Månadsrapport juli 2018 – Dags för vår första månadsrapport!

Så var den första arbetsveckan avklarad. Kontrasten semester och lönearbete är brutal. Kroppen klagar redan. Ögonen gillar inte skärmarbete, axlar och nacke har börjat dumma sig och det känns inte så där smidigt och rörligt. Frun klagar också men främst nacke och huvudvärk för henne…


Skönt är dock att detta bara ökar motivationen att bli fri/friare. Faktum är att jag redan nu känner mig friare mentalt bara av vetskapen att det finns en väg ut.

Första månadsrapporten

Månadsrapport juli 2018. Semestermånaden började med att diskmaskinen gick sönder samt att frun hade en restskatt på 6 600 kr att betala. Inget att hänga läpp för. En ny diskmaskin inhandlades och jag baxade in den i bil och hus samt installerade den själv. Skatten betalade vi från lönekontot men diskmaskinen betalades ur buffertkontot.

Semestern? Vi är rörande överrens om att detta är den bästa semestern vi haft sedan vi träffades för 10 år sedan. Inga måsten, inga utlandsresor, ingen utefika, inga resturangbesök.
Så vad har vi gjort då? Vår son har länge tjatat på oss om att sova i tält. Sparsamma som vi är lånade vi ett tält + gaskök och köpte våra sovsäckar på Tradera och Sellpy. Tänket är att det är bättre att låna först för att se om det är något vi uppskattar och vill spendera pengar på i framtiden.

Hela familjen uppskattade tältandet på Ekna naturcamping och det kommer vi göra mer av i framtiden.

Utöver tältande har vi varit i svärföräldrarnas stuga i Småland samt lånat en lägenhet vid havet i Skåne. Vi har bara tagit dagarna som de kommit vilket hela familjen uppskattat. Tid för varandra, promenader, matning av kor och hästar vi träffat på, byggt en koja, gjort en repgunga, ritat på stenar, fiskat, seglat, träning, böcker, poddar, bad och lek.

Lite siffror då. Jag är inte helt klar över hur jag i framtiden kommer presentera månadsrapporterna men jag börjar så här. Kom gärna med input!

Sparkvoten landade på 45% men kunde varit mycket högre på grund av diskmaskin och skatt.
Tillgångar (buffert, fonder och ETF) steg till 117 189 kr. Denna månaden nådde vi 90 000 kr som är målet för vår buffert. Vi växlar därmed över till att bara spara i fonder enligt vår investeringsfilosofi.
Nettoförmögenheten steg till 1 766 690 sek. En ökning med 142 529 kr sedan mars månad.

För er som vill djupdyka:

Nu drar fyraåringen mig i armen och vill bygga med smålego (viktigt). Kom gärna med input gällande månadsrapport och om ni har några frågor.

Haj!

Signatur