”Att njuta av sommaren handlar lite om budget och mycket om själslig rymd” – så avslutar Fru EB sitt senaste inlägg.

Jag kan inte mer än hålla med. Sommaren 2018 var våra bästa sparmånader OCH bästa månader på flera år. Kanske var det att vi började sakta ner på allvar och att vi formade sommaren efter oss själva och inte efter vad man bör göra. 

Sommaren 2018 drällde vi bara runt. Levde efter vädret och hade i princip inget inbokat. Vi pysslade, vi badade, vi gjorde termos och matlådeutflykter, vi vilade och vi läste. Det visade sig vara billigt leverne samtidigt som vi kände oss rika och tacksamma.

Jag delar MMMs filosofi om att sätta pengarna och sparande på autopilot. Gör en sparplan och håll dig till den. Gör ett engångsjobb med att se över utgifterna och ta en koll en gång per år eller halvår. Investera enligt en investeringsplan. Fokusera sedan på dig själv och det liv du vill leva. Pengarna är ett verktyg och en pusselbit – det stora jobbet, har jag märkt, är allt annat.

I sommar ska vi vara lediga länge. Vi har inga fasta planer, inga datum spikade, inget. Vi vet att vi vill till mina svärföräldrars fantastiska sommarstuga någon gång. Lösa planer på en trip till Stockholm finns också och vi får se när och om. För mig är detta rikedom.

Nu kommer IGMR junior och klagar nu på vårt obefintliga glassförråd. Glassrunda till Lidl it is.

Signatur