Så var det fredag igen. Jag och fru IGMR sitter här bredvid varandra hemmajobbandes. Jag är precis hemkommen från Lund och Lungmottagningen där jag nu påbörjat min allergisensibilisering mot kvalster. Sedan ett år tillbaka cirkus kör jag även sensibilisering mot gräspollen.

Kvalster är det jag är mest allergisk mot och det som också är svårast att undvika. Man sover ju praktiskt taget i allergen.

Kort kan jag säga att det inte var några problem att börja med gräspollensensibilisering. Kvalster däremot var lite jobbigare. Det går till så att man får ta en tablett varje dag i tre år som innehåller en hög dos allergen. Första dosen tas på mottagning så att de kan hugga en med adrenalinspruta ifall det går åt helskotta. Tanken är att kroppen vänjer sig och i bästa fall blir man kvitt sin allergi. Det kan också gå så att allergin blir bättre men inte helt bra eller inte hjälpa alls.

Kvalstertabletten var sju resor värre än gräspollen men det gick bra och jag överlevde uppenbarligen. Redan efter 1-2 månader kan man börja ana förbättringar med allergin om det vill sig väl. Håller tummarna eftersom det är hemskt handikappande detta.

Skatteåterbäring

Det har även deklarerats i veckan. Knappa 15 000 skånepesetas får vi tillbaka totalt. Dessa kommer oavkortat gå till fru IGMRs resa till Rom som hon bjuder honom på när han fyller 80. Väl värt. De ska gå på opera, bada pool och ha det gött vad jag hört.

Inga stordåd utförda

Ibland är det svårt att skriva en blogg om ett vanligt liv. Vi utför inga stordåd utan försöker fokusera på det lilla och mjuka. Att det finns någon vuxen hemma från 15:00 så att vi får mer tid med IGMR junior, att förkovra sig, läsa, träna, pilla i trädgården och köra lite DIY projekt. IGMR bloggen går mot fem år i augusti och i skrivande stund 465 inlägg.

Då hade vi 117 000 på kontot och nu huserar samma konto dryga 2 000 000 kronor mer. Det är häftigt att gå tillbaka till de första inläggen och se att det vi gjorde då faktiskt fungerade och tog oss till där vi är idag. Samtidigt var kampen då en annan och väldigt motiverande. Kampen har lite tagits ur resan mot FI och jag kan känna mig lite fat and happy ibland. Detta tror jag är det mest utmanande – att hålla i och hålla ut. Hålla ut genom kriser, genom brinnande köplust, genom bristande motivation och allt annat livet kastar på en. Men ut har vi hållit och det jag läser i början av bloggen stämmer också nu. Det gör mig varm inombords.

Övrigt

  • Jag har klippt dryga tre kilo på vikten sedan 25 februari. Detta är första gången jag går ner i vikt på ett medvetet och lite mer metodiskt sätt. Äta mindre, sluta med alkohol i veckorna (typ öl till maten), röra på mig mer och köra periodisk fasta i veckorna. Godisfritt är sedan länge och jag har faktiskt inte ätit en bit på dryga fem år nu. Två kilo till och sedan är jag på min matchvikt.
  • Senaste veckan har jag funnit en app som genom att spela in ljud kunna berätta vilka fåglar som sjunger. Den är gratis och fungerar väldigt bra! ”The Cornell Lab -Merlin Bird ID”. Tryck på spela in och den visar vilka fåglar som är i närheten. Nedan resultat fick jag igår. Till och med hackspetten som satt i trädet bredvid hittade den. Hackspettar sjunger inte utan ger mer ifrån sig ett stressat läte och drar. Steglitsen överst satt i ett träd på tomten så den såg jag. Övriga vet jag finns i överflöd. Kul hur som och ett kul tips.

Våren är också kommen. Första biet är fotat när den pollendammig försåg sig ur en krokus i soligt A-läge (som nu är överblommad).

Bin är bäst.

Så det var allt jag fick ur mig denna gång. Ikväll lite vin och kanske hyra en film på. Risotto blir det i alla fall. Mams!

Ha fin helg!

Signatur