Status juli 2022. Jag vet att jag är lite sent på det men sån är jag! Semestern är nu avslutad men var lite väl intensiv och ”äventyrlig”. All skit till trots hade vi en väldigt fin semester.

Jag är tillbaka på jobbet sedan två veckor och fru IGMR tuggar i sig sin första vecka nu. Ännu lite mjukstart då många kollegor fortfarande har semester.

Status juli 2022 – ekonomi

Den 25/7 när jag sammanställde alla konton hade vi 1 898 00 kr investerat. As we speak ligger summan på 1 930 000 kr, bara 75 000 kr under ATH. Vår tråkiga och breda investeringsfilosofi har under ännu en ekonomisk nedgång tjänat oss väl.

Julis sparkvot noteras för 48%. Bra med tanke på semestertider. Då ska det sägas att vi noterade vår lägsta sparkvot någonsin under juni (28%) så semesterboenden och annat var redan betalt i juni. Vi har inga dyra vanor utan vi har köpt mat och kört bil.

53 månaders sparande

Nettoförmögenheten ligger 22 000 kronor under ATH i och med amorteringar och liknande. Nettoförmögenheten ligger nu på 4 208 000 kr. Det är dock ett mer osäkert värde i och med bostadsmarknaden samt att vi sakta men säkert förbättrar vår tomt på Österlen.

Status juli 2022 – livet

Jag ska inte sticka under stolen med att det har varit lite skakigt under sommaren med den otur jag och vi har haft. Mina lungor har inte hämtat sig efter astmaattacken och förra veckans förkylning hjälpte inte till. Nu är det inte milen jag springer utan mer lunchpromenaden jag går. Men jag kommer tillbaka även denna gång.

En rolig sak jag ska göra under hösten är att börja i en Yoga-klass ”för stela män”. Allt datorsittande gör att rygg och nacken inte alltid är helt hundra. Löpningen och löpstyrkeövningarna hjälper inte mycket så nu tänkte jag testa ett nytt angreppsätt samt också att lära mig något nytt. Det är kul att kasta in sig i ett nytt sammanhang och se vad som händer.

Lite bilder från månaden

Vedleverans. Väldigt skönt att ha i vinter.
Slipat tröskel och finmålat som avslutning på renoveringen av ytterdörren.
Bryggt öl med vänner och imponerats av skumkronan samt goda smaken.
Rensat avloppet själv. Många pengar sparade.
Stört mig på alla barnskapade fläckar på matbordet.
Slipat om och vitoljat bordet. Blev himmalens fint!
Röjt på tomten
Tagit vackra kvällspromenader
Fascinerats över vilken dragväxt bolltistel är för pollinatörer.
Badat en masse
Öppnat upp utrymme under källartrappan som nu huserar vinterdäck och annat.

Övrigt

Annars tutar livet på framåt. Nästa månad är stora fylla år månaden då både jag och IGMR junior fyller år. Jag och fru IGMR firar 10 år som gifta. Mycket att fira alltså.

Blir glad när jag tänker på oss och vårt livsprojekt. Jag hade inte velat dela detta med någon annan. Är så himla tacksam över att vi har det så bra på alla plan.

Signatur