Tåg till Europa. Vi tänkte oss en liten tur ner till Kroatien i början av maj. I och med sparad semester och sparad flis kan vi ta lite extra tid för att se vår kära union på vägen ner.

Jag har dock stött på problem. Jag förstår verkligen inte hur jag ska sy ihop denna resa. Interrailkort, platsreservationer, sovkupéer som inte existerar fast de gör det, biljetter som inte säljs online, tre tågoperatörer, alla tågresebyråer är så upptagna att jag inte kommer fram. Jag brukar reda ut det mesta. Jag renoverade en tvättstuga helt själv utan förkunskaper genom att verkligen läsa på och ta tid på mig. Detta är dock i en helt annan nivå.

Jag förstår verkligen varför man tar flyget. Där finns prisjämförelsetjänster och verktyg som gör det lätt och enkelt att boka. Man kan boka flera flygbolag i samma tjänst och sy ihop det lite som man vill. Tåg däremot har en lång väg att gå.

Därför vill jag pitcha en idé till er entreprenörer i läsarskaran. Gör en tjänst som på ett enkelt sätt kan boka en resa över flera länder med olika tågoperatörer. Jag förstår att det är komplext men jag är förvånad att det inte finns.

Hela tanken med resan är också att visa att det finns alternativ till flyget. Miljömässigt är det en vinst men jag tror också att det finns något i själva resan som är gött. En mer mänsklig takt – precis som vi försökt åstadkomma i vårt vardagsliv.

Den som kläcker denna tjänst kan tälja guld med smörkniv.

Någon som har bra tips på tågresebyrå förutom Alingsås och Kalmar Resebyrå?


Uppdatering: 2020 – 04 – 28 Sammanfattning av vår tågresa till Kroatien hittar du här.

Signatur