Status maj 2022 – så var det dags för en avstämning för maj månad. Jag kan varna för att jag skriver detta inlägg ganska långt in i en 24h fasta och pendlar mellan eufori och lobotomi. Alltså kan det rymmas en del fel, knepigheter och annat krafs i denna text.

Status maj 2022 – ekonomi

Ekonomin i maj var lite ansträngd. Vi tog inte höjd när vi inmundigade lönecavan där den 25:e april att jag skulle klicka hem 100 kilo takmassa och att det skulle trilla in en faktura på 5995 skånepesetas för min motorsågskurs. Men med lite buffert löser ju sådant sig.

Vi har dessutom köpt en ”ny” soffa. Ny för oss i alla fall. När vi flyttade från vår lägenhet 2015 som var en ganska liten trea hade vi med oss vår lilla 2,5 sits soffa. Den har jag stånkat över nu i sju år eftersom jag inte helt får plats i horisontalläge. När fru IGMR också vill nyttja soffan samtidigt blir det stört omöjligt. Eller ja. Jag får oftast ligga med halva kroppen utanför soffan.

Soffan vi velat ha länge är en Fogia Tiki. Tokkvalitet och tokdyr (60 – 70K). Nu dök det upp en i bra skick (men i Stockholm) för 13 000 kronor som vi högg. Den står just nu hos Fru EB (tack som fan EB!) för upphämtning vilket kommer ske i midsommar. Denna soffa kommer hålla länge och vår nuvarande kommer husera i vårt kommande fritidshus.

Vi skulle aldrig köpt soffan för nypris eller ens halva priset. Men nu är den vår och den kommer hänga med i många år.

ISKn

51 månader sedan vi satte in våra första pengar och vi noterar 1 825 000 kronor på ISK:arna idag. En nedgång med 180 000 kronor från toppen. I och med nysparande + Lysa håller vi emot hyfsat.

2022 har varit skakigt
I och med amorteringar + sparande håller nettoförmögenheten bättre emot

Status maj 2022 – livet

Idag kunde jag göra mina första armhävningar på ett halvår. Rehab för min axel går bra och jag känner mig starkare och mer stabil i axeln. Det är dock lite kvar innan jag vågar svinga ett tennisrack och sådana ”långt i från kroppen med armen sporter”. Löpningen funkar bra och så även simning med familjen en gång i veckan.

Snart är jobb och skola till ända och vi ser väldigt mycket fram emot det. Planer framåt är en tripp till Stockholm i midsommar för att träffa vänner, hämta soffa och göra stan osäker.

I sommar är planerna lösa MEN vi har bokat en lägenhet via Airbnb i Ligurien / Italien. Vi var lite sena på det så vi kommer välja att köra ner – det är billigast samt att man har bil på plats. Någon som har erfarenhet av att köra till Italien och kan tipsa om bra vägar, ställen att övernatta etc? Hit me.

I övrigt har jag ett moment kvar på motorsågskursen. Kursen har varit en ren glädje. Fina dagar i skogen och kul att träffa nya människor. Måste också nämna att jag är glad att jag inte snålade på motorsåg utan köpte en riktigt bra. Den är lätt, stark och bra att jobba med. Länk här.

Första trädet fällt
Mjuk skog

Status maj 2022 övrigt

I övrigt pillar vi lite med planerna för vår tomt. Just nu är det mycket funderingar kring framtida tomtgränser. Trädgården tar mycket tid och ger mycket energi. IGMR junior går på intensivsimskola och utvecklas i en rasande fart. Allt är bra och vi har en bra period nu omvärld till trots.

Hur står ditt sparande emot surbörsen? Sommarplaner?

Signatur