Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

IGMR tipsar om tjänster typ Odla.nu

Som blogginnehavare får man en massa erbjudanden och annat skickat till sig. Jag får alltså inga saker men företag vill att jag promotar deras varor, tjänster och annat. Det mesta är rent ut sagt skit och verkligen sådant som jag inte vill förknippas med eller kan stå för. Det som hamnar på bloggen är sådant som jag själv använt och som skapat mervärde, förenklat eller sparat pengar för mig och min familj.

Abundo

Idag tänkte jag dock göra ett avsteg från detta och ge ett tips samt förhöra mig om det är någon i läsarskaran som har testat och kan rekommendera tjänsten. Det jag pratar om är Abundo. Det är ett abonnemang där man får tillgång till teater, konserter, film stand up, opera, musikaler och annat i Stockholm och Göteborg – detta i ett och samma abonnemang. Jag tänkte direkt på Fru Efficient Badass  när jag såg denna tjänst. Fru EB – har du testat?

Jag ogillar fasta månadskostnader och jag bor inte i dessa två städer. Jag går också hellre och ser på lite luriga och obskyra band som spelar på andra sidan sundet (Köpenhamn). Det jag gillar med tjänsten är att man kan upptäcka nytt som man annars inte skulle betalat för att se.

Odla gurka och majs.

De har ett sådant där öppningserbjudande. Första månaden för 90 kr. Om det faller dig på läppen och du befinner dig i dessa städer, testa vettja. Du kommer till Abundo genom att klicka här.

Odla

En annan sak som dök upp i min inbox och som verkligen är herr IGMR kompatibel var en rabattkod från Odla.nu. 20% off på ett köp genom att ange koden superweek100 . Detta kombinerar du förstås med att köpa via Refunder och få ytterligare 3%.

Jag lämnar er med en kort krönika av Markus Torgeby, författaren till “Löparens Hjärta“, om att avstå och nödvändigheten att göra det. Jag har inte läst boken men den ligger nu på min läslista.

Trefvlig onsdag.

Signatur

16 kommentarer

 1. FruEfficientBadass

  Nej, jag kände inte till denna app. Jag är emellertid ingen kulturell allätare utan rör mig i en ganska snäv cirkel inom företrädesvis de klassiska live-scenerna. Jag surfade runt lite i jakt på reella prisexempel men hittade inga, ex. vad kostar en biljett på andra radnes fond på operan på en föreställning som är populär/publik (att få ströplatser på tonsätterfestival etc. behöver man ju ingen app till, det är de populära eventen som går som smör och det omedelbart efter släpp, särskilt de prisvärda platserna). Vad jag förstår kan det också handla om spridda platser vilket för tillfället går bort – det är tillräckligt svårt att hålla en nioåring lugn på konsert även med handpåläggning och kontinuerlig införsel av godis i dess mun. Men tål att grunnas på om ett par år när vi a) är tillbaka i stan och b) har barn som klarar sig hemma medan vi går på lokal.

  • Anonym

   "det är tillräckligt svårt att hålla en nioåring lugn på konsert även med handpåläggning och kontinuerlig införsel av godis i dess mun" KUL!

   Du tar upp en vinkling som jag inte tänkt på. Man får gå själv, ha vänner som också har abonnemang eller ha duoabonnemang.

   Vad kostar billiga platser på en opera som det är lite publikt sug efter?

  • Anonym

   Glömde… jag brukar gå på konsert själv. Det är fantastiskt. Jag och musiken + att jag är för gammal för att känna mig obekväm.

 2. Simplicitas

  Sweet rabattkod på Odla! Vet du hur länge den gäller? Superweek = veckan ut?

  • Anonym

   14:e räcker den visst till.

 3. Anonym

  igmr, "Vad kostar billiga platser på en opera som det är lite publikt sug efter?"
  Google? typ?

  • Flow-FI

   Runt tusingen på Knugliga Operan och runt 5-600kr på Gbg-operan.

  • Anonym

   Tack FF. Google är bra men jag saknar kunskap om vilka som har ett publikt sug.

 4. Anonym

  Lite off topic men fastnade vid "Konserter på andra sidan sundet…"
  Ser att både Slipknot och Pixies kommer till Köpenhamn – funderar på att se båda.
  /kryddpåfyllaren

  • Anonym

   Pixies är given!

  • Anonym

   Robert Forster från fina Go-Betweens spelar nu i april. Kevin Morby och Matt DeMarco senare i år.

  • Anonym

   OT igen. Kryddpåfyllaren är ett underbart frugalt alias.

 5. Anonym

  Känner inte till de där du nämner men ska undersökas! Tack för tipsen.
  Mitt alias kom av Fru EB i något sammanhang jag inte riktigt minns detaljerna kring.

  Ännu mer OT – I 18-19års åldern då jag bodde i England och gick på konserter flera gånger i månaden trodde jag att jag skulle bli en fin fin konsertrecenserare för jag var så himla bra på att gå på konserter och trodde jag hade potential att kunna skriva kalasbra recensioner – vilket jag aldrig testade irl.
  /kryddpåfyllaren igen

  • Anonym

   Det är aldrig försent att börja 🙂

 6. ekonomenstips

  Jag har testat Abundo. Tycker att det var rätt många spännande/intressanta aktiviteter och på så sätt prisvärt. Dock var mycket slutsålt så man var tvungen att vara snabb på de mest populära eventen. Sen var det ett tillfälle jag skulle på spökvandring. Det var minus 13 grader ute. Vi var 10-15 personer som stod och väntade i 15-20 minuter. Ingen guide kom så vi alla gick hem. Vet ni hur kallt det är att stå och vänta i -13 grader? När jag skrev om detta till Abundo sa de att de inte kompenserar på något sätt och att det visst hade kommit en guide dit….

  • Anonym

   Där kom den! Gött med någon som testat! Jag gillar ju som sagt upplägget men hur det fungerar i praktiken är ju en annan femma. Får hoppas för Abundos medlemmar att detta var en one time event…

Kommentera