ChooseFI – Jag var ute på min vanliga lunchpromenad idag när det plingade till i telefonen. En medlem i sekten hade lyssnat på senaste avsnittet av gemensamma favoritpodden ChooseFI. Själv lyssnade jag igår i samband med att jag vek tvätt, drack en IPA och bara njöt.

choosefi


Denna vecka var MMM och Mr 1500 gäster och de pratade bland annat om att bygga community men också om deras bakgrund och FIRE med barn. Det som fastnade mest hos mig var när de läste upp ett gästinlägg från Mr Money Moustache (aka MMM) som var bland det första han skrev. Detta skedde 2011 på Jacob Lund Fiskers blogg Early Retirement Extreme.  

MMM börjar så här:

”A few months ago, I had an inexplicable need to start writing about personal finance. Why? Because the people of the United States just need some serious schooling, and I couldn’t hold back the urge to add my voice to the still-small chorus of people dishing out these lessons. Every time I walk past a Starbucks drive-through lineup of Idling Cadillac Escalades and then return home to read about record levels of foreclosures, bankruptcies and complaints about our recently-inflated-but-still-cheap gasoline, I become fired up again. Every time people complain about not having enough money to raise their kids while continuing to buy new products on credit, it forces me to write even more.”   

mr Money Mustasche

Läsvärt gästinlägg och ett väldigt göttigt poddtips till er. Ibland tipsar jag om böcker och har mig. Nu har jag dock slut på inspiration och semestern närmar sig. Har ni bok eller kanske ett poddtips att dela med er av? Även artiklar och enskilda poddavsnitt är av intresse. Jag läser och lyssnar gärna om stoicism, personlig utveckling, ekonomisk frihet, hälsa, miljö eller kanske skönlitterärt. På poddfronten är även politik och true crime favoriter.  Just ja – ett annat finfint tips som jag och Fru IGMR verkligen gillat är Chernobyl på HBO. Välgjord, mörk, spännande.

Signatur