Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Herr IGMR köper ny bil.

Livet är inte bara ett sparande utan man måste få njuta också. Visst har vi en bil som gör allt vi kräver av den, d.v.s. tar oss från A till B på ett billigt, tillförlitligt och bra sätt.

MEN.

Det finns ett MEN. Den gör det inte med stil. Jag fyller snart 40 och känner att jag måste få unna mig. Livet är trots allt till för att levas och ibland vill man komma från A till B med stil. Jag vill att folk tittar till när jag kommer med min bil och blir lite avundsjuka. Vi har ju trots allt sparat ihop en årslön förra året men det syns inte. Det kommer det snart att göra.

Vi (jag) har köpt en frihetsmaskin, Amerikanskt stål, en huvudvridare – en Ford Mustang. Sparkapitalet rör vi inte utan kör 100% blanco. Därmed får sig bara nettoförmögenheten en liten törn men sparandet är intakt.

V8, svart, min.

16 kommentarer

 1. Anonym

  Jag gick på det en kort sekund och tänkte, men shit vilken 40- årskris….men sen kom jag på vilken dag det är idag ;-). Vilken tur….

  • Anonym

   Haha. Tror FIRE är min 40-årskris…

 2. Anonym

  Schysst frihetsmaskin som tar dig blixtsnabbt mot FIRE! 🙂 Skulle dock föredra den röda istället. Det är ett mer frugalt köp då den minskar i värde med bara 98,2% den första månaden i förhållande till vad vad den svarta gör. Betydligt bättre utgångsläge alltså för din fina "investering". Den röda syns mer också i trafiken och ökar därmed chansen till avundsjuka blickar. Optimera både tänkt effekt och ekonomi genom att välja rätt färg är mitt råd alltså. Det blir min present redan före din 40-årskr..dag.

  /Eva

  • Anonym

   Now we are talking. Kanske en av varje!?

 3. UtdelningsBagaren (f.d Avkastaren)

  Haha den va bra 😉

 4. Flow-FI

  Den är du värd!

  • Anonym

   Det är jag verkligen!

 5. Frihetsmamman

  YOLO som amerikanerna skulle ha sagt!

  • Anonym

   Jag tänkte ha YOLO som regskylt på denna frihetsmaskin som tar mig in i 40 årsåldern med en rivstart alt burnout.

 6. Fri2032

  Hm…. Du köper bil med hästnamn och jag köper häst med bilnamn? Eller kanske inte. 😉

  • Anonym

   Ditt inlägg var lurigt! Jag tyckte som Eva, att hästen var litta mager. Vågade dock inte skriva något då jag är novis på hästfronten 🙂

 7. ekonomenstips

  Jag gick på det =D Tänkte för mig själv att jag aldrig förstår mig på det här med tjusningen med bilar men att jag accepterar att andra drömmer om sånt och inte blir förvånad över det då det verkar vara så vanligt.

  • Anonym

   Det var lite utmaningen att försöka skriva en text som är lite over the top eftersom detta inte är så ovanligt, dvs att drömma om och unna sig en cool bil 🙂

 8. Anonym

  Hej! Vill bara säga att jag är väldigt imponerad av ert sparande!
  Har sökt i bloggen men inte riktigt förstått hur ni gått tillväga för att bli så grymma på ett år!

  Mitt egna sparande har liksom gått i etapper. Först spara några år, där vi minimera onödiga kostnader prenumerationer, mobiler m.m. Efter ytterligare några år tog tog vi bort fack- och akassa. Sen har vi hållt på så och eliminerat ” kostnader vi kan hantera själva” ju mer vårt kapital ökat.
  Senaste var att vi vuxna tog bort våra försäkringar ( ej barnens ännu, de svider mer).

  Hoppas du förstår kommentaren,
  är bara så imponerad att ni lyckats med detta på ett år, då jag själv alltid varit sparsam men intresset ”hård” sparandet har liksom vuxit år efter år.
  Det fanns inte från start.

  • Anonym

   Tack!

   Jag har funderat på varför det har gått så bra som det har gjort. Det jag har kommit fram till är att det inte handlar om pengarna utan att vi styrt om våra intressen och kapat vissa stora poster. Vår TV har fått ett separat rum där vi inte är så mycket. Istället sitter vi oftast i soffan eller pysslar runt vardagsrumsbordet. Vi ritar, pärlar, bloggar, läser.

   På helgerna är det utflykter i närområdet eller bara trädgårdshäng. Det vi uppskattar kostar helt enkelt inte så mycket. Allt detta har varit väldigt helande för mig och familjen efter hektiska år men kulmen i min utmattningsdepression. En läkeprocess där distraktionspengarna styrts om mot en ISK.

   Krydda detta med endast matlådor, göra i princip allt själv och omförhandlade avtal, markant minskad konsumtion och hembakta bullar. Vi tjänar båda strax under 40 000 kronor och det är klart att det är en faktor i det hela.

Kommentera