Status april 2023. Så är snart april till ända. Igår korkades det upp en lönecava och det slogs på stort med varmrökt lax till middag då sista veckan innan lön var rätt torftig. Antibudgeten slog fel och det blev snabbt mer och mer eko när man ho-ho:ade på lönekontot.

Så vad var det som gick fel? Jo det var två konserter i Köpenhamn som jag ju visste om. Men även om vi betalt biljetter i förväg är broavgift, öl och ett par vinylskivor i merch:en förödande när vi budgeterar utan marginal.

Allt löste sig dock med att leva torftigt samt att lägga upp lite saker på Blocket – t.ex. våra gamla sängbord. Jag undviker att nalla på bufferten om det inte är absolut nödvändigt.

Status april 2023 ekonomi – ATH

Månad 62 i vårt sparprojekt och vi noterar ATH i sparandet. 2 292 800 kronor låg portföljen på den 25/4 inklusive månadens blygsamma sparande.

Vår nettoförmögenhet noteras också för ATH och visar nu över 4,5 MSEK för första gången. En fin resa från 1,6 MSEK vid start.

Sparande blir det inte så mycket av denna månad. Många stora fakturor som VA/sophämtning, fackförbund, Refunder Pay kortet som vi betalade vår sänggavel med för att få cashback, elektriker som säkrade ner vår huvudsäkring och annat.

Sedan skall fru IGMR med sin far till Rom och behöver fickpengar. All in all blir det alltså en månad utan värst mycket sparande. Unnar dem verkligen den resan så inget att hänga läpp över.

Barnförsäkring

Det blev lite hetsigt på Rikatillsammansforat efter att Fru EB berättade att hon inte har barnförsäkringar på sina barn. Ni hittar tråden här .

Vi tog en koll på vår barnförsäkring som vi haft hos Trygg Hansa sedan IGMR junior föddes. Den kostar oss nu 300 kronor i månaden. Efter en koll på Konsumenternas jämförelsesajt såg jag att de inte längre är bäst på barnförsäkringar (om man nu skall ha en). Bäst enligt Konsumernternas är ICA försäkringen för barn följd av Dina försäkringar.

Vi har alla andra försäkringar hos Länsförsäkringar så jag kontaktade dem och bad om en offert och då med sänkt försäkringsbelopp. Vi sparade inget när lillen kom och läget är annat nu. På Länsförsäkringar fick jag 1/3 av priset samt 500 kronor insatt på vårt sparande där (månadssparar 500 kr för att vara silverkund = -15% på försäkringar). Beslutet togs och vi bytte till Länsförsäkringar.

Vi är inte ännu där att säga upp barnförsäkringen helt men jag vill heller inte betala mer än nödvändigt.

Det finns en massa i detta ämne och det väcker mycket känslor. Läs därför i tråden på Rikatillsammans samt ta reda själv på vad som gäller. Detta är ingen rekommendation från mig till er utan bara information om hur vi gjort och resonerat.

Byta barnförsäkring

För det första ska jag säga att det finns nackdelar med att byta försäkringsbolag. Det skulle kunna vara så att vid skada/syndrom/sjukdom att nya försäkringsbolaget hävdar att det uppkom innan försäkringen tecknades. Detta är en risk som vi är villiga att acceptera.

En barnförsäkring kan man säga upp när som helst MEN man ska komma ihåg att inte göra det innan man har tecknat en ny och betalat första premien.

Status april 2023 hälsa

Sensibiliseringen för mina allergier löper på och det fungerar på det stora hela bra. Känner dock att jag ”totalt sett” är mer allergisk denna vår vilket kanske inte är så konstigt. Vår son har också lyckats dra hem ett par förkylningar som varit så där lite småjävliga. Men – jag har sprungit i Torups bokskog, nacken och ryggen är väldigt mycket bättre med all rehab och det känns på det stora hela finemang.

Min viktminskningsresa har lite stannat av denna månad. Målet är 75 kilo och jag noterar bara -0,5 kilo denna månad. Men jag kör på och hänger inte läpp.

April 2023 i bilder

Jag har jobbat en del i Köpenhamn denna månad samt ett par konserter på Vega. Det har alltså blivit några överfarter. Alltid lika fint att köra på bron.
Smörrebrödslunch med öl på Torvehallerne. SÄMRE kan man ha det.
Alex G på Vega. Bland det bättre jag sett i konsertväg och en artist jag velat se i många år.
Aldous Harding helgen därpå var nästan snäppet bättre. Magi!
Det är ingen åldersgräns på konserter i Danmark. IGMR junior var med här på Aldous men somnade mot slutet efter en intensiv skolvecka.
Vega är min favorit när det gäller konsertlokaler. Original 50-tal, blandade åldrar på alla konserter och skön stämning.
Man får passa på att tanka i Köpenhamn trots pissdålig DKK/SEK kurs på 1,5 kr. Med diesel för dryga DKK 12 kr/l blir det ändå bara 18,4 kr/ l i SEK.
Jag har bytt multirem på bilen men inser att det som visslar är kamremmen. Den ska jag byta själv vad det lider.

Jag har gjort en fin sänggavel. Inlägg om det här.

Jag och min far har promenerat i Borgen vid Vallåkra Stenkärlsfabrik. Underbart ställe.
Utdelningsbagaren hjälpte till att ta vara på fällda tysklönnar på tomten.
Jag fick ett paket med knölar och fröer från en läsare och bloggkollega. Blev väldigt glad.

Följ bloggkollegan ”Från Gräsöken till oas” här vettja.

Solrosorna är omplanterade och väntar på att få komma ut.
Jag testar ”popcorngräs”. Googla och se – blir fint om det lyckas!
Öl och trädgård. Bästa (förutom familj och sånt då).

Jag såg förresten att vi fått metrologisk sommar här i Malmö. Intresseklubben antecknar men jag tycker det är kul.

Hur har din april varit?

Signatur