Så var det den tiden på året där one.com skickar en räkning på nästa års hostingavgift för IGMR bloggen. 1800 kronor vilket är ungefär vad jag tjänar på denna blogg under ett år nuförtiden.

Det är också en tid att reflektera över bloggandet och den tid jag lägger på detta vs. reward. Läsarengagemanget på bloggen droppar – antagligen för att jag blivit lite tristare och att snabbare sociala medier tagit över mer och mer.

Varför bloggar jag? Ja det är frågan. Det jag brann för i början – att visa att det finns en annan väg än den gängse – ja det stämmer fortfarande. Samtidigt brann jag mer för det då. Kan man säga att jag har blivit ”fat and happy?”. Ja det är kanske så i takt med att livet fortsätter framåt och de förändringar vi gjort har blivit till vanor. Första månadsrapporten i aug 2018 noterade vi ett ISK värde på 117 000 kronor. Fem år senare nosar vi på 2,5 msek.

Summerar jag mina dryga fem år som bloggare är det en sak som sticker ut (förutom nya vanor, kunskaper och värdet på vår ISK) – människorna jag träffat genom denna blogg är många och fina. Bara idag har jag skickat sms till fyra av dem. I sommar hälsade vi på den numera (tror jag) FD bloggaren Flow FI och hans familj. I förrgår tog jag ner träd på vår tomt, sågade ved och tog ett dopp tillsammans med Utdelningsbagaren. Fru EB bor norröver men vi håller kontakten vilket jag värdesätter mycket.

Det är något visst med människorna i denna sfär. Lätta att komma in på livet och genuint intresserade av de mjuka aspekterna av att vara människa. Fru EB konstaterar efter att ha dragit ihop ett gäng FI människor:

Precis som jag kunde konstatera efter Stockholmseventet för några år sen: FI-folk är så lätta att socialisera med. Inte bara är de/vi bjussiga med sina livshistorier, vi är överjävliga på att lyssna. Det ÄR ju också befriande att kunna sitta runt ett bord och namedroppa idoler och alla nickar instämmande, inga förklaringar nödvändiga.

Fru EB

Så – ska jag lägga ner bloggen?

Nej det ska jag inte. Däremot ska jag byta hosting för bloggen till en billigare en. Här behöver jag tips – någon som har en billig hosting och är nöjd? Jag har One.com nu och det har fungerat bra men som sagt – 1800 skånepesetas känner jag inte för denna månad.

Signatur