Status juli 2021. Juli har kommit och gått. Vi har semestrat oss och jag har tagit en lång bloggpaus och halv skärmpaus. Datorn har inte semestrat med oss vilket är första gången på knappa tio år. Telefonabonnemanget har bara 3GB data innan snigelfarten börjar på mobildatan. Så någon slags tvångssvält på skärm har jag lixom fixat.

Så vad har då hänt under sommaren?

Axel ur led

Dag ett på semestern drog jag axeln ur led i Genarp på mountainbikebanan där. Det var blött och jag tappade högerhanden i en nerförsbacke, flög över styret och landade helfel. Jag har dragit axeln ur led en gång för sex år sedan så jag förstod direkt vad som hänt. En väldigt speciell känsla när en del av kroppen inte sitter där den ska. En väldigt smärtsam upplevelse också ska tilläggas.

Drar man axeln ur led ska man lägga sig på mage med armen dinglande och avslappnad rakt ner. Den kan då eventuellt gå tillbaka själv. Jag hittade en stubbe och la mig på den i rätt position. Min vän har dragit sin axel ur led otaliga gånger och är opererad för just detta så hon kunde faktiskt dra rätt axeln rambo style (ok, väldigt försiktigt). Detta rekommenderas inte men vi var mitt ute i skogen och jag kunde inte ta mig tillbaka för egen maskin på grund av smärtan.

Första dagarna spenderade jag med armen i mitella men började med rehab så snart jag kunde. Röntgen visade inte på någon skelettpåverkan denna gång. Förra gången gick en liten flisa… En veckolång sjukskrivning var också oundviklig då våra semesterplaner den veckan blev inställda.

Jag tror faktiskt att jag ska sluta med mtb även om det är kul. Vi har hyrt mtb på Bikefix i Genarp för att se om det är något vi vill hålla på med så inga pengar är investerade i sporten än. Det jag gillar är det totala fokus man måste ha – ett fokus man inte får när jag springer. MEN – så testade jag lite mer traillöpning i Gamleby i sommar. SAMMA känsla men inte med samma fara för att bryta sig. Jag fyller trots allt 40 nästa månad.

axel ur led
Herr IGMR väntandes på hjälp med improviserad mitella – någonstans i skogarna runt Gnearp.

Armen är mycket bättre nu tack vare rehaben. Snart ska jag börja med mer belastning men det blir under en sjukgymnasts vakande öga.

Semester

Vi har mest varit i och runt Västervik, gjort dagsutflykter i Skåne, haft min syster på besök en vecka och kört middagar med vänner på vår altan.

Västervik med omnejd är underbart även om vår bostadssituation där på knappa 10 kvm för tre blir lite påfrestande till slut. Det märks att vår son blir äldre och kräver mer plats. Det fungerar nog dock några år till.

Platsen är underbar och i år kunde vi också vara där med svärföräldrarna tack vare vaccin. Bara det… hopp om framtiden!

I övrigt har axeln lite begränsat värre strapatser då det gör ont att ha ryggsäck samt att ta i mot ytterlägena, vilket jag inte gör.

Pengarna

Vi klev över 1,75 msek den 23/7 och kanske, kanske kliver vi över 1,8 idag. Bananas efter bara 41 månaders sparande!

Status juli 2021

I övrigt

Spruta nummer två levererades i våra frugala armar i tisdags. Vi har varit rätt sänkta och trötta. Idag känns det dock som om det är hopp om livet igen. Återigen är jag imponerad av hur smidigt det gick och organisationen bakom massvaccineringen.

Fru IGMR låste in vår bilnyckel i bagaget när vi var i Västervik. Lite panikartat men Assistancekåren löste det snabbt genom att fixa en liten glipa på bakdörren och fiska upp den med en ståltråd. Nycken är bred så de fick lägga nyckeln i baksätet och sedan trycka på öppna med en styvare ståltråd. Häftigt att se proffs arbeta och så gött att det löste sig. Det var antingen det eller att bärgas till närmaste Honda tio mil bort. 1500 kronor, dvs en självrisk, kostade kalaset.

Detta var en snabb statusuppdatering. Jag har inte så många klokskaper att leverera idag då jag är igång och jobbar vilket gör att detta skrivs mellan två videomöten.

Känslan att vara tillbaka i stan är som Fru EB skrev i ett sms (citat taget ur minnet) ”Jag kände mig som en instängd bondkatt i vår lägenhet efter varje sommar”. Känslan är så även om vi har en underbar trädgård, lummigt runtomkring och ett gött område. Polishelikoptern är ändå där, killgäng på elsparkcyklar som verkar scouta hus att göra inbrott i samt att behöva ringa 114114 för att tipsa om folk som sitter och röker på öppet i parken under kvällspromenaden. Lägg därtill att staden bygger bort min oas som tidigare var böljande rapsfält. Nu ska det bli 6 – 7000 bostäder med full service. Staden kryper som sagt inpå även om jag är tacksam för det vi har.

Lite pics!

Status juli 2021
Ljuva Västervik. Detta promenadstråk är bara så drömmigt.
Status juli 2021
Fru IGMR klippte mig på bryggan. Total lyx och går inte att jämföra med innerstadsklipp med champagneglas i handen. Detta är lyxigare för NOLL kronor. Kökssax också – kid you not.
Västervik
Öl på samma brygga. Lidl hade en massa go öl för billig peng och vi köpte på oss.
Kämpinge Status juli 2021
Strandhäng har det också blivit. Ett gäng tunga grabbar ska ha sig en glass.
Tändved
Bokhäcken har beskurits. Guld för tändved. Vi har nog fyra kartonger tändved nu.
Ventilation
Lillstugan i Västervik fick sig ventilation. IGMR junior trixar.
Status juli 2021
Österlen är vackert som alltid. Sommarhusjakt men gud vad det stack i pris.
Civic fälgar
Jag har shoppat nya fälgar till bilen. Jag gav 6000:- lätt begagnade istället för runt 16000:- som de kostar nya. Orginaldäcken såldes för nästan samma summa så nollsummespel. Varför? Jo orginal är fula som stryk. Kolla bara nedan:

Hoppas ni har haft en bra sommar!

Signatur