Status juni 2019 – Sköna juni. Varma dagar i trädgården, sköna kvällar på altanen, musiklyssning, pyssel, utflykter, familjehäng, side hustlande, framtidsfunderingar, DIY Projekt. Sparandet går på autopilot och vi låter livet vara i centrum.

Varje dag skördar vi i trädgården. Ärtor, morötter, citronmeliss, sallad, kål, örter, smultron och annat. Jag och IGMR junior har haft span på ett gäng smultron som blivit stora men de har inte blivit röda. Igår smakade jag på ett av de vita smultronen och visst- det var moget. Jag trodde inte att det fanns vita smultron och jag kan inte minnas att vi haft vita smultron i trädgården innan. Märkligt.

Semester

Förra helgen satte vi oss och grovplanerade vår sommarsemester. Alla planer och önskningar för sommaren skrevs upp på en lista. Denna lista kommer vi beta av allt eftersom beroende på väder och annat. Vi har inte ett enda datum planerat för vår semester annat än när den börjar och slutar. Vi kommer hitta på mycket men inte jagas av känslan av saker som skall bockas av i kalendern. Ett försök att återskapa forna tiders och förra sommarens sommarlovskänsla.

Fint när bin hittar till blommorna jag sått för deras skull.

Arbete

Både jag och Fru IGMR har haft det ganska intensivt på våra arbeten under våren. Fru IGMRs arbete håller alltid ett högt tempo med tajta deadlines. För min del har jag axlat ytterligare en roll under fyra månader för att brygga glappet mellan en kollega som slutat till att vår nyrekryterade kollega börjar efter sommaren. Jag blir fint kompenserad för detta rent lönemässigt men det tär att jobba dubbelt över tid. Ett par dagar har jag känt att utmattningssyndromet jag drabbades av 2016 har stått och vinkat med en varningsskylt. Har balanserat det med att jobba hemma mer och dragit ned på aktiviteter. Det ska bli skönt med semester.

Pengar och sparande – status juni 2019

Juni har bjudit på en hel del side hustlande. Jag har mysteryshoppat, skördat cashbackerbjudanden, sålt saker på facebook och varit med i en livepanel. Hyrt ut bilen via SnappCar har jag också hunnit att göra. Allt som allt har detta gett knappa 3 000 kronor netto. Det i sin tur har gjort att min side hustle portfölj på Avanza har tickat över 30 000 kronor.

Ser ni den lille igelkotten som ligger och sover? Vy från vår entrétrappa.

Sparandet då? En bra inkomstmånad för oss båda samt sidehustlepengar gör att vi hamnar på en sparkvot på 62%. Portföljen är nu uppe i 435 226 kronor, en ökning på 45 897 kronor från förra månaden.

Status juni 2019
Sparandet går norröver.

Jag måste återigen nypa mig i armen. 435 000 kronor på 16 månader. Under denna tid har vi varit på tågsemester till Kroatien, betalat av en kredit på 30 000 kr, amorterat 80 000 kronor på CSN + bolån OCH renoverat tvättstugan. Inte illa för två människor som levt från lön till lön under hela sitt liv.

Hälsomässigt är vi båda igång bra med löpningen och båda två cyklar till jobbet så det känns bra även här. Jag kör vidare på periodisk fasta och har i princip mer eller mindre skippat frukosten på jobbet nu. Ätafönstret är nu ungefär mellan klockan 12:00 till 19:30. Jag märker att jag inte alls är lika påverkad av blodsockerfall som jag var förr och det känns bra.

V.27 går vi på fem respektive sju veckors skön semester.

Signatur