man denna månad bytt till Fortum hemma i stan.

Anonymous
5 years ago

Bra EB och tack. Min separata portfölj för side hustles kom jag på en bit in i matchen. Nästan allt jag tjänat bredvid har gått dit underben tid för att synliggöra och sporra. Tanken är att fylla 30 000 kr hinkar. Nu har jag köpt Avanza Global för 30 K och så smått skiftat över till Spiltan Investmentbolag. Är inte helt säker på vad nästa hink ska innehålla. Tips?

Maria
Maria
5 years ago

Undrar om Fortum läser din blogg… Igår när jag kollade var cashback bara 200 kr.

Maria
Maria
5 years ago
Reply to  Maria

Eh. Och idag 400 kr! Nu gäller det visst att skynda sig 😀

Anonymous
5 years ago
Reply to  Maria

Haha ja det verkar ändra sig. Jag fick någon superdeal på MyBonus på 600 kronor pga "trogen kund". Tyvärr hade jag redan nyttjat 400 kr…

Pappa betalar?
5 years ago

Helt fantastisk IGMR!
Blir så glad av att läsa hur ni förändrat er liv till det bättre.
Och detta genom att göra av med mindre pengar, leva enklare och umgås.

Det är liksom så enkelt, men ändå så svårt.

Underbart!!!
Mvh PB?

Anonymous
5 years ago
Reply to  Pappa betalar?

Tack PB?

Det är nog för enkelt för att man ska fatta det. Dessutom svårtsålt 🙂

Pappa betalar?
5 years ago
Reply to  Pappa betalar?

Ja det är verkligen synd att det är så.

anonym
5 years ago

Å, vita smultron har jag också haft, svärföräldrarna hade sådana i sin trädgård och vi satte en planta på vår balkong men tyvärr klarade den inte vintern – plantan alltså, inte balkongen 🙂 – och nu finns det inga kvar hos svärföräldrarna. Jag minns att smultronen kändes sötare än vanliga röda, fast det var förstås lite svårare att veta när de var mogna. Man fick känna efter när de lossnade lätt.

Anonymous
5 years ago
Reply to  anonym

Du minns helt rätt. Huserar du i skåne är du välkommen förbi och ta med dig några plantor 🙂

Hennes Majestät Charlotta

Vilket fantastiskt jobb med sparandet! Det är ta mej f#n inte så svårt som man hade trott att spara. Livskvaliteten är det inget fel på trots lägre levnadskostnader.

Anonymous
5 years ago

Tack! Det går bra nu. Nästan två års frihet för båda eller fyra års frihet för en finns på kontot. Sparandet går lättare än vad vi kunde ana – inte svårt alls faktiskt.

Vad är livskvalité?
5 years ago

Shit – det går verkligen framåt för er! Själv deppar jag över att mina innehav är borta, men måste komma ihåg hur kapitalet sticker iväg ännu snabbare förutsatt att man lagt pengarna i ett sunt bostadsköp. Jag ser fram emot att bygga upp en ny portfölj igen. Jag får kolla in hur ni lägger upp er budget. Som vanligt, ni har en tydlig och fin layout på er sida – tydligt formulerat språk, vilket gör det roligare att läsa inläggen.

Keep it up!

Mvh VÄL

Anonymous
5 years ago

Du sålde nog i rätt tid och köper något som ger mer än siffror på ett konto. Målet uppnått och nu kan du börja på nästa kapitel.

Tack för fin feedback 🙂

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x